Stabdžių diskų/kaladėlių keitimas.

Pradėjo Shelby-, Liepa 05, 2015, 16:37:43 PM

« ankstesnis - sekantis »

Shelby-

Sveiki, atėjo laikas pasikeisti stabdžių kaladėles (garsas priekyje). https://www.youtube.com/watch?v=JQu7yhWTNqk Šis video labai padėjo kaip darant kažką panašaus pačiam pirmą kartą. Bet dėl didelio disko kanto sugadinau naujas kaladėles, tai teko viską perpirkti ir per naujo keičiau kaladėles ir diskus TRW.
Po kiek laiko atsirado tas pats garsas ir gale, iš priekinių stabdžių jau pasimokiau dėl kantų, tai galvoju perpirkti viską ATE, diskai, kaladėles ir rankinio kaladėles, gal būt ir spyruokles.
Taigi, prie klausimo, cilindriukas taip pat susistuma kaip priekyje su kad ir  "strupcina", ar kaip kažkur skaičiau jau reikia jį įspausti sukant? Ir rankinio kaladėles ten yra kažkokių sunkesniu keitimo niuansų, gal prie to pačio ir spyruoklytes perpirkti ar tiktų ir senos? Greičiausiai siūlysit į servizą, bet  pačiam įdomiau ir pasidarai kruopščiai, susitepi kiek ko reikia. Turėjau kitą auto, tai po servizo tai kreipiančiosos slankiojimas užrudydavo, nieko netepdavo, nevalydavo ir diskai su kaladėm perkaisdavo, toks vaizdas kad pakeisdavo bele pakeist.
02 IS300 10XE 3.0 2JZ
04 Avensis T250 2.0 1CD
08 Auris E150 1.8 2ZR
17 Avensis T270 2.0 3ZR

eceris

Citata iš: Shelby- Įrašytas Liepa 05, 2015, 16:37:43 PM
Sveiki, atėjo laikas pasikeisti stabdžių kaladėles (garsas priekyje). https://www.youtube.com/watch?v=JQu7yhWTNqk Šis video labai padėjo kaip darant kažką panašaus pačiam pirmą kartą. Bet dėl didelio disko kanto sugadinau naujas kaladėles, tai teko viską perpirkti ir per naujo keičiau kaladėles ir diskus TRW.
Po kiek laiko atsirado tas pats garsas ir gale, iš priekinių stabdžių jau pasimokiau dėl kantų, tai galvoju perpirkti viską ATE, diskai, kaladėles ir rankinio kaladėles, gal būt ir spyruokles.
Taigi, prie klausimo, cilindriukas taip pat susistuma kaip priekyje su kad ir  "strupcina", ar kaip kažkur skaičiau jau reikia jį įspausti sukant? Ir rankinio kaladėles ten yra kažkokių sunkesniu keitimo niuansų, gal prie to pačio ir spyruoklytes perpirkti ar tiktų ir senos? Greičiausiai siūlysit į servizą, bet  pačiam įdomiau ir pasidarai kruopščiai, susitepi kiek ko reikia. Turėjau kitą auto, tai po servizo tai kreipiančiosos slankiojimas užrudydavo, nieko netepdavo, nevalydavo ir diskai su kaladėm perkaisdavo, toks vaizdas kad pakeisdavo bele pakeist.
:) pačiam įdomiau, jei žinai kaip keisti. pakeitimas servise ar garažiukyje(darbas) būtų kainavęs maždaug 20 eurų, na gal 30 jei lupikas pasitaikys. tai 1-2 val darbo. kiek išleidai pirkdamas  naujai diskus ir kaladėles  paskaičiuok...
    kai yra kantas ant disko, dar nebūtina pirkt naujus diskus. galima nušlifuot jį net neuėmus disko... kreipiančiosios galima patikrint-jei tepalo yra, nebūtina tept...

robertas1993

geriau nutekint diskus nuemes, o ne slifuot, nes nepadeda, bandziau neseniai taip padaryt :)
Auto:
Toyota Yaris
MB E270 W211

MnDs

man kazkodel TRW (diskai+kalades) cypia  :E

Shelby-

Tikėjausi to, kad atsakymo normalaus negausiu, o bus diskutuota į kažkur...  Su gylmačiu matavau, jau nedaug ten likę buvo kad tekint vertėtu, tai būtų neilgam, ir palikti be ratų nebuvo noro nors ir turiu nusitekint galimybės, nesinorėjo cackintis. Susidėjau naujai priekiui, nusipirksiu dar galui ir ramu dėl tų kantų bus.
Nesu šiuolaikiškas pyp vyrukas mergaičiukas su laižyta šukuosena, kuris tik į servizą moka nuvaryt. Man įdomu pačiam daryti (juolab kai turiu tam sąlygas) ir tik rūpi sužinot, ar reikia pirkti naujas spyruoklytes viduje būgninio stabdžio (net jei ir vizualiai gerai atrodys), kad jei jau viską keisti tai viską, ir ar spaudžiant cilindriuką reikia jį sukti ar ne. O dėl žinojimo kaip keičiasi... Niekas negimė mokėdamas, pabandysių, išnagrinėsiu ir kitą kart bus aišku. Jei sugadinsiu - mano problemos, tvarkys tada kas tą moka.
Dėl TRW diskų ir kaladžių, jau pravažiavęs apie 1k km po vakar žvykelių irgi pradėjo cypti stabdant silpnai ir mažu greičiu, bet aš labiau pas save kaltinčiau gale dar nekeistas besibaigiančias kaladėles, pakeitęs ir galą jau girdėsiu ar dar cyps.
P.S. Buvusi nauja kaladė ir senas diskas nuotraukoje apie 800km apkatkė ir neprisitrynė.
02 IS300 10XE 3.0 2JZ
04 Avensis T250 2.0 1CD
08 Auris E150 1.8 2ZR
17 Avensis T270 2.0 3ZR

eceris

Citata iš: Shelby- Įrašytas Liepa 06, 2015, 00:31:20 AM
ar reikia pirkti naujas spyruoklytes viduje būgninio stabdžio (net jei ir vizualiai gerai atrodys), kad jei jau viską keisti tai viską, ir ar spaudžiant cilindriuką reikia jį sukti ar ne. O dėl žinojimo kaip keičiasi...

