Problema. Dega TRC VSC ir geltona variklio lemputes

Pradėjo aviko, Gruodis 22, 2009, 11:02:53 AM

« ankstesnis - sekantis »

aviko

Gal kas esate susidūrę su tokia problema?
Užsidegė važiuojant ir pavyko užgesint "klaidą" tik atjungus akumuliatorių porai minučių. Po to vėl viskas gerai. Gal kas žino nuo ko tai gali būti?
Gal kur nors buvo dingęs kontaktas prie lambda zondo ar problemos su akseleratoriaus elektronika? Nors peržiūrėjau kontaktus, atrodo švarūs. Panaši problema buvo atsitikusi ir vasarą, spaudi gazą, o mašiniukas kaip už užpakalio kas laiko, visai netraukia, bet tada lemputės nei viena nedegė. Po to buvau toyota diagnostikoj, bet jokių klaidų nerado.
Kas turit kokių pamąstymų?
Teorija - kai žinai, kaip viskas turi veikti,bet vis tiek neveikia.
Praktika - kai viskas veikia, bet nežinai kodėl.

Bogey

liambda ? :) bent jau man dege sios lemputes kai liamda parejo... neresetink klaidos, o prijunk prie kompo servise kokiam ir paziurek koki klaidos koda meta, turetu but aiskiau ;)

drwtsn

vakar tokia pati problema pas mane nutiko. Neapsidžiauk, kad kol kas klaidos nemeta, nes ji vėl greitu laiku, manau, atsiras. Šiaip tai čia ne joks ne zondas, bet stabilumo kontrolė. Google duoda milijona nuorodų šiuo klausimu, ir pagrindinį atsakyma - GO TO SERVICE :)

ketvirtasis

Kažkur čia forume rašiau kaip pačiam be jokios įrangos nuskaityti gedimų kodus. Susirask tai ir padaryk poto praneši man[/b]kokius numerius "pasakė" tavo auto. Tada pasakysiu kokie gedimai, arba GO TO SERVICE.

audrius

Pas mane ir buvo uzsidege po tepalo keitmo, nei is sio nei is to , bet po klemu nuemimo, tas daugiau nepasikartojo. Manau neverta kreipt demesio, koks nors daviklis tuo momentu neprisidave ir tiek.  Jau trecias menuo ir napasikartojo sis bugas. Jei kartosis pastoviai tada....
sirdyje bmw ,bet toyota istikima ir patikima

aviko

Citatavakar tokia pati problema pas mane nutiko. Neapsidžiauk, kad kol kas klaidos nemeta, nes ji vėl greitu laiku, manau, atsiras. Šiaip tai čia ne joks ne zondas, bet stabilumo kontrolė. Google duoda milijona nuorodų šiuo klausimu, ir pagrindinį atsakyma - GO TO SERVICE smiley
Tiesa, nepaminejau dar, kad tas pats buvo atsitikę kai vasarą keičiau kuro filtrą ir buvau užmiršęs pajungti laidus prie lambda zondo. Buvo tie patys simptomai, taigi manau, kad su stabilumo kontrole čia nieko bendro nėra.
O del to pasakymo GO TO SERVICE, tai jį ir manuale rašo. Bet manau, kad šis pasakymas lietuviams nelabai tinka, nes i servisą jie važiuoja kraštutiniu atveju (bent jau aš, nes beveik visus remontus atlieku pats).
Ir ačiū visiems už atsakymus;)
Teorija - kai žinai, kaip viskas turi veikti,bet vis tiek neveikia.
Praktika - kai viskas veikia, bet nežinai kodėl.

audrius

NA TAIP NERA NIEKO BENDRO BET KAI TIK VARIKLIO KLAIDA TAI AUTOMATISKAI ISIJUNGIA IR STABILUMO KONTROLE PLIUS VARIKLIS DIRBA AVARINIU REZIMU. TOKIA SISTEMA.
sirdyje bmw ,bet toyota istikima ir patikima

Aivis

Man taipat ryte užvedus užsidegė variklio lemputė ir stabilumo lemputė,bet daugiau nieko.Traukia variklis kaip traukęs jiokio skirtumo.Jei paslinksiu rytoj bandysiu klemas nuimti ir pažiurėsiu ar užges jos.;)
Gazas dugnas .......

