Kurimosi beda

Pradėjo GALLANT, Gruodis 22, 2009, 19:56:03 PM

« ankstesnis - sekantis »

Egis_

praeita diena kaimyno''Toyota'' gelbejau su savo senuku vw passat b5,1.9tdi, 81kw, kuris prie -17, uzsikuro is puses pasukimo :D Esu labai didelis siu varikliu fanas po siai dienai, nors moraliskai automobilis tikrai jau pasenes, taciau niekada nera manes pavedes (geras akumas, geros zvakes, naujas kuro filtras, bakas taip pat isvalytas) :D Siaip varikliai su CR degalu tiekimo sistema, tikrai yra kaprizingi saltuoju sezonu, minimaliai kazkas netvarkoj ir jau turi uzsivedimo problemu ;) Taip pat turiu pastebejima - uztenka kad bent viena zvake prasciau dirba ir jau variklis sunkiau ''griebia''.

Naujokas

Citata iš: Egis_ Įrašytas Sausis 05, 2016, 13:01:34 PM
praeita diena kaimyno''Toyota'' gelbejau su savo senuku vw passat b5,1.9tdi, 81kw, kuris prie -17, uzsikuro is puses pasukimo :D Esu labai didelis siu varikliu fanas po siai dienai, nors moraliskai automobilis tikrai jau pasenes, taciau niekada nera manes pavedes (geras akumas, geros zvakes, naujas kuro filtras, bakas taip pat isvalytas) :D Siaip varikliai su CR degalu tiekimo sistema, tikrai yra kaprizingi saltuoju sezonu, minimaliai kazkas netvarkoj ir jau turi uzsivedimo problemu ;) Taip pat turiu pastebejima - uztenka kad bent viena zvake prasciau dirba ir jau variklis sunkiau ''griebia''.
Bet ar zvakes turi itakos. As manau jei butu zvakes netvarkoje, tai variklis bandytu vestis (griebtu, dumintu ir t.t.), o db starteris suka ir nieko nevyksta, lyg tuscias bakas butu.

ToyotaClub

Kiek pernai buvo to minuso max? ar isvis nebuvo
Toyota Klubo Forumas: ToyotaClub.lt/forumas

Zaroliz

Citata iš: ToyotaClub Įrašytas Sausis 05, 2016, 14:30:50 PM
Kiek pernai buvo to minuso max? ar isvis nebuvo
Buvo panašių temperatūrų

robertas1993

pas mane yra auto su 2l D4D ir 1.4l D4D.  Tai 2l motoru gal is ketvirto karto uzsikure ir tai sunkiai o kai uzsiveda variklis tolygiai dirba(itariu kad starteriui jau greit bus amen nes vos pasuka varikli o akumas geras). 1.4l motoras atvirksciai t.y. lengvai uzsiveda bet pradziai dirbant varikliui sokineja apsukos o paskui susinormalizuoja  apsukos  ir tolygiai dirba...  ( del sito dalyko nezinau kodel taip daro) ir cia taip daro kai lauke yra -15 ir daugiau :)
Auto:
Toyota Yaris
MB E270 W211

Paukstis

Citata iš: kalava Įrašytas Sausis 05, 2016, 00:17:11 AM
O tai Autotoja siulo tik po keliu savaiciu atvaziuot?
Hmm, tada bandyk i Mototoja skambintis, darbo gi ten - kelioms minutems gal ( softa atnaujint)

Sveiki,
Noriu pasidalinti ispudziais po pokalbio su Autotojos serviso priemeju (skambinausi del softo atnaujinimo). Tai prisiskambinau po 4 valandu, nes pakeldavo visada mergina is Administracijos ir isklausiusi bedas (tipo visi serviso zmones dirba ir negali kalbeti), sake kai gales perskambins (zinoma niekas neperskambino  :P). Tai kai prisiskambinau priemejui, ir pareiskiau nora susitarti dėl softo perrašymo, tai belenkaip skatino nuo to susilaikyti - tipo prie ko čia softas, kad blogai kuriasi. Išaiškinau visas istorijas su žvakių keitimais, Dizridom ir panašiai, tai vis tiek - sako ar galesim pakeisti softa nezinia :think:, cia reikes masina is vakaro atvaryt, kad ja dar is ryto salta kurtu, o tada jungsis prie kompo ir žiūrės ar išeis ką nors upgreidinti ir panašiai. Tipo JŲ PRAKTIKOJE tokių bajerių, kad nesikuriant mašinai padėtų programinės įrangos atnaujinimas dar nebuvo. Paskui pagalvojo, prisiminė lyg kad lyg vienas atvejis buvo, tai sako, ok - atvaryk už savaitės (per Gismeteo pasiziuriu jau pliusą žada už savaitės -  vėl teks laukti šalčių kad įsitikinti, ar perrašytas softas turės įtakos užvedimui).
10 min. ne mažiau tęsėsi derybos, klausinėjo belekokių dalykų, įtikinau kad nesu visai žalias tame reikale, sako gerai  - atvaryk, SUTINKAM pažiūrėt ar bus tai tavo mašinai softo atnaujinimas (tipo neprisijungę prie mašinos to pasakyt negali). Nusivešiu DIZRIDOS puršktukų testo ataskaitas, bandysiu kovot kad nelįstų kur nereikia (purkštukų vėl vežt ant stendo ir panašiai).
Nebežinau, gal reikia ant bajerio ryte iki kokios MOTOTOJOS, TOKVILA ar netgi iki KLPD SOLORINOS pasiskambint, gal šią sav.kas priimtų. Ar ten ar ten pašokti galėčiau, ir kitus reikalus pasidaryčiau. :think:

