TA

Pradėjo Smac, Lapkritis 24, 2009, 15:13:51 PM

« ankstesnis - sekantis »

Smac

Sveiki,

vakar buvau TA, nepraleido del tokiu gedimu:
1. Vienas is zibintu, kazkaip kreivai sviecia, sako gal lempute kreivai istatyta, bandem vietoje pakrapstyti, atfiksavau ir uzfiksavau, nelabai patogu prie akumo, bet man rodos normaliai istatyta ir uzfiksuota... juk kitaip gi nelabai ikisi? Tipo gaunasi sviecia per zemai, pakelti irgi neiseina... Kazka reik daryti. Gal cia del mano nuleisto priekio? Bet keisciausia, kad kita puse sviecia perfect :)
2. Gale stabilizatoriaus ivore vidine des. puses. Kas per velnias? Gal kas keite, zino kiek cia gali kainuoti?

Viskas, tik dar patikrino amortikus:
priekis 63 - 76, skirtumas 18%
galas 68 - 67, skirtumas 2%
Siaip pagal ju lentele >60% yra labai geras stovis. Tik kad prieki gaunas labai skirtingai susidevejo. Aisku keisti reiktu abu, nes vel gi skirtumas liktu? Gal cia del tu spyruokliu nelemtu? Jau rimtai pradedu galvoti, kad vel keisti spyruokles Toyota servise i originalias, kad priekis lygiai stovetu. Gal kam reikia zemintu? :D
Nerasykit man asmeniniu pranesimu, jei nenorite laukto po puse metu atsakymo :) Geriau e-mailu :)

modeliuka

lempa kažkaip reguliuojasi su atsuktuvu. tik nepasakysiu konkrečiai. mano švietė į dangų, tai mačiau, kad puikiausiai sureguliavo su atsuktuvu.
Modeliuka

Andrius_SC

Laba,

keiciau stabilizatoriaus ivores. Issidevusios baisiai tuksi gale. Ivore tai tokia paprasta guma su skyle (kaip sailenblokas), isprausta i apkaba, kiaurai kuria eina stabilizatorius. Keiciama dvieju varztu atsukimo ir prisukimo principu, JEI NE sudetingas priejimas prie jos. Ji yra tarp kebulo ir galinio balkio (ant kurio laikosi visa galine pakaba), kuri teks paleisti zemyn. Seip nieko ypac sudetingo, tik daug atsukamu varztu kurie megsta buti uzrudije...

sekmes,
Andrius
Avensis 2001 D4D

kaktusas

Lemputes jau ne kartą keičiausi, tai jos ten tik vienaip įsistato, tai jei užsifiksuoja turi būt viskas gerai. O aukštyn žemyn turi reguliuotis prie lempos, nebent jau čia sukelta pas tave ir vistiek rodo per žemai?

NNZ

jo kaip sako prisistatyk prie sienos, turi abi vienodai šviest tokiu gražiu išilginiu brukšniu, nesvarbu ar sukelta ar ne. Jei ta kur blogai šviečia netaip lygiai reiški lemputė blogai, jei šviečia taip pat lygiai tai reiškia reikia su atsuktuvu pakelt visą žibintą, ten reguliuojęs 1 suktukas valdo išilgai kitas -  aukštyn, žemyn.
Geriau nežadėti, nei pažadėjus neištesėti.(Ekleziastas)

mind

CitataNNZ parašė:
jo kaip sako prisistatyk prie sienos, turi abi vienodai šviest tokiu gražiu išilginiu brukšniu, nesvarbu ar sukelta ar ne. Jei ta kur blogai šviečia netaip lygiai reiški lemputė blogai, jei šviečia taip pat lygiai tai reiškia reikia su atsuktuvu pakelt visą žibintą, ten reguliuojęs 1 suktukas valdo išilgai kitas -  aukštyn, žemyn.
Tai va pas mane tokia pati "klizma"- dešinė pusė kažkaip skersuoja tą "liniją". Bandžiau lemputė apverst na visokius variantus patikrinau, bet kadangi pati fara keista ir įdėta kažkokia DEPO, tai manau reiks pačią lemputę pakeist.(reguliavo, bet niekas nepasikeitė, tik šiek tiek pažemino, nes per aukštai švietė, bet TA taip pro pirštus praleido ;) )

Ir gale pradėjo bildėt. Gal reiktų naujos temos apie važiuoklės ypatumus, nes lyg ir nebuvo čia niekam problemų su ja?
Darbas yra tiems, kas nemoka žvejoti. :D

Smac

Del lemputes tai, per zemai sviecia, nebepasikelia auksciau. Siaip mano prieki yra spyruokles zemintos, gale normalios, taigi masina kiek i prieki nuleista gaunasi. Reikes bandyti kaip NNZ sake, prie sienos paziureti ar vienodai sviecia ar ne, tada bus aisku ar gali buti lempute kalta. Jei ne lempute ziuresiu sukinesiu pati zibinta...