Aivis

Buvau atjunges klema,bet lemputės tebedega.:(Gal ilgiau reikia palaikyti?Aš trumpam tik buvau atjunges,nes signalizacija kaukė :p
Gazas dugnas .......

Aivis

CitataKažkur čia forume rašiau kaip pačiam be jokios įrangos nuskaityti gedimų kodus. Susirask tai ir padaryk poto praneši man (860325657) kokius numerius "pasakė" tavo auto. Tada pasakysiu kokie gedimai, arba GO TO SERVICE.
Ar negalėtum tu kodu reikšmiu parašyti visu ką jos ten reiškia.Jei nesunku butu.Ne vienam man jos praverstu. Jei čia nenori rašyti gali man į emaila atsiusti aitvaras1@inbox.lt
Dėkui:)
Gazas dugnas .......

dtinas

drwtsn

Henris

Blin hebra, neieskokit slieku ant asfalto. Kai kompas ismeta klaida, Toyotose dega trys lemputes, varikliukas, vsc ir trc. Tai reiskia, kad kompas uzfiksavo KLAIDA, kuria butinai reikia nusiskaityt, bet kurioje Toyota atstovybeje. Klaida gali buti bet kuroje elktronikos ar variklio valdymo sistemoje, ir laimbda cia gali buti ne prie ko. Variklis netraukia del to, kad uzsidegus "checkui" ijungiamas avrinis rezimas, kuris neleidzia pakelti apsuku iki turbinos isijungimo. Tam, kad auto butu ne avarinaim rezime uztenka uzgesint varikli ir vel uzvesti, tik tos lemputes dega kol neistrinama klaida. Kas is to, kad atjungi akuma, jis tik nuresetina klaida, kuri po kiek laiko vel isimeta. Nuvaziuoji nusiskaitai klaidas ir tada sprendi ka daryt, nes tau parasys, kurioje vietoje problema. Viskas galit rakint posta...
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

ketvirtasis

CitataAivis parašė:

Ar negalėtum tu kodu reikšmiu parašyti visu ką jos ten reiškia.Jei nesunku butu.Ne vienam man jos praverstu. Jei čia nenori rašyti gali man į emaila atsiusti aitvaras1@inbox.lt
Dėkui:)
Penki ar keturi knygos lapai su kodais, juokauji ar ką ir dar rusų kalboj

CitataHenris parašė:
Viskas galit rakint posta...
Čia siūlai savo postus rakinti ar visą temą?
Ar toks nenoras padėti kitam, ar toks abejingumas kito problemoms?

Citataketvirtasis parašė:
Kažkur čia forume rašiau kaip pačiam be jokios įrangos nuskaityti gedimų kodus. Susirask tai ir padaryk poto praneši man kokius numerius "pasakė" tavo auto. Tada pasakysiu kokie gedimai, arba GO TO SERVICE.

Va pats radau tai manau pasiskaitysi

http://www.toyotaclub.lt/forum/viewthread.php?forum_id=110&thread_id=175

Aivis

CitataVa pats radau tai manau pasiskaitysi

http://www.toyotaclub.lt/forum/viewthread.php?forum_id=110&thread_id=175

Dėkui :)
Šita aš jau skaičiau,tik norėjau išanksto kodu reikšmes sužinoti,kai patikrinsiu parašysiu kokie buvo kodai.Rusu kalba aš gerai žinau,tai neproblema.O dėl temos užrakinimo tai jis neteisus,jei jis viska nori daryti servise tai ir šito forumo visai nereikia :(.
Gazas dugnas .......