būgninių stabdžių stūmokliukai nesisuka-suspaudžiami. spyruoklių nesu niekad keitęs, manau nėra reikalo. nebent jos kažkuo blogai atrodančios-surūdiję, "išsitampę"-kas labai abejotina.

P.S. o pagal foto, sutinku, keisti diskus jau vertėjo, jei pats ruošiesi dar ilgai važinėt. jei ne, iki kol nusidėvės kaladės iki pusės, drasiai gali važinėt.

egariukas1

Foto nauji diskai.Nezinau kaip ten avensio su galu,bet jei yra arskiros kaladeles rankiniui tai darbinio cilindriukai turi susistumt,ne susisukt.Jei tos pacios rankinio ir darbinio kalades,tada susisuka.Spyruokliu nekeiciu niekad,nebent pametu ar sulauzau

Shelby-

Citata iš: egariukas1 Įrašytas Liepa 06, 2015, 15:12:18 PM
Foto nauji diskai.Nezinau kaip ten avensio su galu,bet jei yra arskiros kaladeles rankiniui tai darbinio cilindriukai turi susistumt,ne susisukt.Jei tos pacios rankinio ir darbinio kalades,tada susisuka.Spyruokliu nekeiciu niekad,nebent pametu ar sulauzau
Jau ir pats išsiaiškinau, kad diskinių stabdžių cilindriukas paprastai susistuma kaip ir priekyje https://www.youtube.com/watch?v=HSjGWw-JD2U , o kaip ten su būgninėm kaladėlėm ir spyruoklyčių keitimo, bus aišku tik nuėmus diską. Turėtų atitiktį viskas taip pat ir pas mane rankinio stabdžio https://www.youtube.com/watch?v=YHuNLAff1ZY .
02 IS300 10XE 3.0 2JZ
04 Avensis T250 2.0 1CD
08 Auris E150 1.8 2ZR
17 Avensis T270 2.0 3ZR

egariukas1

Nereik tu spiruokliu,nebent tuos laikikliukus su spyruoklem,kur kaladeles prispaidzia prie korpuso.Bet jos dazniausiai buna senose masinose supuve

Bemsas

Citata iš: MnDs Įrašytas Liepa 06, 2015, 00:10:21 AM
man kazkodel TRW (diskai+kalades) cypia  :E

Pas mane irgi toks komplektas cypia.

MnDs

kaip Shelby- rase "irgi pradėjo cypti stabdant silpnai ir mažu greičiu" 100% atitinka ir man toks apibudinimas

Bemsas

Citata iš: MnDs Įrašytas Liepa 11, 2015, 11:40:52 AM
kaip Shelby- rase "irgi pradėjo cypti stabdant silpnai ir mažu greičiu" 100% atitinka ir man toks apibudinimas

Ir dar viena trukuma pastebejau TRW kaladziu - perkaitimas. Daznaiu pastabdzius is didesniu greiciu stabziai pasidaro labai blogi. I kalnus gal ir baisoku butu vazioti su juom.

robertas1993

taip pat isvalykit suporto kreipanciasias ir gerai uzvarykit vario, nes kartais ir nuo kreipianciuju cypia stabdziai. :) as sau issivaliau, uztepiau ir pradingo cypimas, tiesa buvo vienoj pusei priekiniame rate uzkepe stipriai issemes teko deginti laikikli  :)

Auto:
Toyota Yaris
MB E270 W211

Shelby-

Prieš dvi savaites pasikeičiau ir galinius diskus, kaladėles, būgno kaladėles. 1,2k km jau pravažiuota, tai rankinis net ant asfalto ratus blokuoja. Pastebėjimas, TRW daugiau nepirkčiau, kaladės beveik nedyla, o diską ėda ir stabdymas kietas patapo, su ATE stabdymas kur kas geresnis, jautresnis. O kas dėl TRW cypimo, pas mane nebecypia po galo keitimo, arba todėl, kad pas mane ten viskas sutepta, ko servize nedarytų.
Vienas klausimas, stabdžių kreipiančiųjų tie pagaliukai (bet tik tas vienas iš dviejų turintis gumą) turi taip sunkiai slankioti ar ne? Priekiniuose stabdžiuose jie lengvai judinasi, o galiniuose labai sunkiai, viena be gumos pamygus jis kaip spyruoklė juda, o kitą, kuris turi gumą smarkiai kaip numygsi taip ir stovi, o palaikius ilgiau nejudinus lyg užkietėtų/užsisiurbtų atrodo. Ir ATE plastilube pertepiau, bet vis tiek tas pats. Gal gumų keitimas padės, nebent taip turi būti?
02 IS300 10XE 3.0 2JZ
04 Avensis T250 2.0 1CD
08 Auris E150 1.8 2ZR
17 Avensis T270 2.0 3ZR