Variklio keistenybės

Pradėjo Karolytio, Balandis 16, 2015, 00:38:18 AM

« ankstesnis - sekantis »

Karolytio

Labas visiems. Praverčiau nemažai temų ir pasinaudojau paieška, tačiau tikslaus atsakymo neradau. Radau kelis patarimus, tačiau ne būtent šiuo klausimu.

Variklis: D4D. Neseniai prasidėjo tokios anomalijos, jog stovint laisvomis apsukomis automobilio apsukos pradėjo pulsuoti, o vėliau kristi žemyn iki tol, kol gęsta variklis. Iš pradžių taip atsitiko kartą, tada pasikartojo, tačiau pastovėti buvo galima ir kiek ilgiau. Dabar jau po 10-15 sek. pradeda variklis gęsti, o įvažiuojant į kiemą užgesau net du kart.
Žinoma tam kartui užsidega ir engine checkas, bet šiaip jis nedega. Diagnostikos dar nejungiau, bet ryt atradus laiko pasibandysiu. Temose išskaičiau galimą kuro vožtuvo ir kompo softo problemą. EGR valiausi prieš ~savaitę.
Patarkit.

Beje, šiam varikliui normalu yra dažnai laikyti apsukas prie 1100? Ypač rytais šildantis ar su įjungtu klimatroniku/AC? Vėliau jos krenta į normalų diapazoną, t.y. 900.

Donis7

Šaltam varikliui apsukos tokios ir būna, o apšilus varikliui nukrenta. Klima irgi pakelia apsukas, kol atšaldo saloną, tada taip pat sumažėja. Čia jokių anomalijų. Pas mane lygiai taip pat viskas vyksta.
Padarius diagnostiką sužinosi koks velnias lenda. Temose dar apie filtrus nemažai užsiminta.

Ivo9

Citata iš: Karolytio Įrašytas Balandis 16, 2015, 00:38:18 AM
Labas visiems. Praverčiau nemažai temų ir pasinaudojau paieška, tačiau tikslaus atsakymo neradau. Radau kelis patarimus, tačiau ne būtent šiuo klausimu.

Variklis: D4D. Neseniai prasidėjo tokios anomalijos, jog stovint laisvomis apsukomis automobilio apsukos pradėjo pulsuoti, o vėliau kristi žemyn iki tol, kol gęsta variklis. Iš pradžių taip atsitiko kartą, tada pasikartojo, tačiau pastovėti buvo galima ir kiek ilgiau. Dabar jau po 10-15 sek. pradeda variklis gęsti, o įvažiuojant į kiemą užgesau net du kart.
Žinoma tam kartui užsidega ir engine checkas, bet šiaip jis nedega. Diagnostikos dar nejungiau, bet ryt atradus laiko pasibandysiu. Temose išskaičiau galimą kuro vožtuvo ir kompo softo problemą. EGR valiausi prieš ~savaitę.
Patarkit.

Beje, šiam varikliui normalu yra dažnai laikyti apsukas prie 1100? Ypač rytais šildantis ar su įjungtu klimatroniku/AC? Vėliau jos krenta į normalų diapazoną, t.y. 900.
Man kompo softo atnaujinimas padejo. Jau daugiau nei 6 mėn nebegęstu. tfu, tfu tfu... Bet apsukos kartais linkusios vis dar papulsuoti ir gerokai.

Karolytio

Softo atnaujinimą, žinoma, patartina yra darytis tik atstovybėje? Mano atvėjų Mototoja? Kiek šis malonumas kainuoja?
O beje kiti variantai, kaip, tarkim, kuro vožtuvas, apie kurį skaičiau kitoje temoje. Negali būti jis kaltas?

MindaugasB

Citata iš: Karolytio Įrašytas Balandis 16, 2015, 23:53:24 PM
Softo atnaujinimą, žinoma, patartina yra darytis tik atstovybėje? Mano atvėjų Mototoja? Kiek šis malonumas kainuoja?
O beje kiti variantai, kaip, tarkim, kuro vožtuvas, apie kurį skaičiau kitoje temoje. Negali būti jis kaltas?