Del ivores niekas nezino? Kaip supratau keitimas nesudetingas, tik as salygu neturiu pats daryti, bet tikriausiai uz nesudetinga keitima ir servise nedaug paims :) Idomu kiek pati ivore kainuoja???

O kaip del amortiku? Kokia Jusu nuomone del tu mano pateiktu skaiciu ir netolygumu tarp kaires/desines?
Nerasykit man asmeniniu pranesimu, jei nenorite laukto po puse metu atsakymo :) Geriau e-mailu :)

Henris

SViesas reguliuoja uz 15lt, bent jau [pas mus Klaipedoje TA kieme, ner ko ieskot slieku, nuvarai, pas bet ka kas reguliuoja sviesas ir sureguliuos su atviorke. Pas mane irgi per aukstai svieta ir praspyre tech apziura teko sukti rata vel moket 11lt uz papildoma TA ir susireguliuot sviesas uz 15lt, ir praejau, tikrai nemaniau, kad del tokio shudeleko nepraleis is pirmo karto. nu bet ka padarysi...
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

kaktusas

Na ir aš netikėjau, pirmą kart Toyotą kai variau ir tik tiek rado, teko dėl lempų antrą ratą varyt, nors dar prieš tai kai variau kitą auto, tai pats Tuvlitoj pareguliavo, šaunuolis pakliuvo :)

gsk

Citatamind parašė:
Tai va pas mane tokia pati "klizma"- dešinė pusė kažkaip skersuoja tą "liniją".
dešinė mano žiniomis ir turi skersuoti.

guminis

mano sviesos per zemai sviete, visa kita OK, tai TA apziuroj, biciukas sako pasireguliuosi? Zinoma atsakiau, turejau gan maza atsuktuva krizmini, su kuriuo beda, tai net savo paskolino :) Maladec, jaunas bachuriukas dar nesugadintas, ne taip kaip seniai vaiksto rankas kisenese susikise ir nosis aukstyn uzriete :@

Smac

Tokvila atsiunte kainas.
Zibintu reguliavimas 17, ivore - 60, keitimas 160. Manau varysiu ant dienu.

Beto pasidomejau amortiku ir spyruokliu kainomis, tai biski nenudziugino.
Pr. Amortizatoriai 1 vnt 400 lt. Gal. 1vnt 544 lt.  
Pr. Spyruoklės 1vnt 395 lt, pr. Spyruoklių k-mas 266 lt.  + ratų geometrijos reguliavimas.

Labai noreciau sutvarkyti priekines spyruokles, bet blemba paskaiciavus gaunasi ~2000 jei su amortikais viska pakeisti... :@

Dabartines spyruokles priekines - geros, bet zemintos. Gal kam reikalingos? Pirkau po 200 kazkur atrodo, 2008 liepa keistos. Praktiskai naujos :) vazinejau tik iki parduotuves pensininko rezimu :D Atiduociau gal po 100 :o

Justis

Vasara vilniuje ejau TA su Corolla, ir prisikniso del duru rankeneles vairuotojo puseje is lauko, nes yra nuluzusi (su pulteliu neatrakinau duru ir liko rankena rankoj:)).daugiau trukumu nerado, yrase kazkoky mistiny apibegima nors kartu su juo ziurejau niekur nemaciau, matyt visiems raso, ir del duru rankeneles ykale dideli trukumai ir pakartotine apziura. kad ir kaip bandziau yrodyti kad tai nera dideli trukumai, ale pakliuvo uzsispyres kaip ozys, nors tu ka.
 rajone nuvariau pakartotines TA. tai isejo vyriokas saukdamas ant viso kiemo kas cia del duru rankeneles nepraejo TA :D. sako pavalyk numerius suklijavo lipdukus ir varyk cia neuzimdamas eiles.:D  
 daugiau nevarysiu y tuvlita lentvario gatvej, bo ziuro kaip blogiau padaryt, o ne kaip zmogui padet.:@
Justas

Smac

Kur dar Vilniuje galima praeiti TA ar reikia kur toli i rajona varyt?

NNZ

nu smac iš tavęs tokio klausimo tai tikrai nesitikėjau ;) >
Geriau nežadėti, nei pažadėjus neištesėti.(Ekleziastas)