Sugedo rankinis stabdis

Pradėjo raimis1966, Balandis 04, 2015, 21:11:48 PM

« ankstesnis - sekantis »

mitrij

Sveiki. Turiu toyota avensis 2009 metu d4d 2 l. Vaziuojant islindo pranesimas parking system inoperable ir pastoviai murgsi parkingo lempute. Buvau nuvezes i servisa (ne toyotos centra) padaryti diagnostika - tai pasake kad greiciausiai problema su mygtuku ijungianciu parkinga ( pas mane elektrinis rankinis stabdis). Rakinis stabdis veikia, kai isjungi diegima jis isijungia automatiskai. Klausimas - ar cia tikrai su mygtuku problema ar man ieskoti lauzyne naudota parkingo sistema is dauztos masinos?

MD555

na ko gero visuose T27 Avensiuose ir yra būtent toks elektrinis rankinis stabdis :) Išjungus degimą rankinis stabdis automatiškai įsijungia? Čia taip įprogramuota pas tave? Pas mane nei vienam Avensį taip nėra, noriu įjungiu mygtuką, noriu nejungiu...

ketvirtasis

Citata iš: MD555 Įrašytas Rugpjūtis 23, 2016, 20:56:36 PM
na ko gero visuose T27 Avensiuose ir yra būtent toks elektrinis rankinis stabdis :) Išjungus degimą rankinis stabdis automatiškai įsijungia? Čia taip įprogramuota pas tave? Pas mane nei vienam Avensį taip nėra, noriu įjungiu mygtuką, noriu nejungiu...
Būtent šis "navarotas" nepatinka III avensyje

MD555

... na tas el. rankinis stabdis visai patogus, kol veikia ir nereikia remontuoti :) ko gero japonai nedėjo paprasto užtraukiamo, nes puodeliui vietos nebūtų likę prie dešinės rankos tada... :D

ketvirtasis

Citata iš: MD555 Įrašytas Rugpjūtis 24, 2016, 12:08:28 PM
... na tas el. rankinis stabdis visai patogus, kol veikia ir nereikia remontuoti :) ko gero japonai nedėjo paprasto užtraukiamo, nes puodeliui vietos nebūtų likę prie dešinės rankos tada... :D
O kaip pas T25-ajį negalėjo padaryti, ir beje toje vietojo kavos puodelis labai neparanku - tai iškristi nori, tai rankai trukdo.

MD555

... arba kai paimi mažesnį puodelį tai jis taip įlenda į tą skylę, kad net iškrapštyti neina, dangtelis rankoje lieka :D
Jo, dėl puodelių galėjo kažką geresnio sugalvoti tikrai :) Vieno kolegos įmonė finaliniam pirkimui jau buvo atsirinkusi naujus Avensius ir naujus Passatus, tai Passatai nulėmė apsisprendimą pirkti vien dėl to, kad ten yra parankūs dėklai dviems kavos puodeliams... Reiks paskambint Toyotos vadovybei, tegul pasitempia, padaro trims puodeliams dėklus... ir rankinį stabdį normalų tuo pačiu skambučiu... :D

Venza

Pirkit amerikoniskas Toyotas,ten laikikliu kavos puodeliams ant visu kampu pritaisyta  :D
Gimes ilsetis,bet priverstas dirbti...

mitrij

Sveiki dar karta. Pas mane visa laika rankinis stabdis buvo jungiamas mygtuko paspaudimu. Taciau dabar mirgsi P zenklas ir meta pranesima - parking brake inoperable. Gal kam buvo panasi problema ir kaip sprendete. Bandziau pakesti rankinio stabdzo saugikli, taciau tai nepadejo.

MindeJ

Taigi, sutvarke el. rankini stabdi. Tvarkiau toyotos atstovybej, dejo nauja. Pries dedant apskambinau visas atstovybes ir nustebau, kad kainos skiriasi. Autotoja ~ 1350E, Tokvila ir Mototoja ~ 1150E, Sovli ~1100E, o Solorina sumokejau tik 880E. :-) :-) :-) Visur kainos su darbu.

rimjur

Į temą... gal žinot kodėl užvedus šaltą variklį sumirksi rankinio indikatoriaus lemputė prietaisų skydelyje? Rankinis neužtrauktas. Stabdžių tepalo lygis geras. Užvedus šiltą variklį nemirksi...

2009 Avensis, T27, benzinas

Gmc

Citata iš: MindeJ Įrašytas Rugsėjis 23, 2016, 22:25:46 PM
Taigi, sutvarke el. rankini stabdi. Tvarkiau toyotos atstovybej, dejo nauja. Pries dedant apskambinau visas atstovybes ir nustebau, kad kainos skiriasi. Autotoja ~ 1350E, Tokvila ir Mototoja ~ 1150E, Sovli ~1100E, o Solorina sumokejau tik 880E. :-) :-) :-) Visur kainos su darbu.
Linksma kaina :D
Mano exPassat B6 su tuo rankiniu dukart ant tralo i servisa vaziavo. Po to prakeikiau as ji... Deja, Toyota irgi sia beda turi...

MD555

Tai ko gero visas naujas mašinas dabar jau leidžia jau su tais rankinio stabdžio mygtukais, teko ir su Audi važiuot nauja mygtukas, ir su Ford Mondeo nauja mygtukas ir pas mane ir tam pačiam Avensį mygtukas ir Subaru naujam mygtukas, visur jau ko gero jie... Užtraukiamas ranka rankinis darosi atgyvena, kažkur progresas gi turi būti, anksčiau flinstounai stabdė su kojomis, paskui su rankenomis, dabar su mygtukais, po dešimt metų gal užteks spragtelti du pirštus arba sušukti "bl.. stovėk!" ir užsitrauks tas rankinis... :-]  Tai tų bėdų su mygtukais manau tik daugės visuose modeliuose  :)

Gmc

guners

Taigi, radau forume tema, kuri man aktuali. Mano avensiui el. rankinio stabdžio aktyvatorius grybauja, meta klaidą "check brake parking system" bet kol kas dar veikia normaliai, tačiau įspėjo, kad nežinia kada ims ir užstrigs. Ar kas nors bandėt aktyvatorių (dėžutę) remontuoti, jei remontuojasi?
Sąžiningumas-brangi vertybė, nesitikėk jo iš pigaus žmogaus.

MindeJ

Citata iš: guners Įrašytas Sausis 17, 2017, 19:45:57 PM
Taigi, radau forume tema, kuri man aktuali. Mano avensiui el. rankinio stabdžio aktyvatorius grybauja, meta klaidą "check brake parking system" bet kol kas dar veikia normaliai, tačiau įspėjo, kad nežinia kada ims ir užstrigs. Ar kas nors bandėt aktyvatorių (dėžutę) remontuoti, jei remontuojasi?
Jeigu meta klaida "check parking brake system" ir "check vsd system" imi egr voztuva lauk ir isplauni. Turetu padet. Neperseniausiai taip buvo. Po plovimo visos klaidos dingo.