Pakabos eksploatavimo ir remonto ypatumai*

Pradėjo mind, Lapkritis 25, 2009, 08:46:48 AM

« ankstesnis - sekantis »

guners

Sąžiningumas-brangi vertybė, nesitikėk jo iš pigaus žmogaus.

oscar666

sveiki..kalbejot cia apie amortizatoriaus atramines gumas,tai va man idomu butu suzinot ju keitimo ypatumus,juk jas keiciant reikia imt lauk ir amortika kaip suprantu,o amortiko keitimas apie 100lt,tai biski brangiai tada kainuotu tada tu atramu keitimas,nebent keist tuo paciu ir amortikus,bet jeigu jie dar normalios bukles?....tai kokie pasiulymai butu?
lygis

arytis

Citataoscar666 parašė:
sveiki..kalbejot cia apie amortizatoriaus atramines gumas,tai va man idomu butu suzinot ju keitimo ypatumus,juk jas keiciant reikia imt lauk ir amortika kaip suprantu,o amortiko keitimas apie 100lt,tai biski brangiai tada kainuotu tada tu atramu keitimas,nebent keist tuo paciu ir amortikus,bet jeigu jie dar normalios bukles?....tai kokie pasiulymai butu?

Nusipirkti arba pasiskolinti spiruoklių spaustuvus ir pasikesiti pačiam. Nėra toks sudėtingas reikalas kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio.

Henris

amortiko keitimas 100lt jei cia uz vnt tai labai brangu, siaip normaliam garaziuke amortiko keitimas eina iki 50lt, nebent cia buvo kalba uz abu amortikus...
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

oscar666

50lt? kazkaip galvojau po 100.....na bet jo cia apie servisus kalbejau,o garaziukai gal ir isties daro pigiau,o darbas netoks jau sudetingas kad nebutu galima patiket.....na reiks imt atrodo viska iskart ir amortikus ir gumas,tik klausimas kur paimt pigiau ir kokios normalios firmos...
lygis

horn

Amortikų keist pilnai nereikia, tik viršų atsukti. Man keitė atramines už 120 visas, neklausk, vietos neišduosiu :p

Gincius

Kai man reikėjo amortizatorių golfui, užsisakiau juos UAB "Autodalys Šančiuose" Sodų g. 47 per www.autogerma.lt SACHS abu galiniai amortizatoriai su 2 metų garantija ir pristatymu į namus man atsiėjo 197 Lt. Kitų firmų, be garantijų kainuotų dar pigiau. Abiejų keitimas garaže pas rimtą meistrą(turintį individualią įmonę ir gerą reputaciją mieste) su įvorių įdėjimu - 50 Lt. Dideliuose servisuose dirba mokiniai arba atgrubnagiai. Rimti meistrai įsikūrę savo IDV. Nekalbu apie autorizuotus servisus, kur darbų kainos kosminės.
Tik nežinau ar prekiauja tojotų dalimis. Šiaip internetinių autodalių parduotuvių yra sočiai. Viskas 10-15% pigiau nei parduotuvėse.
[mail][/mail]

Gincius

Citatahorn parašė:
Amortikų keist pilnai nereikia, tik viršų atsukti. Man keitė atramines už 120 visas, neklausk, vietos neišduosiu :p

Tu įdomus. Galima pagalvoti, kad visi supuls ir sukels kainas. Absurdas.
[mail][/mail]

oscar666

CitataGincius parašė:
Citatahorn parašė:

Tu įdomus. Galima pagalvoti, kad visi supuls ir sukels kainas. Absurdas.

nu....ir dar kolega bendraklubis....tai kokia pagalba mes cia tada viens kitam teikiam?nors aciu uz tai,kad bent jau zinosim jog kaune kazkur yra labai pigi vietele:)
lygis

wikcia

sveiki, butu labai idomu suzinot kiek laiko pirmiems avensiams galinio stabilizatoriaus vidines gumos. Keiciau lygiai pries du metus (apie 50k km) ir vel parejo. Dar "meistrai" primale ten. matyt nusuko viena varzta, tai privirino. Ar tie varztai sunkiai atsisuka? kiti meistrai nenori imt, tai teks pas tuos pacius varyt ir knist prota.

wikcia

Tai kiek as supratau pas mane viena tos vidines stabilizatoriaus gumos nelaiko? :D

MAIKIS

pas visus nelaiko ;) tiesiog atsuki ir pasikeiti
Toyota Higlander
Toyota Prius
Toyota yaris Verso x2vnt
Toyota yaris
Lexus is200
Lexus Gs300
Honda crx Del sol
ZAZ 968M
www.latransa.lt

Animal

Gal kas zinot ir galit paaiskinti kaip suprasti kokio cia dydzio varztai, kuriuos noriu atsukti, nes susiradau manuale, kad detaleje yra 34.3(530:25) kitoj 62(630;46) varztai, tai kokio cia jie dydzio yra? Ta prasme cia turetu buti sesiakampiai, bet nezinau kokio dydzio...

ketvirtasis

Citataoscar666 parašė:
Rytoj žadu keisti abu priekinius amortikus, nes dešniame atraminė guma susidevėjo ir amortikas "nusilpęs". Pafotkinsiu visą procedūrą, galėsi pats tą patį pasidaryti. Beje šiandien susirinkau vieną amortiko komplektą (spyruoklė, visos gumos plius pats amortizatorius) Spyruoklių suspaudėjai turguje 30 lt jų dviejų neužtnka teko panaudoti perforuotą montažinę juostą 20 mm pločio. Kažkaip čia man sutapo važiuoklės taisymas su purkštukų remontu.:( Plius tuos suspaudėjus susukti gan nemažai vargo, teko papildomai ir smūginį veržliasūkį isigyti B) ateityje manau pravers.

horn

CitataMAIKIS parašė:
pas visus nelaiko ;) tiesiog atsuki ir pasikeiti

ir kas kiek laiko keiti? Man teko keisti po 4 važinėjimo metų ir spėju su visam. Va traukutės tai nelaiko, nusipirkau dabar "555" vos ne brangiausias ir nežinau ar 3 mėn atlaikys ar ilgiau, tuo pačiu pasiėmiau sąskaitą, kažkas turės už traukutes atsakyti :D