Gal sumeluosiu, bet iki 150Lt kazkas mokejo. O siaip tai paskambini ir pasakys.
Citata iš: Venza
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

mind

Lambda zondas tokius šposus krečia(pulsuoja apsukos ir gęsta).
Darbas yra tiems, kas nemoka žvejoti. :D

Karolytio

Citata iš: mind Įrašytas Balandis 17, 2015, 10:37:39 AM
Lambda zondas tokius šposus krečia(pulsuoja apsukos ir gęsta).
Tačiau jei tai būtų lambda, tai be abejo degtų engine check lemputė, ar ne?

robertas1993

del liamda zondu - taip uzsidegtu check engine, bet yra variantu kad isvis ner liamda zondu (dyzeliuose) kaip pavyzdziui toyota yaris 2004m. D4D
Auto:
Toyota Yaris
MB E270 W211

Karolytio

Nė neturėjau laiko prisijungti diagnostiką, bet sau kalu, jog ryt būtinai tai padarysiu.

Neseniai pagalvojau, kad kažkas iš manęs nusiurbinėja dyzelį. Pasirodo, jog ne. Žodžiu, labai grybauja kuro rodyklė skydelyje, kartais ji rodo pusę bako, kartais vieną padalą žemiau pilno bako, tada truputį virš pusės. Paskui save cisternos nesitampau. Kas čia per bėda?
Beje, ~10l/100km čia tipo normalu? Kai kompas rodo daugiausia ~5-6?
Ar tam gali turėti reikšmės neseniai valytas EGR?

Bemsas

Masina seniai turi? Jei motora D-CAT - normalu 10L/100km, jei paprastas D4D- nenormalu. Kompas rodo maziau, nes rodykle sokineja bake, ir kompas automatiskai nunulina (galvoja, kad dapylei)

Karolytio

Paprastas D4D.
Nepilną mėnesį, nors mūsų šeimoj ji keturis metus. Mama važinėjo į darbą ir namo, todėl ir teko valyt egr paėmus man ją. :D
Kas gali įtakoti tokias sąnaudas? Realiai Trakai-Vilnius-Trakai krenta beveik ta viena didžioji padala, kuri mano skaičiavimu yra ~12l. O čia yra ~70-80km. O kompas rodo 4.7l :D
Mano megėjiška (elm) diagnostika nieko nerodo. :think:

balticam

Citata iš: Karolytio Įrašytas Balandis 29, 2015, 17:37:47 PM
Paprastas D4D.
Nepilną mėnesį, nors mūsų šeimoj ji keturis metus. Mama važinėjo į darbą ir namo, todėl ir teko valyt egr paėmus man ją. :D
Kas gali įtakoti tokias sąnaudas? Realiai Trakai-Vilnius-Trakai krenta beveik ta viena didžioji padala, kuri mano skaičiavimu yra ~12l. O čia yra ~70-80km. O kompas rodo 4.7l :D
Mano megėjiška (elm) diagnostika nieko nerodo. :think:

Pats i savo klausima ir atsakei anksciau- grybauja kuro rodykle. Taip ir yra. Prisipilk pilna baka ir vaziuok kol uzgesi-tada skaiciuok ir pamatysi tikras sanaudas.
Prie kompo parodymu pridek puse litro ir gausi realias sanaudas jei vazinejai uzmiestyje, jei mieste-dazniausiai reiks atimt puse litro nuo kompo parodymu..

Karolytio

Ta prasme ji pagrybauja tik kartais. Realiai ji dažniau stovi vietoje, nei šokinėja kur nori.
Pyliau pilną baką, pravažiavau ~410km ir dabar bake liko viena didžioji padala (apie 13l). 55-13=42. 410km-42l, 10l/100kmh. Didmiestį prasukta gal vos 50km, kamščiuose nesėdėjau, agresyviai pavažinėju irgi retokai. Tokiu režimu 10 labai per daug, ane?

MindaugasB

Paziurek kiek ipilsi koloneleje. Tada matysi paklaida apytiksle.
Citata iš: Venza
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

Karolytio

Ta paklaida bus vos keli litrai, vis vien sąnaudos gausis ~9 litrai. Kompas niekad nerodo daugiau 6l, tai kažkas tikrai ne to.
Kodėl gali šito variklio sąnaudos taip pakilti? Lembda, kuro vožtuvas, egr valymas, ar kas gali būti to priežastis?