Pakabos eksploatavimo ir remonto ypatumai*

Pradėjo mind, Lapkritis 25, 2009, 08:46:48 AM

« ankstesnis - sekantis »

Ernestas01

Sveikas.  Pas mane irgi vaziuojant nelygiu keliu kazkas barska, ir as neisivaizduoju kas. amortikus pakeiciau, guolius atraminius pakeiciau ivores irgi pakeiciau, sevise ziurejo irgi nieko nerado. Ar galetu tai buti stabilizatoriaus traukes? garsas vaziuojant akmenim gristu keliu toks lyg tarskejimas. Stabilizatoriaus traukes nuiminejau, rodos vaiksto lyg ir normaliai.Su sia problema kovoju jau gal 4men, niekaip negaliu surasti priezasties ;/

jolitka

CitataErnestas01 parašė:
Sveikas.  Pas mane irgi vaziuojant nelygiu keliu kazkas barska, ir as neisivaizduoju kas. amortikus pakeiciau, guolius atraminius pakeiciau ivores irgi pakeiciau, sevise ziurejo irgi nieko nerado. Ar galetu tai buti stabilizatoriaus traukes? garsas vaziuojant akmenim gristu keliu toks lyg tarskejimas. Stabilizatoriaus traukes nuiminejau, rodos vaiksto lyg ir normaliai.Su sia problema kovoju jau gal 4men, niekaip negaliu surasti priezasties ;/

ar priekyje ar gale barska? ko gero gale girdidi barskejimas? pas mane stabilizatoriaus gumos buvo pareje, toks duslus garsas kaip butu amortizatoriu musimas. keikesi brolis kai keite, nes labai sunkiai prieit eina.

Ernestas01

ketvirtasis

CitataErnestas01 parašė:
stabilizatoriaus ivores naujos stovi ;/
O jas keisti smagus darbas, reikalingas mandras rakčiukas ant 12-os. Teko man "pagulėti" bet dar sunkiau tą raktelį rasti.

mind

Citataketvirtasis parašė:
CitataErnestas01 parašė:
stabilizatoriaus ivores naujos stovi ;/
O jas keisti smagus darbas, reikalingas mandras rakčiukas ant 12-os. Teko man "pagulėti" bet dar sunkiau tą raktelį rasti.

Tep, va toks va:

Labai patogus daiktas šiam nepatogiam darbui. :)
Darbas yra tiems, kas nemoka žvejoti. :D

ketvirtasis

ketvirtasis

Keičiau amortikus, nes buvo įkyrus "barškėjimas" net per kanalizacijos dangtį nesmagu buvo važiuoti. Autotoja diagnozavo stabilizatoriaus gumos ir priekinis dešnys amortikas 60% taip pat atramine guma. Pakeičiau stabilizatoriaus įvores ir tarukes, bjaurus darbas sakyčiau. Keičiau amortizatorių, ne darbas o "pasaka", kad viskas taip keistusi.

Užu šituos abu mokėjau 200 (šrote)

Nuėmimo procedūra tokia:
Atsuki vieną 8 mm varžtelį, laikantį ABS ir stabdžių šlangutę.

Poto atsuki tas dvi veržles su 22 raktu

Atsuki ir išimi stabilizatoriaus traukę pasinaudojus 17-os raktą

Būtinai ką nors padėkit po supportu, taip reikia;)

Dabar beliko atsukti trys veržles, kurios randasi po kapotu 13-iniu raktu
prieš tai pažymėjau su markeriu.

Belieka tik išimti seną amortizatorių

"Naujo" įdėjimas irgi labai lengvas darbas. Padariau test draivą - ne važiuoja o plaukia mano mašiniukas. Jokių duobių "nesijaučia" dingo tas barškėjimas ir duobių skaičiavimas.
Rekomenduoji tai daryti patiems, nereikia jokių įgūdžių nei patirties (nesu koks auto meistras) Svarbiausia rankos tiesios ir galva savo vietoj.

ketvirtasis

Išardžiau vieną iš senų automobilio amortizatorių (kuriuos išėmiau). Gan nustebino pamatytas vaizdelis: atraminė guma visa susitrinus, sudūlėjusi. To pasekoje tas "baisus tratėjimas". Užsakyti naujas po 25 užu vieną reikės, nes esamos irgi nenaujos.
Beje ant abiejų Avensių T25 (mano ir donoro), stovėjo KYB firmos amortikai.

mind

Citataketvirtasis parašė:
Kaina jo dar geresnė:o:o:o:o:o
Pasiklupinejimas prie rato, atsiperka;)
Darbas yra tiems, kas nemoka žvejoti. :D

horn

CitataErnestas01 parašė:
Va, visai kaip pas mane, viską pakeičiau-ir atramines ir šarnyrus ir stabilizatoriaus traukes, trys servisai apžiūrėjo, barškėjimas liko žiaurus, po to vienam servise pamatė, kad salenblokas jau visai išsiskėtęs nuo gumos

Ernestas01

salenblokus ziurejo lyg ir geri. Dabar meginsiu keisti stabilizatoriaus traukes ;) ziuresiu kas bus....

Renis

Pas mane jaucias barskejimas kazkox per nelygumus varant, kai tikrinau pakaba pasake kad vairo kolonele siek tiek laisvumo turi... Todel sake ir gali but tas bildejimas
Toyota Avensis, 2005 m., 2.2 D4D 110kw

ketvirtasis

CitataErnestas01 parašė:
salenblokus ziurejo lyg ir geri. Dabar meginsiu keisti stabilizatoriaus traukes ;) ziuresiu kas bus....
neskubėk pirkti naujų, atsukęs nuo amortiko varžtą, pamatysi kokia jų būsena. Tuomet ir spresi ar pirkti naujas.

Ernestas01

nepatikesti! pakeiciau, bet garsas dar liko.... net neisivaizduoju kas ten yra... nezinau nei ka dabar daryt...:(

ketvirtasis

Va su kokiom atraminėm gumom važinėjau - tratėjo, barškėjo Avensis.