Kurimosi beda

Pradėjo GALLANT, Gruodis 22, 2009, 19:56:03 PM

« ankstesnis - sekantis »

Saulius SSS

Jo,panasu,kad pritraukejo kontaktai pasvile. Blogas kontaktas. O isnaujo pasukus rakteli vil suka 3-5 sekundes? Ir taip kiek sukinesi tiek ir nutruksta?
Gal dar spyneles kontaktai gali buti. Bandyk paduoti + tiesiai i starteri jeigu moki. Suprasi kur ieskoti slieku. Starteryje ar spyneles kontaktuose.
Ne visada sakyk ką žinai,bet visada žinok ką sakai

Titan

Paiklausiu ir aš Jūsų patarimų. Mano avensis yra 1.8 benzinas 2004 metų. Pradėjo jis man sunkiai kurtis rytais. Kai pastovi mašina, reikia labai ilgai sukti starteriu kol pakabina. Kartais neužtenka net vieno sukimo, turi vėl iš naujo vesti kol pagauna. Akumuliatorius yra pernai pirktas naujas, pakrautas normaliai. Suka grynai iš akumo starteris ir nepagauna. Kai jau pradeda truputi kabinti, reikia dar iškart neatleisti raktelio iš starterio padėties, nes tada nugesta. Ta prasme šiaip paprastai kai vedi, pasuki rakteli ir kai tik kabina iškart ji paleidi ir užsiveda, o man dabar reikia dar pradėjus jau kabinti laikyti daug ilgiau dar ant starterio kol galutinai užsiveda. Nežinau ar aiškiai čia parašiau. Viskas tvarkoje būna, kai mašina jau šilta, tada iškart legngvai kuriasi. Iš po nakties sunkiai labai,o dieną jei pastovi kokias geras 3-4 val kurnors nuvažiavus, vėl sunkiau. Bijau,kad per šalčius jau akumas nebelaikys tiek bružinimo,nes suku tikrai ilgai kol pagauna iš akumo. Paskutinį rytą sukau turbūt gerą minutę laiko. Čia bėda kokiame kuro siurblyje ar kame dar gali būi? Žvakės keistos pernai, atrodo daugiau viskas gerai...

MindaugasB

Bandyk kelis kartus zvakes pasildyti. Ijungi degima palauki kol dacikas nugesta ir dar kazkiek. As taip kelis kartus pasukineju ir bent jau man asmeniskai padeda saltais rytais visa praejusia ziema. Jeigu viena karta tik palaikau, ilgiau starteris kankinasi. Gal cia gana subjektyvu, bet darau ir sia ziema taip pat.
Citata iš: Venza
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

Titan

Ačiū už patarimą, bet bandytas reikalas, tačiau nepadeda. Bandau kelis kartus degima įjungti, palauksti ir išjungti, tada tiktai vesti, bet visiškai niekas nesikeičia.

Ralfas

minde, kad sia ziema dar nebuvo tokio salcio, kad reiketu taip daryt, o siaip girdejau, kad nera labai sveika kelis kartus zvakes sildyt :)

Saulius SSS

Siaip cia Titan paskutinis klausimas apie benzinine masina. Cia dyzelio desniai negalioja.
Visdelto pradek nuo aukstos itampos  zvakiu. Jos cia atlieka pagrindini vaidmeni.  Kuro slegis,babina(ar kelios jos ten atskirai kiekvienai zvakei nezinau).
Ne visada sakyk ką žinai,bet visada žinok ką sakai

