Toyota Corolla Verso 1.8 mechanines greičio dėžės guolis

Pradėjo Malce, Rugpjūtis 09, 2015, 09:33:50 AM

« ankstesnis - sekantis »

Malce

Sveiki,
prieš porą mėnesių nusipirkau savo Toyota Corolla Verso. Kadangi daug kas sakė, esą patikimisnis variantas benzinas, ilgai paieškojęs radau. Pravažiavus porą tūkst. km, iškilo rinta problema - akseleruojant važiavimo metu atsirado keistas ūžimas. Meistai nustatė, kad subyrėjo kažkoks pagrindinis greičių dėžės guolis. Darbų kaina apie 150 €,  guolis 40-50 €. Labiausiai nedžiugina tai, kad meistrai sako, esą gali išardžius dėžę būti ir daugiau bėdų: išdaužyti dantračiai, išbyrėjusio guolio luženų išdraskytos kitos dalys, pvz., reduktorius, tad tektų ieškot kitos greičių dėžės. Benzinams ji - defizitas, tad kaina apie 350-400 €.
Gal kam teko susidurt su šia beda? Servisai sako, kad benzininių Verso - tai gana dažna bėda... :E

bladas

Sveikas, suformuluok konkrečiai klausimus, ką nori sužinoti - atsakysiu, nes dabar tik aprašei savo problemą. Aš prieš kelis metus keičiau kelis guolius greičių dėžei. Guolių ten ne vienas, bet tokio daikto "pagrindinis greičių dėžės guolis" neteko girdėti.

eceris

Citata iš: bladas Įrašytas Rugpjūtis 10, 2015, 18:38:47 PM
Sveikas, suformuluok konkrečiai klausimus, ką nori sužinoti - atsakysiu, nes dabar tik aprašei savo problemą. Aš prieš kelis metus keičiau kelis guolius greičių dėžei. Guolių ten ne vienas, bet tokio daikto "pagrindinis greičių dėžės guolis" neteko girdėti.
manau kad pirminio veleno guolis turimas galvoj-jei keitei, turėjai girdėt apie tokį :)

bladas

Mano 2002 Corolai Verso keitė ne tik pirminio, bet ir antrinio velenų guolius (kai išardė dėžę, ir jam buvo girdimas silpnas garselis sukiojant), vienas guolis NSK, kitas KOYO, kainavo vienas 120 lt, kitas - 70 lt, dar keičiau išminamą guolį - 40 lt.  Beje, Venza siūlė už 100 (ar 150) litų mažai bėgusią kažkokios USA Toyotos dėžę, galėjau pirkti ir iš jos prisigliaudyti guolių, ir dar būtų dalių likę :) bet kažko suabejojau... Su visais darbais, tepalais, hermetikais,klijais ir t.t. man kainavo apie 900 lt. Tas buvo 2012 metais...

Malce

Citata iš: bladas Įrašytas Rugpjūtis 10, 2015, 18:38:47 PM

Nežinau kaip ir sukonkretint, kadangi pats auto niekada neremontuoju, todėl nelabai galiu ir pasakyt, kaip dalys vadinasi tiksliai... Kaip ir minėjau, problema kilo tada, kai akseleruojant atsirado keistas "plerpimas", ūžimas variklio (bent taip atrodė) skyriuje. Po kelių vizitų į servisus, greičių dėžes remontuojantis meistras pasakė, kad pasibaigė kažkoks pagrindinis guolis. Kaip jis vadinasi tiksliai, nežinau, bet jo bėda girdisi tik tada, kai automobilis važiuoja įjungus pavarą.
Kadangi meistras prigąsno, esą išardžius gali tekti šlifuoti kažkokius dantračius, kuriuos galėjo išdraskyt guolio luženos, klausiu, ar esant tokiai problemai rizikuoti remontuoti tą pačią dėžę, ar bandyti ieškoti kitos? Ir kas galit pasidalinti patirtimi, ar 1.8 benzino greičio dėžės iš tiesų tokios problematiškos, kaip kalba meistrai?

Malce

Citata iš: bladas Įrašytas Rugpjūtis 10, 2015, 20:43:57 PM
Mano 2002 Corolai Verso keitė ne tik pirminio, bet ir antrinio velenų guolius (kai išardė dėžę, ir jam buvo girdimas silpnas garselis sukiojant), vienas guolis NSK, kitas KOYO, kainavo vienas 120 lt, kitas - 70 lt, dar keičiau išminamą guolį - 40 lt.  Beje, Venza siūlė už 100 (ar 150) litų mažai bėgusią kažkokios USA Toyotos dėžę, galėjau pirkti ir iš jos prisigliaudyti guolių, ir dar būtų dalių likę :) bet kažko suabejojau... Su visais darbais, tepalais, hermetikais,klijais ir t.t. man kainavo apie 900 lt. Tas buvo 2012 metais...

