Trauka

Pradėjo LaBras, Liepa 06, 2015, 10:20:11 AM

« ankstesnis - sekantis »

LaBras

Citata iš: RDeEsser Įrašytas Liepa 06, 2015, 21:34:44 PM
Spausk kiek eina ir palaikyk paspaudęs kelias sekundes tada žiūrėk,jei dumija važiuojant,tikrai turi pamatyt dūmą...

Tai vaziuojant, kai netraukia dugna spaudziu, dumai eina, tada patrukcioja ir trauka atsiranda, o vietoj ant laisvu, nedumija

RDeEsser

Citata iš: LaBras Įrašytas Liepa 06, 2015, 21:37:07 PM
Tai vaziuojant, kai netraukia dugna spaudziu, dumai eina, tada patrukcioja ir trauka atsiranda, o vietoj ant laisvu, nedumija
Kažko netikiu,bet jei jau taip sakai tada pirmoj eilėj imkis EGR vožtuvą ir valykis.Panašu kad jis stringa,bet gali strigti ir tokia detalė --->>
E

LaBras

Citata iš: RDeEsser Įrašytas Liepa 06, 2015, 21:46:36 PM
Kažko netikiu,bet jei jau taip sakai tada pirmoj eilėj imkis EGR vožtuvą ir valykis.Panašu kad jis stringa,bet gali strigti ir tokia detalė --->>

Tai tada reikia darytis kompo diagnostika norint tiksliai suzinoti...

RDeEsser

Citata iš: LaBras Įrašytas Liepa 06, 2015, 22:00:48 PM
Tai tada reikia darytis kompo diagnostika norint tiksliai suzinoti...
Jei stringa šios detalės,diagnostika nieko įdomaus neparodys.
E

LaBras

Citata iš: RDeEsser Įrašytas Liepa 06, 2015, 22:11:17 PM
Jei stringa šios detalės,diagnostika nieko įdomaus neparodys.

Is kur zinot jog butent sitos stringa? Kokios vakymo kainos mazdaug?

Minde9999

valymas man 10 euru .. tik dabar neatsimenu kiek kainavo isemimas vpztuvo ir idejimas

LaBras

Citata iš: Minde9999 Įrašytas Liepa 06, 2015, 22:29:50 PM
valymas man 10 euru .. tik dabar neatsimenu kiek kainavo isemimas vpztuvo ir idejimas

O paciam ardytis ir valytis, kaip pirma karta, tai nelabai patartina...? Nes siuo momentu angluose esu..

RDeEsser

Citata iš: LaBras Įrašytas Liepa 06, 2015, 22:12:59 PM
Is kur zinot jog butent sitos stringa? Kokios vakymo kainos mazdaug?
Aš nežinau kad šitos,bet kai jos neveikia būna tas pats kaip pas tave.Valymo kainų nežinau,pats valiausi.Specialus valiklis kainuoja iki 10€,o kad servise už 10€ kas valytų suabejočiau.Bet yra kita medalio puse kai vožtuvas stringa,manau tokiam vožtuvui valymas padės kai nabašnikui masažas.Nors ir čia reikia žiūrėti dėl ko jis stringa.
O šitas daikčiukas
ardosi gan paprastai ir valosi su spiritu ar kitu panašiu marmalu,svarbu neišmėtyt smulkių detalių iš vidaus ir sudėti atgal taip kaip jos buvo.Surinkus neprošal prieš dedant atgal išbandyti ar gerai veikia,bet čia jau kita šneka kol kas...
Bet aišku šią detalę ir prieš ardant galima patikrint,gal ir ardyt nereiks. :D
E

LaBras

Citata iš: RDeEsser Įrašytas Liepa 07, 2015, 00:25:45 AM
Aš nežinau kad šitos,bet kai jos neveikia būna tas pats kaip pas tave.Valymo kainų nežinau,pats valiausi.Specialus valiklis kainuoja iki 10€,o kad servise už 10€ kas valytų suabejočiau.Bet yra kita medalio puse kai vožtuvas stringa,manau tokiam vožtuvui valymas padės kai nabašnikui masažas.Nors ir čia reikia žiūrėti dėl ko jis stringa.
O šitas daikčiukas
ardosi gan paprastai ir valosi su spiritu ar kitu panašiu marmalu,svarbu neišmėtyt smulkių detalių iš vidaus ir sudėti atgal taip kaip jos buvo.Surinkus neprošal prieš dedant atgal išbandyti ar gerai veikia,bet čia jau kita šneka kol kas...
Bet aišku šią detalę ir prieš ardant galima patikrint,gal ir ardyt nereiks. :D

Kaip ja patikrint?

RDeEsser

Citata iš: LaBras Įrašytas Liepa 07, 2015, 02:49:18 AM
Kaip ja patikrint?
Na pavarčius service manual turėtų būti nesunku nuspėt kaip jį patikrint.

Principe už EGR vožtuvo darinėjimą atsakingi du panašūs el.vožtuvėliai.
Patikrinimas toks,kad ant kontaktų padavus 6v ar 12v įtampą (priklauso kuris vožtuvėlis) įėjimo vamzdelyje sudaromas minimalus vakuumas,kad ir su burna traukiant.Taigi jei vožtuvas sandarus jis turi užsidaryti ir turi nepavykti pro jį įtraukti oro,padavus įtampą vožtuvas atsidaro...Trumpiau tariant čia reik rodyt gyvai,papasakot čia ne kažką galiu.
Aišku eina EGR sistemos patį veikimą kažkiek patikrint su diagnostikos kabeliu "Mongoose" ar panašiu turinčiu galimybę valdyti vožtuvą.Bet čia konkrečiai kaip veikia šios detalės ne kažką pamatysi.
E

LaBras

Na ka, penktadieni varau i servisa... Siulo dar kompo diagnostika darytis, bet ar verta...? Kazkaip, kai dar tik pradedi vaziuot, atvesus masinai, dar nieko, bet pasiekias darbine temperatura, pradeda purtytis visa.. Ir taip visais begiais..

Minde9999

atrodo labai panasus simtomai (su egr).. man atvesus buwo viskas ok.. tik pasilo iki darbines temp ir purtosi ir dumai, traukos nera

Egis_

sio voztuvo gedimo su kompu taip paprastai nepamatysi, nes dazniausiai jis stringa mechaniskai, o el. dalis, kuria mato kompas -dirba tvarkingai. Dazniausiai siu voztuvu(ir ne tik siu) patikrinima atlieku su specialu prietaisu vakumetru ir zinoma su kompu aktyvuojant(testuojant) konkretu voztuva, taip galima nustatyti kaip jis dirba ;)

LaBras

Citata iš: Minde9999 Įrašytas Liepa 08, 2015, 21:02:07 PM
atrodo labai panasus simtomai (su egr).. man atvesus buwo viskas ok.. tik pasilo iki darbines temp ir purtosi ir dumai, traukos nera

Ir kazkur nuo 2.5 apsuku, jau viskas gerai, trauka is karto atsiranda... Tai jei isvalysiu egr, turetu susitvarkyt?

LaBras

Citata iš: Egis_ Įrašytas Liepa 08, 2015, 22:07:44 PM
sio voztuvo gedimo su kompu taip paprastai nepamatysi, nes dazniausiai jis stringa mechaniskai, o el. dalis, kuria mato kompas -dirba tvarkingai. Dazniausiai siu voztuvu(ir ne tik siu) patikrinima atlieku su specialu prietaisu vakumetru ir zinoma su kompu aktyvuojant(testuojant) konkretu voztuva, taip galima nustatyti kaip jis dirba ;)

Deja siuo metu esu uk...