Didelė variklio vibracija tuščia eiga

Pradėjo rar, Rugsėjis 07, 2015, 13:44:40 PM

« ankstesnis - sekantis »

egariukas1

Nu is kur tas oras,uzsilo variklis,isivaiksto tas oras cia ne bmv koks,kur reikia orint kelias paras pastacius prieki i kalna

tevas

Jei vibracija nedingsta visisikai, o tik pamazeja, keliant apsukas, itarciau pagalves. Yra taip buve, pagalves vizualiai atrode geros nenuimtos, pakeitem naujom ir beda issisprende. Galima pajudinti varikli neuzvesta ir ziureti ar stovi kaip ikaltas, tada pagalves kaltos.

rar

Citata iš: egariukas1 Įrašytas Rugsėjis 19, 2015, 00:14:49 AM
Nu is kur tas oras,uzsilo variklis,isivaiksto tas oras cia ne bmv koks,kur reikia orint kelias paras pastacius prieki i kalna

Keičiant skirstymo diržą, keitė ir vandens pompą, iš ten ir nedidelis kiekis oro aušinimo sistemoje. Dieną pavažinėjau, išsivaikščiojo, niekas neburbuliuoja, nėr problemos.

Citata iš: tevas Įrašytas Rugsėjis 20, 2015, 10:01:08 AM
Jei vibracija nedingsta visisikai, o tik pamazeja, keliant apsukas, itarciau pagalves. Yra taip buve, pagalves vizualiai atrode geros nenuimtos, pakeitem naujom ir beda issisprende. Galima pajudinti varikli neuzvesta ir ziureti ar stovi kaip ikaltas, tada pagalves kaltos.

Pabandysiu pakrutinti variklį automobiliui stovint, pažiūrėsiu ar yra koks laisvumas.

bladas

Galima ta variklį ir rankomis purtyti, bet yra ir kitas patikrinimo būdas - variklio pagalves reikia tikrinti dviese, vienas žiūri, kaip juda/nejuda užvestas variklis (dėl saugumo reikia  stovėti šalia mašinos), o kitas salone kaire koja nuspaudžia sankabos pedalą, dešine stabdžio pedalą, įjungia pirmą pavarą ir iš lėto atleidinėja sankabos pedalą, neleisdamas varikliui užgesti (stabdžiai lieka nuspausti!) . Variklis dreba, purtosi, ir iš to galima spręsti apie pagalvių būklę.
Mano nuomone, tai pas tave dėl vibracijos ne  pagalvės kaltos.

lunatipas

Mano Avensiui (2002 D4D) irgi ta pati bėda - sunkiau vedasi su padrebėjimu užsivedant, ir vibruoja prie laisvų apsukų. Žiūrėjo keli meistrai, pradžioje pakeitė variklio pagalvę (priekinę),- nieko nepadėjo. Žiūrėjo toks specas Alytuje, dviem kompais tikrino, nustatė, jog netolygiai dirba purkštukai, bet jo nuomone tai ne mechaninis gedimas, o tik galimai purkštukai užsinešę dervomis. Rekomendavo į kurą įpilti valančių priedų ir išvažinėti 2-3 bakus su jais. Tą padariau, bet nieko nepadėjo. Kitas "žiniuonis" atsuko tepalo užpylimo dangtelį veikiant varikliui ir nustatė, jog pramuštos tarpinės po purkštukais. Pakeitė jas, bet nieko nepagerėjo variklio darbas. Toliau nežinau kur kreiptis. Gal jau reikės tarpinę keisti (tarp vairo ir priekinė sėdynės)  :)

egariukas1

NNZ

ziurek purkstukus, skystis nebutinai turejo padet, gal jei jau per perpila  ir jiems jau amen. Vezk ant stendo.
Geriau nežadėti, nei pažadėjus neištesėti.(Ekleziastas)

rar

Sveiki visi,

oras pagerėjo, matomai pradėsiu po truputį krapštytis ir spręsti šį galvosūkį, bei redaguosiu galimų bėdų sąrašą. Greičiausiai pradėsiu nuo EGR vožtuvo, bet prieš tai turiu dar vieną klausimą. Atvažiavęs į darbą sugalvojau nuimti vakuumo šlangelę nuo EGR. Dirbant tuščia eiga, jaučiasi jog susidaro nedidelis vakuumas. Jei gerai pamenu, varikliui dirbant tuščia eiga, EGR turėtų būti uždarytas, tad vakuumo kaip ir neturėtų būti ten? Laukiu minčių šiuo klausimu. Taip pat galiu atsiųsti vakuumo nuotrauką arba video, vienoj vietoj pasitepalavęs truputį...

