Reikia pagalbos! Rytais is po nakties sunkiai kuriasi D4D 2.2 100kw

Pradėjo TcorollaVers, Spalis 11, 2015, 12:49:32 PM

« ankstesnis - sekantis »

STTadas

Citata iš: Bemsas Įrašytas Gruodis 20, 2017, 11:49:15 AM
Jei per 4 metai akumui - jau laikas keisti bus. Dyzelio akumai ilgai netarnauja. Neuztenka jam galingumo greitai sukti starterio. O nepasiekus reikiamo starterio greicio masina sunkiai kuriasi.

Na pakeisim, jei jau bus lavonas visai, bet dabar jau galima gyvent po programinės įrangos atnaujinimo su kurimusi koks dabar yra. Tik nežinau kurio serviso išvadom tikėt apie žvakes ir ką su purkštukais daryt ar nieko nedaryt :) na ir žmona dabar jau nebenori važiuot su ta mašina, kai traukimas buvo dingęs, tai reiks vistiek kažką daryt :D tai vat norėtus dar rekomendacijos dėl servisiuko Vilniuje.

STTadas

Citata iš: augisz Įrašytas Gruodis 21, 2017, 00:05:39 AM
Servisas vardu Sonixas.  (y)

čia, kaip suprantu, kalba eina apie forumietį :) parašysiu tuomet jam PM.

Bemsas

O kai pajungi akuma po krovimo, masina uzsikuria iskart, ar ilgai suka starteriu pirma karta ?

STTadas

Citata iš: Bemsas Įrašytas Gruodis 21, 2017, 10:50:02 AM
O kai pajungi akuma po krovimo, masina uzsikuria iskart, ar ilgai suka starteriu pirma karta ?
Pirma karta pajungus ir kuriant, gal kokia sekundę pasuko starterį ilgėliau, bet užsikūrė normaliai be jokio dusimo, panašiai kaip ir kūrėsi po praograminės įrangos atnaujinimo. Po to, kai žmonai traukimas buvo dingęs pravažiavau gal kokius 250km ir nieko panašaus daugiau nebuvo.

Bemsas

Gal ir man reikia atnaujinti. Pas mane po akumo pajungimo kuriasi ilgai pirma karta. Gal 5 sek starteris suka ir bando uzsivesti. Ir buvo momentas kad blogai kurdavos - lygiai taip pat kai po akumo atjungimo.

Donciavas

Sveiki, turiu beveik tokia pacia beda.
Pasikeiciau kuro filtra. Spalio men., be salciu buvo. Iki pakeitimo kuresi idealiai. Po pekeitimo, vis sunkiau ir ilgiau. Ilgai suka, ir uzgriebia pasitrukciodama. Buna dienu kad kuo puikiausiai is pirmo karto. Sakau gal oa kur gaudo, tai perrinko filtra, bet beda isliko. Pazystamas turejo tokia beda, tai pakeite kuro filtro pagrinda, ten kur jis isisuka ir beda dingo. Ieskau to pagrindo, aisku ne naujo, ir ziuresiu ar pades.  ;)

arunaskeras

Nuo filtro idek permatoma slangute pasimatytu ar yra oro burbuliuku. Man taip yra buve teko Keisti visa filtro korpusa. Nors niekur neradau pro KUR trauke ora
Geras patarimas niekada nebūna pavėluotas. B.Džonsonas
Corolla verso 2009 2,2 l 100 kw
Ford Fiesta 2011  1,4 CDTI

Blogas666

Citata iš: Stepiu_Liutas Įrašytas Spalis 16, 2015, 01:11:54 AM
Sveiki,

Aš lygiai tokią pačią problemą su lygiai tokiais pačiais simptomais šią savaitę išsprendžiau. Pas mane toks pats variklis D4D 2.2 100kw.
Simptomai buvo taip pat absoliučiai vienodi. Ryte po nakties nesikuria. Arba kuriasi iš 4-5 karto. Paskui jau kai užkuri ryte tai dienos metu visada kuriasi puikiai. Taip pat buvau patikrinęs ir žvakes ir maitinimą ir kuro padavimą prieš tai. Ir taip pat šita bėda atsirasdavo tik temperatūrai esant žemiau 10 laipsnių šilumos. Nepadėjo nei žvakių šildymas nors ir tris kartus nei niekas daugiau.

Štai video kaip kūrėsi (tiksliau nesikūrė) prieš remontą: https://youtu.be/DxbMP6_Y4a8
O čia video kaip kurėsi kitą ir visus tolimesnius rytus po remonto: https://youtu.be/EDVpKfcObnM

Sprendimas:
Skambini i Tokvilą, užsirašai.
Palieki mašiną iš vakaro.
Ryte jie prisijungia kompą, bando užvest mašiną ir gauna tą patį rezultatą.
Tada:
1. Atnaujina variklio valdymo programą kuri užtikrina aukštesnį kuro suspaudimo laipsnį (maniškė iš prancūzijos, ten jai įrašyta kita programa buvo kuri duoda mažesnį suspaudimą, nes ten žiemų nėra)
2. Praplauna kuro slėgio vožtuvą.
Po šitų dviejų punktų konkrečiai aš sumokėjau 74 eurus ir 80 centų ir nuo sekančio ryto mašinytė kuriasi iš pusės apsisukimo be jokių klausimų, prasukimų ar dar kokio velnio. Tiesiog viens ir užsikūrus jau dirba gražiausiai.
Taip kad nesigąsdinam purkštukais ir visom kitom baisybėm, važiuojam į Tokvilą ir išsprendžiam problemą.
Jei pavyks, alaus neatsisakysiu už patarimą  :D

Sapyra

Gal ne į tėma paklausiu,bet man labai nepatinka apsuku pulsavimas.Nors nežymiai,bet erzina.Dag girdejau patarimu .bet taip ir neradau priežasties.Ačiu.

mindkuzm

Citata iš: Sapyra Įrašytas Kovas 15, 2018, 19:05:47 PM
Gal ne į tėma paklausiu,bet man labai nepatinka apsuku pulsavimas.Nors nežymiai,bet erzina.Dag girdejau patarimu .bet taip ir neradau priežasties.Ačiu.
galiu beveik garantuot, kad kaltas bus scv. tradicikai. pats sau pasikeiciau ir dingo tas nezymus apsuku plaukiojimas, nors man jau ir uzgesinet buvo pradeje stovint prie sankryzu.

realiai, pilnas forumas tokiu atveju, reikia tik pasinaudot paieska:
http://toyotaclub.lt/forumas/index.php/topic,4242.30/msg,117635.html

Sapyra

Ačiu...viena ausim girdėjau apie tai,bet vis dvejojau.Reiks daryt ką nors kai atšils.

Sigis.V

Sveiki, kaip manote, čia irgi problema SCV vožtuvuose  https://www.youtube.com/watch?v=IjTuuFiFAb8

Sapyra

Nenoriu kurt naujos tėmos,bet pasiklausti noriu del kurimosi.Dar tik atvėso o mano mašiniukas kuriasi tik iš antro karto.Prie to išmeta baltus dumus kad visą garažą uždumina.Po to viskas tvarkoj ir kurimasis ir trauka.Vasara pravalė meistriukas visus galus,bet va problema liko.Gal tą vožtuvą pakeist.Sake kad pašlifavo ji.Dabar ateis žiema tai jaučiu neužsikurs visai.Gal yra pamastymų kokiu....

deficky