Uzvedimas ziema

Pradėjo laurynui, Gruodis 19, 2009, 12:59:19 PM

« ankstesnis - sekantis »

tom

CitataEdvatronas parašė:
Kad rodo varza dar neviska pasako, buna, kad nebesyla per visa savo ilgi, ir normaliai nepasildo. Cia tik issukus ir pajungus matinima galima pamatyti ar visa tolygiai ikaista.
Tiesa kaip tikrinot varza? Atjunget visas zvakes ir po viena tikrinot?

Del kuro filtro tai kaip ir nera jokios lemputes, kad jis uzsineses, yra tik lempute kuri uzsidega, kai filtre yra vandens.

O starteris normaliai suka greit?

Jo, atjungem visas zvakes ir po viena tikrinom. Visu rode lygiai 0,9 omo. Tai pagal tai ir padarem isvada, kad OK, nes jei butu kazkas nenormoj, tai ir varza turetu svyruoti... Na bet tai teoriniai pamastymai, taciau jie rodo, kad mano atveju neuzsivedimo priezastis gali buti ne zvakese.
O starteris tai kaip ir visose toyotose, nesuka taip greitai kaip VW, taciau normaliai, taip pat kaip ir siltuoju metu :)

Del tos kuro filtro lemputes, tai kazkodel visa laika maniau, kad ten dacikas rodo, kada jau nuosedu prisirenka ant dugno daug. :|

Edvatronas

Citatakubilas parašė:mano kaimynas donoravo kieme keleta kartu- kompas jo opeliui nusprogo. idomu- kokia itaka tai turi?

Cia dave kitiems nuo savo auto uzsivest su laidais?

Citatatom parašė:
Del tos kuro filtro lemputes, tai kazkodel visa laika maniau, kad ten dacikas rodo, kada jau nuosedu prisirenka ant dugno daug. smiley

Galbut ir nezvakese, o nebandet paduodancios kuro slangos nuimti ir paziuret ar paduoda saliarka, gal tikrai filtras kondensato turejo ir uzsalo, arba bake kondensato buvo ir uzsalo kur vamzdeliuose.

Kuras beje koks piltas? Is normaliu degaliniu?

audrius

oho kiek cia apie tampima nuomoniu, ogi pamastykim jeigu tempinat is leto, o ne smugiuojant staiga atleidziant sankaba ,taip gal ir gerai viskas, bet kaip mes uztempime, isibegejame iki kokiu 30km per val ir tada staigiai atleidziame sankaba ir po to kai tik uzsikuria spaudzime gaza ir dar vaziuoje kokius 30m tiesiog tobulas uzkurimas saltyje.
Jeigu esate profas ir tempiami sugebate uzkurti tolygiais kelias alkuninio apsisukimais jums tai negalioja.
Nesant iseities as ir tempciau savo automobili, jei butu bent mazyte galimybe to nedaryt tikrai to nedaryciau manau per brangus malonumas.
sirdyje bmw ,bet toyota istikima ir patikima

tom

CitataEdvatronas parašė:
Galbut ir nezvakese, o nebandet paduodancios kuro slangos nuimti ir paziuret ar paduoda saliarka, gal tikrai filtras kondensato turejo ir uzsalo, arba bake kondensato buvo ir uzsalo kur vamzdeliuose.

Kuras beje koks piltas? Is normaliu degaliniu?

Kuras is nestes, 3/4 bako normalaus arktic dyzelio.
Na o slangos paduodancios nuimineti tai nebandziau. Pasiziurinejau, kad priejimas nekoks nuo kuro filtro. Tad nerizikavau lyst prie nepigios kuro padavimo technikos, nes nesinoretu nulauzti koki dacika kuro filtro :o
Kad bake susidare kondensatas, tai nelabai tikeciau, nes stengiuos su tusciu baku nevazinet, del kondensato kuro filtre, tai teoriskai turetu ji rodyti check lempute, irgi kaip ir atkristu... Ufff, reik laukt kol atsils. Tada gal meistram parodysiu bet kai atsils, tai ir veiks viskas- taisyt nebus ka... Ziema darbdavys galetu dotuot zibalo isigijima, kad darbuotojai su dyzeliais i darba neveluotu :D