Jo, 2012-aisiais kainos buvo tokios Lt, dabar beveik viskas tiek pat, tik, deja, Eur...

Bemsas

bladas

Mano dėžės guolių gedimo požymis buvo važiuojant bet kuria pavara toks kaip seno troleibuso ūžiantis  garsas,  kuris pradingdavo nuspaudus sankabos pedalą arba riedant laisva pavara. Kaip paaiškėjo po "skrodimo" - guoliai buvo padilę ant dviejų velenų. Ar pas tave tas ūžimas irgi yra važiuojant bet kuria pavara? Ar patikimas tas meistras? Ar pas jį seniai remontuojiesi, ar esi pirmą kartą? Kaip jis ausimis nustatė, kad guolis jau subyrėjęs ir jo lūženos sugadino dantračius? Man tai panašu į makaronus ant ausų, jeigu taip tikrai būtų, tai nei bėgį įjungtum, nei pavažiuotum. Dantračių šlifavimas - skamba keistokai. O dėl dėžės iš šroto - tai perskambink iš :Autopliuso" pasiėmes skelbimus, ir sužinosi kainas ir ant kiek jos deficitinės.
Yra Kaune AUTOMINUTĖ, yra Telšiuose MERSTOJA, yra Klaipėdoje AUTOAIDAS, ir t.t.

Bemsas

Kaip supratau, guolis dar uzia, o ne subyrejo. Jei subyretu guolis - masina nevaziotu, o tada jau gal issilakstytu guolio liekanos po visa deze.

Malce

Citata iš: bladas Įrašytas Rugpjūtis 10, 2015, 22:32:29 PM
Mano dėžės guolių gedimo požymis buvo važiuojant bet kuria pavara toks kaip seno troleibuso ūžiantis  garsas,  kuris pradingdavo nuspaudus sankabos pedalą arba riedant laisva pavara. Kaip paaiškėjo po "skrodimo" - guoliai buvo padilę ant dviejų velenų. Ar pas tave tas ūžimas irgi yra važiuojant bet kuria pavara? Ar patikimas tas meistras? Ar pas jį seniai remontuojiesi, ar esi pirmą kartą? Kaip jis ausimis nustatė, kad guolis jau subyrėjęs ir jo lūženos sugadino dantračius? Man tai panašu į makaronus ant ausų, jeigu taip tikrai būtų, tai nei bėgį įjungtum, nei pavažiuotum. Dantračių šlifavimas - skamba keistokai. O dėl dėžės iš šroto - tai perskambink iš :Autopliuso" pasiėmes skelbimus, ir sužinosi kainas ir ant kiek jos deficitinės.
Yra Kaune AUTOMINUTĖ, yra Telšiuose MERSTOJA, yra Klaipėdoje AUTOAIDAS, ir t.t.
Ačiū už patarimus. Mano garsas gal labiau panašus į dyzelinio variklio garsą. Žmonai juokiaus, kad pirkom benziną, o vis tiek tapo dyzeliu. Riedant ant laisvos pavaros, garsas dingsta. Garsas itin sustiprėja kai variklis gauna apkrovą, t. y. važiuojama, tarkim, 4 pavara kokiu 50 km/val. greičiu. Greičių dėžės apskritai niekada neteko remontuot jokiai mašinai, tad meistro nepažįstu. Bet jį prirodė servisas "Autoera", kuriame savo mašinas remontuojuosi daugiau kaip 10 m.
Dėl dėžių kainų, jau bandžiau skambinėt. Svyruoja nuo 350 € iki 450 €. Iš maždaug 10 skambučių, visi jau dėžės nebeturėjo.

bladas

Malce

Jau po remonto. Pakeistas vienas greičių dėžės guolis, sankabos komplektas. Belieka važiuoti ir žiūrėti, ar viskas atlikta kokybiškai. Ačiū visiems, kurie išsakė savo nuomonę, dalijo patarimus.

edik.ss

Tai kodėl nepasakai paties įdomiausio: kur darei ir kiek pinigu kainavo

Malce

Citata iš: edik.ss Įrašytas Rugpjūtis 14, 2015, 13:37:08 PM
Tai kodėl nepasakai paties įdomiausio: kur darei ir kiek pinigu kainavo

Remontas atliktas Šiauliuose, pas greičio dėžės meistrą Saulių (prie viaduko į kairę, šalia "Tau" parduotuvės). Viskas kainavo 350 Eur.
Tačiau rytoj dar teks pas jį užsukt, kadangi akseleruojant vis tiek girdisi kažkoks neaiškus švilpimas, lyg auto turėtų turbiną... Gal dar koks guolis baigiasi, kai dingo bėda dėl to, kuris akivaizdžiai triukšmavo, gal ir kitas aiškiau pradėjo girdėtis. Velnias jį žino.