Avensis T22 dažniausios bėdos

Pradėjo Gintautaz, Lapkritis 03, 2009, 16:08:09 PM

« ankstesnis - sekantis »

Virgelis

Dėkui Horn už patarimą dėl vairo. Gal ten nieko labai baisaus ir nebus, žiūrėsu.
Beje yra ir man patinkančų savybių: 1. Priimtinos benzino sąnaudos- Mieste 8-9 litrai/100km (važinėju ramiai, prie šviesoforų nelenktyniauju), trasoje 6-8 litrai/100km (kai grietis 90-130 km/h). 2. Elastingas ir lygia trauka prie visų aps., pasižymintis variklis. 3. Nebloga garso izoliacija (lyginau su Accordu 2001m, ir Mazda626 2000m). Beje, Mazda626 1.8 variklis pasirodė silpnokas, lyginant su Avensio. 4. Nustebau, kad stovi paprastos degimo žvakės (ne platininės), tai pasikeisti nebuvo brangu. 5. Gana nebloga standartinė audio aparatūra, tik kad mp3 diskų neskaito. 6. Mano poreikiams talpi ir patogi mašina (chečbekas).
O šiaip žiūrėsiu toliau, reikės gerai pavažinėti per vasarą, tada jau konkretesnes išvadas bus galima daryti.
Virgelis

kaktusas

CitataVirgelis parašė:
Aplamai, tai keista, kad tiek problemų Avensis gali turėti. Taip išeina, kad realiai nėra Avensis tokia patikima mašina,  ir konstrukcija kai kurių agregatų ir mazgų nevykusiai suprojektuota. Nors šiaip mašina man patinka, bet dabar pradeda kelti daug abejonių, jei tos tipinės ligos pradės lįsti viena po kitos...:(

Gal tu geriau ilgiau pasivažinėk pradžioj... ir nepamiršk, kad ne naują pirkai ;)

oscar666

tai kaip ten su tuo vairu baigesi?pas mane irgi yra tas erzinantis garsas,tarytum trinties kazkokios,vis sukau galva iskur..tai gal cia ta beda ir buvo aprasyta.....jei susitvarke,tai apsvieskit....
lygis

Virgelis

Kol kas nieko nedariau. Gerai apziurejo meistrai isoriskai, is vairo koloneles neteka, vairo strigimo beveik nesijaucia, tik trinties garsas. Luktelsiu kiek, ziuresiu, ar gedimas ryskes, ar ne. Tvarkytis reikes, bet  kadangi masina neseniai pirkau, tai yra visokiu kitu islaidu (profilaktiniai darbai, padangos ir pan.). Jei tvarkysiuosi ta vairo kolonele, apie rezultatus parasysiu.
Virgelis

Raiforas

Vazinieju jau virs 2 metu su tuo garsu, kartais nutyla o kartais vel islenda ypac ziema per salcius, ir nieko nenutiko tam vairui, ir neverta cia sukti sau galvos del kazkokios gumos trinties, o jei kreipsis i meistrus jie tikrai tau puls padieti isspresti sia problema nes juk dabar sunkmetis pinigu visiems reik, bus taip kad pakeis puse vairo mechanizmu ir nieko neisspres opinigus nulups:@

Virgelis

Pasidomejau , kiek kainuoja visa vairo kolonele. Is "Eolto" perkant tiesiai (ne per detaliu parduotuves) 1700- 1800 Lt. O kur dar darbai!? Kol kas vazinesiu ir as, nieko nedares. Beje, pusseseres valdiskoje Mazda 6 (2003 m) irgi panasus dalykas buvo islindes. Kazkaip sutvarke autoservise, tik ji negali pasakyti, ka ten dare meistrai.
Virgelis

lioska

Pavyzdziui kalbant apie galinio stiklo valytuvo varikliuka. Beda - kad uzluzta. Pas mane asmeniskai jis buvo prisirinkes tiek sudo... Isvaliau, sutepiau - viskas puikiai veikia :)
Buvo 2001 Avensis T22 2.0 D D4D 81kW
Dabar 2006 Corolla Verso 1.8 B 95kW

Shokas

Man spėju bus kažkas su šita problema:
5. 2.0 td galvos (susija su blogu aušinimu) ( 98-'00 )

Dega aušinimo skystis :/

Pasiūlykit kur Vilniuje kreiptis dėl tikslaus gedimo nustatymo ir taisymo,kad kokybės ir kainos santykis normalus būtų..

Virgelis

Del ausinimo skyscio problemos galite bandyti kreiptis i "UGRIMINA". Nors jie specializuojasi MAZDA ir SUBARU, bet tvarko ir kitus "japonus".
"Ugrimina", Linkmenų 28, tel. 2 723 813; 8 600 34474. Kainos ten normalios (nors nera labai jau pigu), ir gana nebloga kvalifikacija turi meistrai.
Virgelis

EEgis

Sveiki,

Pas mane problema su vairo mechanizmu (Avensis 1998). Kaip buvo anksčiau paminėta, sukiojant vairą girdisi guminės trinties garsas, taip pat važiuojant nelygiu keliu (žvyrkeliu) girdisi vairo barškėjimas. Keliuose autoservisuose buvau ir jokių gedimų defektų nerado. Gal kas galit patarti kaip išspręsti šią problemėlę. Gal kas nors žino gerų meistrų Panevėžyje.

Dėkui iš anksto

NNZ

guminis garsas įtariu atsiranda kai karšta yra, o barškėjimą sutvarkysi, kai visą kolonėlę pasikeisi...
Geriau nežadėti, nei pažadėjus neištesėti.(Ekleziastas)

kaktusas

Ir pas mane, kai tik sušyla orai, pradeda "girgždėt" vairas guminiu garsu. Vis galvojau kad gal sunkiai prieinama vieta, bet prieš kelias savaites lengvai  radau iš kur garsas, sutepiau grafitu, kolkas tylu, žiūrėsiu, kiek laiko taip bus :)

EEgis

kaktusas

Virš pedalų yra vieta kur vairo kolonėlė "išeina lauk" :) tai tą gumą ir sutepiau. Na nežinau kaip ten pavadint, bet judink vairą ir suprasi, jei pas tave tas pats ;)

lioska

O del galinio stiklo apiplovimo varikliuko universalams - nesutinku. Pas mane neveike, bet ji isardzius, isvalius - veikia kaip naujas. Uzsineses tiesiog buvo. Tad pries keiciant varikliuka - patarciau issivalyti :)
Buvo 2001 Avensis T22 2.0 D D4D 81kW
Dabar 2006 Corolla Verso 1.8 B 95kW