2006 m. 1.8 benzinas corola verso kuro sanaudos?

Pradėjo nerius3232, Birželis 24, 2015, 00:13:45 AM

« ankstesnis - sekantis »

nerius3232

nesenai isigijau kokios yra kuro sanaudos ? Dekui forumieciai.
nerka

edisb

Trasoj buvau matavęs, tai 7.3l/100km greitis iki 100 su autopilotu (masina nepakrauta, du žmonės), mieste manau pasiima 9-10l/100km, variklis 1.8

balticam

Vilniuje vidurkis 10.8l vidurkis , užmiestyje priklauso nuo greičio; ~100km/h išeina 7.3l , ~140km/h apie 8.6l
Būtu įdomu kad ir savo rezultatus praneštum 😉

audrelis1985

gal neatitinka ir pagal metus bet galiu pasakyti 2004 m. 1.8 L mieste apie 10 uztenka (klaipeda)

Pulkininkas

Klaipėdoje, kur nėra kalnų ir transporto grūsčių, gali būti. Tačiau Vilniuje įtilpti į normą 10 l/100km misija praktiškai neįmanoma. Manosios (variklis - 1,8 l) vidutinės sąnaudos (užmiestyje ir Vilniuje) yra 8,59 l/100 km.

Malce

Kompiuteris, priklausomai nuo vairavimo stiliaus, rodo apie 7,8-8,5 l 100/km. Kažkas panašaus ir matuojant realias kuro sąnaudas.

bladas

Corola Verso I , 1,6 l benzinas. Savaitgalį nuvažiavau 660 km, vidutinės sąnaudos gavosi 7,4 l / 100 km, kompas parodė 7,5 (keista, juk turi rodyti mažiau už realias sąnaudas). 60 km nuvažiuota Vilniaus mieste (blyn kaip Vilniuje greitai sukasi odometras !) ,  330 km nuvažiuota paprastais užmiesčio keliais, greitis apie 100 km/h .  270 km nuvažiuota Vilniaus - Panevėžio autostradoje, greitis 110-120.  Savaitgalis, tai kamščių Vilniuje nebuvo, bet jau jo vairuotojai, tai kažkokia neurotikų gauja, pypina visiems kaip Turkijoje, vis bando aplenkti, nors prie eilinio šviesoforo vėl stovim kartu....

MindaugasB

Ponas, kaip vilenskas vaditelius, turiu pasakyti: arba vaziuojant kaip visi, arba nevaziuojat i Vilniu :D

O jeigu rimtai, tai pasakysiu toki dalyka. Daznas vilnietis turi savo marsrutus, kuriuos drozia diena is dienos ir zino situacija tose gatvese. Na, stai as tam tikrose gatvese puikiai zinau sviesoforu darba (prastovos laika prie raudonos sviesos) iki 08.00 val darbo dienomis, tada po 08.00 val darbo dienomis. Kitose vietose sviesoforai vienaip veikia iki 18.59 val. o jau vel kitaip po 19.00 val. Dar kitur vel prastova prie raudonos sviesos trumpesne iki 11.59 val., o jau kai prasideda pietu metas, tai nuo 12.00 iki 14.00 val. vel tenka ilgai laukti zalio sviesoforo, nes atidaro zalia juosta didesni srauta talpinancioms gatvems.

Reziumuojant as zinau, kad kartais, jeigu pataikau stoveti pirmas arba antras prie sviesoforo ir kai uzsidegs zalia sviesa desiu gaza - dugna, apie 80-85 km/h greiciu galiu prasokti du - tris sviesoforus taip sutaupydamas apie 5-7 minutes vaziavimo. O jeigu kazkas velkasi pirmoj ir antroj juostoj, nes "niekur nenuskubesi" tai poto ir man kartais tenka is galo papypinti ar vel susitikti prie kito sviesoforo visiems kruvoje.

Kad tai neatrodytu panaceja, yra gatviu, srautu tam tikru laiku sureguliuotu taip, kad jeigu vaziuosi 60km/h visada vaziuosi per zalia sviesa per kokiu 5 o gal ir daugiau sviesoforus. O tie kas spaudzia 80+ km/h, tai tie poto turi stabdyti pries dar neuzsidegusia zalia ir vel gazuoti nuo nulio. Atitinkamai srautas uz jo nugaros pristabdo. Kelyje reikia vairuoti su galva ant peciu, o ne cinkuotu viedru :)
Citata iš: Venza
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

bladas

Aš žinau, kaip reikia važiuoti Vilniuje, ir važiuoju kaip reikia, ir kai kurias sankryžas įveikiu geriau nei vilniečiai, pvz., išvažiuojant iš Šiaurės miestelio Verkių gatve, kai reikia pasukti į kairę į Kareivių gatvę, galiu ir jus pamokyti kaip aplenkti srautą :)   Tiesiog dabar buvo situacija, kai prieš mane užgeso moteriškė, tai už manęs jau pypina kažkoks nervų kamuolys, paskui ją aplenkęs kirto per stabdžius, o juk sekmadienį snigo. Šviesoforai keistai nureguliuoti, prie PANORAMOS žalia rodyklė į kairę dega gal 2 sekundes. Gerai, baigiam spaminti :)

Shaulynis

Toyota Corolla Verso II 1,8 benzinas. Savaitgalį kelionė 2 suaugę 2 vaikai plius pilna bagažinė daigtų,  Kiduliai (Šakių r.)- Vilnius- Kiduliai. Pravažiuota 412 km, po Vilnių nedaug iki 20 km. Sanaudos pagal borto kompiuterį 6,8 ltr/100 km, realios apie 7-7,2 ltr. Mane pilnai tenkina tokios sanaudos.

mantas montecarlo

Ka daryti jeigu 12L naudoja 1,8 L automatas bendzinas?
Patarkit Aciu

bladas

O kokių sąnaudų tikiesi, kaip suprantu, po Vilnių važinėdamas?

balticam

Tikisi 5-6l/100km LOL
11-12l/100km benzinui ir automatui yra norma ir nereikia subinej slieku ieskoti. Bet jei per daug babkiu kisenej-nuvaryk I servisa. Kruva problemu ras ir jas "pasalinus" 11.5l/100km siurbs :)

mantas montecarlo

galvojau 10 max, bet ziuriu kad 11-12 L gaunasi, galvojau kazkas negerai (esu kazkada liamda zonda keites Hondai, tai sanaudos gal 2-3 L sumazejo), tai po Vilniu gaunasi po 12L su tokia Carola pilsiu? l

balticam

Citata iš: mantas montecarlo Įrašytas Balandis 11, 2018, 22:32:12 PM
galvojau 10 max, bet ziuriu kad 11-12 L gaunasi, galvojau kazkas negerai (esu kazkada liamda zonda keites Hondai, tai sanaudos gal 2-3 L sumazejo), tai po Vilniu gaunasi po 12L su tokia Carola pilsiu? l

12l Vilniuj - labai gerai tokiai masinai. Vazinejau ir zinau. Jei nori taupesnes, ziurek I Prius. Pats tas po Vilniu maltis ir i 6l sutilpsi.