Naujokas - Dėl D4D purkštuko

Pradėjo Aur1mas, Rugsėjis 26, 2015, 08:09:35 AM

« ankstesnis - sekantis »

MindaugasB

...ir sena purkstuka pasiims irgi is taves.
Citata iš: Venza
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

toyotad4d

Egis_

Citata iš: Aur1mas link=topic=7332.msg115229#msg115229 dateimg]http://cdncache-a.akamaihd.net/items/it/img/arrow-10x10.png[/img]=1443244175]
Sveiki.

Esu naujokas tiek šiose diskusijose, tiek esu naujos mašinos savininkas. Įsigyjau Toyota Avensis 2004 D4D 2,0 85 kW varikliu. Prieš perkant automobilį ėmiau pilną komplektą patikros, kurios metu pasakė, kad vienas purkštukas jau į pabaigą. Nes keliant apsukas jis ne dulkes purškia, o pradeda leisti kurą. Tokiu atveju liepė kuo skubiau susitvarkyti purkštuką ir dar nusiimti karterį ir pasižiūrėti ar kažkokį tinklą nėra užpūtę tepalu. Turiu kelis klausimus.

1. Pakeitus purkštuką nauju reikia degimą sureguliuoti? Ir kokios firmos nauji purkštukai yra geriausi?

2. Kur Marijampolėje ar Suvalkijos krašte (gali būti net ir Kaune žmogus), kuris gerai gaudosi Toyota variklio skyriuje. Kodėl klausiu? Nes būna meistras gal matęs tik passatus ir audi mašinas, nenoriu, kad eksperimentuotų ant mašinos tvarkydamas variklį.

Savo atsakymą pažymėkite 1 arba 2 numeracija, Jums bus patogiau ir man bei kitiems aiškiau.

Iš anksto Ačiū!  :)

1. Nesireguluoja joks degimas po keitimo. Pirkciau ne nauja,o is siukslyno, gerai paieskojes tikrai atrasatai koki dauzta angla su gera rida. Keiciant purkstuka keiciasi ir varines saibos bei sandarinimo gumeles.
2.Marijampolej, salia ''Lunos'' dirba labai geras varikliu meistras Arvydas 865998413, tik eiles pas ji. Sis meistras puikiai bendrauja su ''Toyotomis'', man ne viena yra tvarkes, dirba su toyotine kompiuterine diagnostika ir savo darba ismano. Bandyk susisiekti, pasakyk butinai, kad nuo Egidijaus is Klaipedos.

Dabar atsakyk man, kas tau dare diagnostika ir kaip dare kad sugebejo ilist i cilindra ir nustatyt kad ''keliant apsukas purkstukas pradeda myzti''? Kaip vedasi tau karstas, saltas variklis? ar cia tik pagal purkstuku kompensacijas pasijunge kompa nustate kuris blogas purkstukas?
Labai idomiai skamba kai kurios tavo mintys.

arunaskeras

Citata iš: Aur1mas Įrašytas Rugsėjis 28, 2015, 18:09:21 PM
Visgi naujo purkštuko kaina 350 eur. Bet dar tuo nėra pabaiga, kadangi tai padaryti autorizuotas servizas, pasirodo taip nėra paprasta pakeisti tą purkštuką nauju.
Nu kas ten ipatingo jei moki dirbti su keliais raktais ir galvutem tai ner kas veikti.
Geras patarimas niekada nebūna pavėluotas. B.Džonsonas
Corolla verso 2009 2,2 l 100 kw
Ford Fiesta 2011  1,4 CDTI

rolikas

Citata iš: arunaskeras Įrašytas Rugsėjis 30, 2015, 19:40:50 PM

Nu kas ten ipatingo jei moki dirbti su keliais raktais ir galvutem tai ner kas veikti.
Kiek  girdėjau, sunkiai ta šaiba išsiima. Dažniausia ji buna prikepus. Pastatyt nauja purkštuką irgi reikia sugebėt(priveržt, bet neperveržt). Gal aš klystu.

ginciavas

Citata iš: rolikas Įrašytas Rugsėjis 30, 2015, 19:51:46 PM
Kiek  girdėjau, sunkiai ta šaiba išsiima. Dažniausia ji buna prikepus. Pastatyt nauja purkštuką irgi reikia sugebėt(priveržt, bet neperveržt). Gal aš klystu.
Issiima tos saibos, yra ivairiausiu budu, kazkur ir forume buvo kalbeta, o uzverzimas, jei ranka neatmusta, tai yra manualas su varztu uzverzimo jega, tik reik dinamometrinio rakto.

Egis_

buna ir kartais tas pats lizdas padeges, toje vietoje kur saiba prapusta.yra spec.irankiai lizdavietei patvarkyti ;)

Aur1mas

Citata iš: Egis_ Įrašytas Rugsėjis 30, 2015, 16:25:55 PM
Citata iš: Aur1mas link=topic=7332.msg115229#msg115229 dateimg]http://cdncache-a.akamaihd.net/items/it/img/arrow-10x10.png[/img]=1443244175]
Sveiki.

