Generatoriaus diržo tempimas

Pradėjo t0mas, Gruodis 20, 2014, 19:19:11 PM

« ankstesnis - sekantis »

t0mas

2.0 D4D
Norėjau paklausti, ar norint šiek tiek patempti generatoriaus diržą reikia suktį nuotraukoje pateiktą varžtą?: https://www.dropbox.com/s/ntsewcx0ohgvke5/dirz.jpg?dl=0
Jis 10mm?

egariukas1

Taip,sita,bet pirmiausiai reik atlaisvint kita varzta,kur priverztas generatorius.Ne 10 mm,man atrodo 12 raktekiu

Ritvis

Norėčiau sužinoti konkrečiau apie d4d generatoriaus diržą. Nuotraukos paminėtos jau neatverčia. Pasakykite ar tas generatoriaus diržas tempiasi sukant kažkokį varžtą, o gal visai primityviai atlaisvini generadorių su laužtuvėliu jį patempi ir priverži.

egariukas1

Jei viskas originalu,reik sukt varzta,jei tas varztas supuna-uzkisus kazkoki lauztuveli

mekas

sweiki.prie to pacio uzklausiu-ar yra kur pirkti nauju skyvu kurie laiko generatoriaus dirza 2001 d4d avensiui?

egariukas1

Nezinau koki skiva turi galvoj,generatoriaus dirzo nelaiko kazkoks papildomas skyvas,tik alkuninio skyvas suka generatoriaus skyva.Virsuj,kur vairo stiprintuvas ir kondiske stovi papildomas itempejas.Yra pirkt ko tik nori,tik pinigu turek

mekas

nu tai mane tas ir domina,man reikia tada to alkuninio skyvo ir to generatoriaus skyvo.servisistai sako nauju nerasi,ieskok devetu.

ToyotaClub

Gal geriau pradek nuo problemos, kas per simtomai ir panasiai. Egariukas1 gerai pasake turek pinigu tik, viska gali naujai susipirkti, tik klausimas ar tau to reikia.
Toyota Klubo Forumas: ToyotaClub.lt/forumas

mekas

nu as apie automobilius nieko neismanau.tiesiog generatoriaus dirzely per metus du kartus numete.dabar vel uzdejo ir jis cypia uzkurus ryte,poto prasivaziuoja ir apstoja.buvau kad patemptu jau pora kartu,tai sako kad problema bus skyvuose,gal isdile.

ToyotaClub

Pas mane buvo kazkas panasaus, bet dirzelio nenumesdavo. Ryte uzkurus tas cypimas pora sekundziu ziema. Tai ir siule i skyva pagrindini ziureti, generatoriu ardytis ir t.t buvau pradejas to naujo skyvo ieskoti, bet nlb norejau tiketi kad del skyvo pagrindinio problema tas atsirandantis cypimas, tai paprasiau kad nuimtu pagrindini skyva prie mano akiu, nuemus atrode svarus, grazus, guma nesuplysus, tai dar priedo kazkokio marmalo papurske gumai pravalymui. Grazinus atgal pasiuliau nauja dirzeli uzdeti, nes senas buvo pavarges, akmenuku maziuku matese isukta buvo. Ir viskas garsas nutilo. Bet dabar vel tas cypimas atsirado, tai galvoju keisti dirzeli i contineli koki.
Toyota Klubo Forumas: ToyotaClub.lt/forumas

robertas1993

Gal buti variantas kad pastringa generatoriaus skyvas tai ir biski prabuksuoja dirzas :)
Auto:
Toyota Yaris
MB E270 W211

mekas

Citata iš: robertas1993 Įrašytas Rugpjūtis 18, 2015, 12:56:00 PM
Gal buti variantas kad pastringa generatoriaus skyvas tai ir biski prabuksuoja dirzas :)

na o kaip tuo ysitikinti? kaip tai patikrinti? ir ar keiciasi tik skyvas atskirai ar tik su visu generatorium?

robertas1993

Na pas mane buvo su ford fiesta 1995 metu gamybos, uzvedes varikli atsirado cypimas nemazas ir nenustoja tai variklio neuzgesines pasiziurejau kame beda, pasirodo dirzelis sukasi o pats generatoriaus skyvas stovi kaip uzstriges atlaisvinau generatoriu ir pasiziurejau i ta skyva ir jis labai klibejo kazkoks lyg guolis subirejes.. :-) tiesiog pasiziurek ar nekliba tas skyvas arba paprasyk kito zmogaus kad uzvestu auto o pats ziurek del ko cypia ir numeta dirzeli :-)
Auto:
Toyota Yaris
MB E270 W211

mekas

nekliba skyvas nei vienas.labiau gal tiketinas variantas kaip kad servisistas sake,isdiles skyvas.

egariukas1

Dirza avensio meta ne del skyvo,o del pacio dirzo.Paprastas contitech ar dayco netinka,nebent siauresnis,nei priklauso.O priklauso 13 mm.Originalus dirzas buna lygia apacia,be dantuku,uzdejus paprasta tryliktuka ji vercia.Origunalu galima gaut pas atstova,apie 25 europinius kainuoja.Galima rast ir ne originala,tik neatsimenu gamintojo.Pats pirkau alytui,Baltulio pardej.Bet kokiu atveju pigiau,nei iskart keist skyvus.Beje,jei skyvo demferine guma plysta,pirmiausiai pjauna virsutini,plokscia dirza.Skyva galima patikrint uzbrezus su kreida bruksni per visa skyva.Jei po variklio uzvedimo ir uzgesinimo uzbresta linija nesueina per abidvi skyvo dalis-skyvo demferine guma prasisuka