GALLANT

Citata iš: Titan Įrašytas Gruodis 11, 2013, 11:25:28 AM
Paiklausiu ir aš Jūsų patarimų. Mano avensis yra 1.8 benzinas 2004 metų. Pradėjo jis man sunkiai kurtis rytais. Kai pastovi mašina, reikia labai ilgai sukti starteriu kol pakabina. Kartais neužtenka net vieno sukimo, turi vėl iš naujo vesti kol pagauna. Akumuliatorius yra pernai pirktas naujas, pakrautas normaliai. Suka grynai iš akumo starteris ir nepagauna. Kai jau pradeda truputi kabinti, reikia dar iškart neatleisti raktelio iš starterio padėties, nes tada nugesta. Ta prasme šiaip paprastai kai vedi, pasuki rakteli ir kai tik kabina iškart ji paleidi ir užsiveda, o man dabar reikia dar pradėjus jau kabinti laikyti daug ilgiau dar ant starterio kol galutinai užsiveda. Nežinau ar aiškiai čia parašiau. Viskas tvarkoje būna, kai mašina jau šilta, tada iškart legngvai kuriasi. Iš po nakties sunkiai labai,o dieną jei pastovi kokias geras 3-4 val kurnors nuvažiavus, vėl sunkiau. Bijau,kad per šalčius jau akumas nebelaikys tiek bružinimo,nes suku tikrai ilgai kol pagauna iš akumo. Paskutinį rytą sukau turbūt gerą minutę laiko. Čia bėda kokiame kuro siurblyje ar kame dar gali būi? Žvakės keistos pernai, atrodo daugiau viskas gerai...

Greiciausia beda, tai nusedes kuras, bet nereiktu atmesti ir VVTi sistemos gedimo.

MindaugasB

Kazkaip is inercijos paskaiciau ir eilini karta pagalvojau, kad dyzelis nesikuria kai salciau :D

Ralfai, dar nebuvo, bet du kart pasildau ir pagriebia geriau nei kad viena karta.
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

Vladas55

Pabandyk paziuret laidus prie starterio gal oksidavosi nes kazkada pas mano sunu buvo panasios problemos su uzvedimu.

marko237

Pasikeiciau ir as zvakes viena tik ciut gyva buvo, jas pasikeisti tikrai nesunku is vakaro tik reik stabdziu skyscio uzpilti ir kita diena kaip uoga issisuka. dabar laukiu salciu :d
beje as manau dar gali buti ir cia problema nes simptomai panasus irgi yra. gal kam ir pades cia aprasymas   http://www.mindera.lt/lt-catalog-view_product.html?id=289 
Avenis 2005 d4 2.2 dyzelis

neber

na va pratesimas, siandien buvo geras oras tai sumasciau pasikrapstyt prie toyotos.
kaip minejau autotoja pakeite 1 zvake, as siandiens visas issukau ir patikrinau pajungiant tiesiai ant akumo. visos veike kaip ta nauja kur pakeite. viska isvaliau ir graziai susukau atgal. pakeiciau kuro filtra mann firmos, patikrinau ar veikia pasildytojas. Kaip ir viskas ok, uz lango -1, bandau kurt pasildes 15 sek. viena karta - uzsikure ir ISKART UZGESO, vel bandau kurt tik dabar pasildau du kart po 15sek. - VEL UZSIKURIA IR GESTA. Taip kelis kart bekurinedamas nusodinau visiskai akuma ir ejau kraut... Pakrovus akuma jau bandau kurt su gazo pagalba: pasildau 15 sek ir kuriant vos vos nuspaudziu gazo pedala- uzsikure be jokiu parkiu is pirmo karto. Tai turiu tokia teorija kad GAL gal akumuliatorius vistik pavarges yra, ty neturi jegos issukt pakankamai starterio.. Nors jis orginalas 800A 84AH ir suka pakankamai normaliai, bet gal jam jau paskutine, net nezinau ka dar beziuret.. Any ideas?

neber

va dar pridedu video kaip kuriasi, cia anksicau filmuota po zvakes keitimo kita diena
pirmas ir antras kurimas be gazo paspaudimo, trecias su
toyota avensis 2007 engine start up

Vladas55

Buvo ir mano autom. tos pacios problemos kai pasalo,krauk nekroves nepades,jei pakrautas taip greit seda reiskia akum. galas,pas mane buvo 5metu akum.gamyklinis sutepti visi kontaktai,matyt atidirbo savo,pakeiciau akum.dabar puikiai veikia. :),sekmes

MindaugasB

Akuma reikia statyti pagal masina. Nes isidejus ypac dideles talpos, generatorius jo nepakraus. Gal tavo masinai jis kiek per didelis. Hipotetiniai pasvarstymai tik :)

Vladas55

As pirkau akumuliatoriu pagal parametrus kokie turi but,savaime suprantama jeigu zymiai didesnes talpos bus blogai kraus.