Esu naujokas tiek šiose diskusijose, tiek esu naujos mašinos savininkas. Įsigyjau Toyota Avensis 2004 D4D 2,0 85 kW varikliu. Prieš perkant automobilį ėmiau pilną komplektą patikros, kurios metu pasakė, kad vienas purkštukas jau į pabaigą. Nes keliant apsukas jis ne dulkes purškia, o pradeda leisti kurą. Tokiu atveju liepė kuo skubiau susitvarkyti purkštuką ir dar nusiimti karterį ir pasižiūrėti ar kažkokį tinklą nėra užpūtę tepalu. Turiu kelis klausimus.

1. Pakeitus purkštuką nauju reikia degimą sureguliuoti? Ir kokios firmos nauji purkštukai yra geriausi?

2. Kur Marijampolėje ar Suvalkijos krašte (gali būti net ir Kaune žmogus), kuris gerai gaudosi Toyota variklio skyriuje. Kodėl klausiu? Nes būna meistras gal matęs tik passatus ir audi mašinas, nenoriu, kad eksperimentuotų ant mašinos tvarkydamas variklį.

Savo atsakymą pažymėkite 1 arba 2 numeracija, Jums bus patogiau ir man bei kitiems aiškiau.

Iš anksto Ačiū!  :)

1. Nesireguluoja joks degimas po keitimo. Pirkciau ne nauja,o is siukslyno, gerai paieskojes tikrai atrasatai koki dauzta angla su gera rida. Keiciant purkstuka keiciasi ir varines saibos bei sandarinimo gumeles.
2.Marijampolej, salia ''Lunos'' dirba labai geras varikliu meistras Arvydas 865998413, tik eiles pas ji. Sis meistras puikiai bendrauja su ''Toyotomis'', man ne viena yra tvarkes, dirba su toyotine kompiuterine diagnostika ir savo darba ismano. Bandyk susisiekti, pasakyk butinai, kad nuo Egidijaus is Klaipedos.

Dabar atsakyk man, kas tau dare diagnostika ir kaip dare kad sugebejo ilist i cilindra ir nustatyt kad ''keliant apsukas purkstukas pradeda myzti''? Kaip vedasi tau karstas, saltas variklis? ar cia tik pagal purkstuku kompensacijas pasijunge kompa nustate kuris blogas purkstukas?
Labai idomiai skamba kai kurios tavo mintys.

Tik dabar pamačiau, jog atrašęs. Iš anksto dėkoju už kontaktus, nes mūsų mieste sunku rasti meistrą, kuris dirbtų daugiau su Toyotomis. Dauguma tik matę audi ir VW.
Man diagnostiką padarė Tokviloje, Toyota atstovybėje. Pats kiek mačiau pajungęs buvo kompą ir spaudinėjo gazą iki tam tiktų apsukų. Tada pasakė, "vienas purkštukas jau į pabaigą, būtų geriau kuo skubiau jį pakeisti. Prie mažų apsukų jis dirba, bet prie didesnių" nepamenu kaip sakė, bet jog daugiau išpurškia kuro ir matėsi ant kompo, jog svyravimas nuo apsukų purkštuko pasikeičia stipriai nei kiti trys purkštukai. Bet į variklį nieko nelindo, buvo tik atsidaręs apžiūrėjo visą skersai ar kur tepalas nebėga ir pan.
Ryte mašina sunkiai kuriasi, 2-3 sekundės reikia pasukus laikyti raktelį. Kai pastovi tai apytiksliai 2 sekundės, bet taip kurtis neturi, nes mano passatas 1,9 l. 81 kw (mechaniniai purkštukai) būdavo verčia ir kuriasi iš karto.

"ar cia tik pagal purkstuku kompensacijas pasijunge kompa nustate kuris blogas purkstukas?" nenusimanau šiame reikale. Bet tik kompą buvo pasijungęs daugiau nieko.

Ką man pasakė, tą parašiau. :)

Galėsiu parašyti po kelių savaičių kaip kuriasi mašina pakeitus purkštuką ir akumuliatorių, kuris po kūrimo, ar muzikos klausymo, apšvietimo salone neatsistato ir turi būti užkraunamas generatoriaus. Vakar patikrino ir pasakė, jog reikėtų pasikeisti akumuliatorių.

arytis

CR variklis ir neturi kurtis kaip 1.9 tdi, reikia prasukti kol siurblys sukels slėgį sistemoje.

Egis_

Citata iš: arytis Įrašytas Spalis 01, 2015, 12:51:08 PM
CR variklis ir neturi kurtis kaip 1.9 tdi, reikia prasukti kol siurblys sukels slėgį sistemoje.
visiskai teisingai, dauguma vazineje su tautoveziu mano jog toks kurimas - gedimas variklyje ar kuro sistemoje....akumuliatorius bei geras starteris lb svarbu vaidmeni vaidina taip pat vedimosi metu. Esu turejes viena avensi kuriame buvo blogas akumuliatorius, tai reikejo varikli ''pasukti'' kol uzsivesdavo, pakeitus nauju - bedos issiprende.Zinoma, purkstukai taip pat vadina svarbu vaidmeni vedimosi metu - jei per kazkuri krinta slegis vedimosi metu rail'e, tuomet ir reikia starteriu ''vyniot'' kol pasiekiamas reikiamas slegis sistemoj ir kompas leidzia vesti...