UPDATE: Pagrindinį diržą keičiau latransoj, prašiau jog patikrintų degimo kampą. Variklio darbas po keitimo nepakito, tad arba nepatikrino, arba viskas toje vietoje tvarkoj, tad braukiu iš sąrašo, nes šiaip įstaiga lyg ir nebloga, pats nusiskundimų neturiu :)

UPDATE 2: MAF išbrauktas, nes šis automobilis tokios detalės neturi... :)

Lauksiu minčių šiuo klausimu (y)

Mantas Tauragė

yra ir pas mane ta vibracija, esu viska pasikeites is esmes, ir pagrindini dirža pasikeiciau, vistiek isliko ta vibracija, bet as kazkaip pripratau, tai ir nelabai ji man jau jauciasi. Jei ji pastovi buti, tai kazkas buvo daves paprasta patarima, kalet biski apsukas ir viskas :)

rar

Citata iš: Mantas Tauragė Įrašytas Gegužė 12, 2016, 08:31:46 AM
yra ir pas mane ta vibracija, esu viska pasikeites is esmes, ir pagrindini dirža pasikeiciau, vistiek isliko ta vibracija, bet as kazkaip pripratau, tai ir nelabai ji man jau jauciasi. Jei ji pastovi buti, tai kazkas buvo daves paprasta patarima, kalet biski apsukas ir viskas :)

Na, man čia toks kaip galvosūkis, itin netrukdo, bet norėtus išspręsti... Sportinis interesas sakykim :D O ką esi daręs? Gal galėčiau aš išbraukt iš savo sąrašo ką nors, jeigu tavo buvo bandyta, bet nepadėjo :)

Rolkis72

Manau vibracija ant laisvu atsiranda del purkstuku problemu,pas mane darbineje buvo,sefas atidave i servisa,tai servise,kazka pakeite,kazka pareguliavo,kazka praplove ultragarsineje,as sneku apie purkstukus ir drebejimas baigesi,trauka atsirado,bei ir kuro sanaudos zymiai sumazejo,kartais buna kad sukieteja variklio pagalviu guma tada vibracijos neslopina,taip kad pradeciau nuo purkstuku,tik reikia pas rimtus meistrus vezti,kas tuo specializuojasi

egariukas1

Per 6 metus purkstukai butu visai nusibaige.Kuro sanaudos norma,kuriasi gerai.Kam bereikalingai tuos purkstukus lupinet?
.

Rolkis72

Tai ir vazinek sau su drebancia,tikrai masina nevibruoja del sarnyro isklerusio,ar kad oro padangoje mazai,tau spresti

robertas1993

Citata iš: egariukas1 Įrašytas Gegužė 16, 2016, 16:05:40 PM
Per 6 metus purkstukai butu visai nusibaige.Kuro sanaudos norma,kuriasi gerai.Kam bereikalingai tuos purkstukus lupinet?
.

na mano atveju buvo taip, veziau savo purkstukus praplaut ir bande praplaut, kita diena sake visi purkstukai blogi net neina visus savo plovimo rezimus padaryt, tipo du uzsikise ir kiti du tipo per daug leidzia ir kai pasake purkstuku remonto kainas, tai sakiau aciu ir viso gero (aisku sumokejau uz bereikalinga plovima kur jokios naudos nedave) tai atgal sukisau purkstukus i varikli ir variklis kuo graziausiai dirba :) aisku ne avensis o yaris, bet tema ta pati :)
Auto:
Toyota Yaris
MB E270 W211