Edvatronas

yra pirkt to zibalo.... ne deficitas... :)

FUX

o kaip tau ta check lempute parodys, jei ji neuzgesto kol neuzvedi variklio ? :)
Mindaugas,
Vilnius
Avensis 01 D4D Uni
----

tom

na tai filtras per pusdieni neuzsinesa juk, o ir lempute uzsidega ne jau tada kai ten gumulas siuksliu pasidaro :) Manau, kad checka turejo mesti ne tada jau kai neuzsikuria ;)

fennix

Nu visgi saldis pamuse ir maniske.... Pasiziurejau kazkaip per greit uzsilinet pradejo.... Greitu apziuru rezultatas- truksta litro antifrizo. Ir po pompa slapia... Speju tarpine pramuso... Ai nors kokia ten tarpine, gi silikonas ten... :(
Viena Celica gerai, bet dvi dar geriau!!!

FUX

gerai kad jau nuo rytojaus pradeda atsilinet orai
Mindaugas,
Vilnius
Avensis 01 D4D Uni
----

Smac

Laukiu ir as tos dienos, nes matyt akumui ateina paskutinioji... Siandien vel nepavyko uzsivesti, tai su laidais dariau kaip kolegos pataria. Pirma su donoru veikianciu pamaitinom, paskui uzgesinom donora ir vedem. Is 2 karto pavyko. Bet griebia jau silpnokai. 2 metus zvakes nekeistos. Koks ju resursas ten mazdaug? Pravaziuota apie 40Kkm jau turbut.
Nerasykit man asmeniniu pranesimu, jei nenorite laukto po puse metu atsakymo :) Geriau e-mailu :)

Memelis

Siaip tai kuro filtra rekomenduoja keist kas 60 tuks, idomu kas is musu taip daro... Ateina salciai ir daug dalyku susideda i visuma ir jei ziurek keli paveda, tai ir nebeuzvedi. Gal kas filtro nepakeite, tepalas senas ar tirstas, akumas silpnas, pakaitinimo zvakes pavargusios, kuras neaiskios kilmes ir viskas. Mano auto greit 6 metai bus, bet vedasi be vargo. Zaviuosi as saviske B)  
'04 Avensis Liftback 2.0 D4D Linea Sol
'09 Corolla Verso 2.2 D-CAT Linea Sol Sport

NNZ

jo aš ir ruošiuos kitai žiemai, reikia naujo akumo, pasitikrinsiu, pakaitinimo žvakes, o tai įtarimas didelis kyla dėl jų ( kaip nupirkta taip ir pravažiuota 60k km per 2 metus).
Geriau nežadėti, nei pažadėjus neištesėti.(Ekleziastas)

modeliuka

aš keičiu kuro filtrą prieš kiekvieną žiemą :) pakaitinimo žvakes irgi reiktų jau pasitikrinti. šiandien po poros stovėjimo dienų kažko sunkokai kūrėsi. batareika atrod prieš pora metų keičiau, jau net nepamenu
Modeliuka

mmersass

Vakar neužsivedžiau savo mašinytės, nes jau buvo nudusęs akumas, šiandien ėjau nuimti jo ir pasikrauti, bet pagalvojau reik pamėgint užsivest :) iš antro karto ir užsivedė :) o vakar šansų jau nebuvo :|
'05 Avensis 2.0 D4D TSpirit

D4D

Man tikrino meistras zvakes, irgi su testeriu, tai sake jog turi rodyti ne daigiau kaip 0.3 omo.Zodziu mano buvo nusproge dvi, pasikeiciau, tai daug lengviau kuresi prie -25, nors irgi ne is pirmo karto griebia kaip vasara:)Sako patikimiausias budas isisukt visas ir tikrinti ar jos iskaista per visa kaitimo plota.As to nedariau, bet reiketu pasiziuret ar tos nenaujos irgi gerai veikia. Dar vienas dalykas del kurio is vis maisna gali nesikurt arba labai sunkiai uzsikurt, tai kur yra pupma kuro(rankine) joje ura tarpine, kuri nuo salcio truksta ir  pradeda gaudyt ora.Greitas sprendimas ja ismest ir isidet paprasciausia filtriuka(laikinai),O siaip keist ta guma tarpine.