Uzvedimas ziema

Pradėjo laurynui, Gruodis 19, 2009, 12:59:19 PM

« ankstesnis - sekantis »

FUX

Pas mane siandien ta pati beda, po kazkiek pasisukimi prasisuka bendeksas. Bet mano akumas naujas. Nemanai, kad mum starteris parejo? Kai buvo senas akumas tiesiog nepasukdavo, o jokio prasisukimo nebudavo
Mindaugas,
Vilnius
Avensis 01 D4D Uni
----

Henris

kazkaip nemanau, nes paskui dienos metu ar siaip po darbo kai auto pastovi 10-12 valandu prie -12, starteris puikiausiai suka ir masina uzsikuria is 3 ar 4 abaroto. Tik po saltos nakties taip pasitaiko. Kazkaip manau, kad akumui prituksta smarves gerai pritraukt is pirmo karto. Nes kai kuri antra karta tokiu bajeriu nepastebejau, tada aisku suka sunkiai, bet nebeprasisuka, o bezdedama uzsikuria. Jei butu mires starteris manau tokiu bajeriu pasitaikytu ir ne po nakties, osiaip pastovejus auto saltyje kelias valandas. Nors galiu ir klisti. Bet kad akuma man reikia keisti tai jau 3 ziema zadu, bet niekaip to nepadarau....
Beje maciau tokiu bajeriu, kad kiti pries uzvedinedami savo auto, biski pajungineja trumpas sviesas... Ar cia liaudies ismintis, akumo suzadinimui, ar tai is tikruju verta padaryt ir ar tai suteikia akumui startines jegos??
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

Gincius

Teko skaityti rekomendacijas, kad prieš užvadant žiemą šaltą variklį patartina trumpam įjungti ilgas šviesas akumuliatoriaus sužadinimui. Pats to dar neišbandžiau.
[mail][/mail]

arunaskeras

CitataGincius parašė:
Teko skaityti rekomendacijas, kad prieš užvadant žiemą šaltą variklį patartina trumpam įjungti ilgas šviesas akumuliatoriaus sužadinimui. Pats to dar neišbandžiau.
Manau kad cia labiau tiktu benzininiam. O dyzelio akuma kalima suzadinti ijungus zvakiu pasildyma, paskui isjungti degima ir vel is naujo ijungi. Taip bus suzadintas akumas ir cilindrai gaus daugiau silumos. Tik tai man netinka nes kai yra kortele vietoj rakto masina pati sugalvoja kada uzsivesti. Tada gal ir tiktu tas varijantas su sviesom
Geras patarimas niekada nebūna pavėluotas. B.Džonsonas
Corolla verso 2009 2,2 l 100 kw
Ford Fiesta 2011  1,4 CDTI

AVENSIS D4D CHIP

Citataarunaskeras parašė:
CitataGincius parašė:
Manau kad cia labiau tiktu benzininiam. O dyzelio akuma kalima suzadinti ijungus zvakiu pasildyma, paskui isjungti degima ir vel is naujo ijungi. Taip bus suzadintas akumas ir cilindrai gaus daugiau silumos. Tik tai man netinka nes kai yra kortele vietoj rakto masina pati sugalvoja kada uzsivesti. Tada gal ir tiktu tas varijantas su sviesom
sankabos neismynk ir neuzves;)

FUX

bendeksui pritraukti taikrai turi pakakt smarves jei jau suka varikli. nes man pasuka kokius 5 kartus ir pradeda tusciai suktis, nebekabinant variklio. Akumas naujas.
Nors si ryto uzsivede gal is 3 sukimo, net keista. Tiesa pakaitinau zvakes 2 kartus su tarpu.
Mindaugas,
Vilnius
Avensis 01 D4D Uni
----

Modka

Citataarunaskeras parašė:
CitataGincius parašė:
Tai kol pasyla tos zvakes iki vedimo tai ir akumas susizadina ir zvakes susyla, nepatartina sildyti antra kart ir daugiau zvakiu nes jos dar nebuna atsalusios ir trumpeja ju tarnavimo laikas stipriiai.
Toyota automobiliu diagnostika 860006229
Purkstuku patikra, adaptacija, DPF regeneracija ir t.t.
Priespirkimine automobiliu patikra: (diagnostika, dazu storio matavimas,apziura...)

horn

pasikroviau akumą, vedasi gerai, neliko pašalinių garsų užvedant ir apsukos nebešoka taip auštai-kažkur tik iki 1900rpm (buvo net iki 2200 anksčiau)

edas

CitataFUX parašė:
bendeksui pritraukti taikrai turi pakakt smarves jei jau suka varikli. nes man pasuka kokius 5 kartus ir pradeda tusciai suktis, nebekabinant variklio. Akumas naujas.
Nors si ryto uzsivede gal is 3 sukimo, net keista. Tiesa pakaitinau zvakes 2 kartus su tarpu.

Remontuokis starteri ir viskas bus gerai

Modis

gal kam teko susidurti, ar gali blogai kurtis saltas variklis del to, kad neveikia viena pakaitinimo zvake, o trys veikia? corolla 85 kw 2 l D4D

arunaskeras

CitataModis parašė:
gal kam teko susidurti, ar gali blogai kurtis saltas variklis del to, kad neveikia viena pakaitinimo zvake, o trys veikia? corolla 85 kw 2 l D4D
Gali. Ir uzsikures variklis keleta sekundziu dirba ant triju cilindru kol pakuria ta kur neveikia zvake. Variklis purtosi.
Geras patarimas niekada nebūna pavėluotas. B.Džonsonas
Corolla verso 2009 2,2 l 100 kw
Ford Fiesta 2011  1,4 CDTI

Andrelis

tai zinoma gali, cia viena is nesikurimo pagrindiniu problemu ir yra

tom

CitataFUX parašė:
Pas mane siandien ta pati beda, po kazkiek pasisukimi prasisuka bendeksas. Bet mano akumas naujas. Nemanai, kad mum starteris parejo? Kai buvo senas akumas tiesiog nepasukdavo, o jokio prasisukimo nebudavo
Pas mane ta pati bėda. Jaučiu reiks varyt kažkur taisyt starterį. tiksliau tikiuosi, kad pakaks restauruot bendeksą.
Gal kas žino kur vilniuj tvarkingi meistrai dirba su starteriais?

Audrys

Bendeksas maziau buksuoja, kai vedama neismynus sankabos. Tai zinoma ne iseitis, bet šiltesnių orų sulaukti remontams galima.
tik bėgi neuzmirštam išjungti.

kaktusas

CitataPas mane ta pati bėda. Jaučiu reiks varyt kažkur taisyt starterį. tiksliau tikiuosi, kad pakaks restauruot bendeksą.
Gal kas žino kur vilniuj tvarkingi meistrai dirba su starteriais?
Na karoliniškėse tarp Maximos ir Norfos yra servisas  jau daug metų starteriais užsiima, nepamenu kaip vadinasi tik, bet reklama matosi aiškiai. Remontavau pernai po naujų, tai jau kiek virš metų praėjo, dar vis veikia :)