Raiforas

Na mano nuomone irgi bus kaip priemejo, softo perrasymas tavo problemu tikrai neisspres, slieku reik ieskot kitur!!! Ar galvoji toyota inzineriai kurdami automobili pietu regionui irase toki softa, kad jo seimininkas isvaziaves i Austrija paslidinet ziema kur buna -20 jo Austrijoje neuzvestu??? Softas cia ne prie ko.

Numatai

O man būtent softo atnaujinimas Mototojoj išsprendė problemas, kurias turėjau tris žiemas prieš tai, jau buvau pasiruošęs keisti purkštukus. Po softo atnaujinimo jau antra žiema, ir nebuvo nei vieno karto kad iš ryto mašina neužsivestų. Kaip sakė serviso darbuotojas, pas mane buvo gamyklinė softo versija ir nė karto neatnaujinta, o atnaujinimai paprastai ir kuriami pastebėjus vadinamus bug'us. Auto 2,2 d4d

balticam

Citata iš: Paukstis Įrašytas Sausis 06, 2016, 00:17:12 AM
Sveiki,
Noriu pasidalinti ispudziais po pokalbio su Autotojos serviso priemeju (skambinausi del softo atnaujinimo). Tai prisiskambinau po 4 valandu, nes pakeldavo visada mergina is Administracijos ir isklausiusi bedas (tipo visi serviso zmones dirba ir negali kalbeti), sake kai gales perskambins (zinoma niekas neperskambino  :P). Tai kai prisiskambinau priemejui, ir pareiskiau nora susitarti dėl softo perrašymo, tai belenkaip skatino nuo to susilaikyti - tipo prie ko čia softas, kad blogai kuriasi. Išaiškinau visas istorijas su žvakių keitimais, Dizridom ir panašiai, tai vis tiek - sako ar galesim pakeisti softa nezinia :think:, cia reikes masina is vakaro atvaryt, kad ja dar is ryto salta kurtu, o tada jungsis prie kompo ir žiūrės ar išeis ką nors upgreidinti ir panašiai. Tipo JŲ PRAKTIKOJE tokių bajerių, kad nesikuriant mašinai padėtų programinės įrangos atnaujinimas dar nebuvo. Paskui pagalvojo, prisiminė lyg kad lyg vienas atvejis buvo, tai sako, ok - atvaryk už savaitės (per Gismeteo pasiziuriu jau pliusą žada už savaitės -  vėl teks laukti šalčių kad įsitikinti, ar perrašytas softas turės įtakos užvedimui).
10 min. ne mažiau tęsėsi derybos, klausinėjo belekokių dalykų, įtikinau kad nesu visai žalias tame reikale, sako gerai  - atvaryk, SUTINKAM pažiūrėt ar bus tai tavo mašinai softo atnaujinimas (tipo neprisijungę prie mašinos to pasakyt negali). Nusivešiu DIZRIDOS puršktukų testo ataskaitas, bandysiu kovot kad nelįstų kur nereikia (purkštukų vėl vežt ant stendo ir panašiai).
Nebežinau, gal reikia ant bajerio ryte iki kokios MOTOTOJOS, TOKVILA ar netgi iki KLPD SOLORINOS pasiskambint, gal šią sav.kas priimtų. Ar ten ar ten pašokti galėčiau, ir kitus reikalus pasidaryčiau. :think:
Nemanau kad softo per rašymas padės...nebent ten koks bug'as yra. Siaip kolega teisingai pasake apie Austrijos kalnus; jokio spec softo šiaurės šalims nėra ir niekad nebuvo. Bet kas netingi lupa pinigėlius iš patiklių žmogelių...

bladas

Citata iš: balticam Įrašytas Sausis 06, 2016, 14:56:10 PM
Bet kas netingi lupa pinigėlius iš patiklių žmogelių...
Juk kaip tik dilero servisas ir  atsisakinėja keisti softą

balticam

Citata iš: bladas Įrašytas Sausis 06, 2016, 14:59:00 PM
Juk kaip tik dilero servisas ir  atsisakinėja keisti softą
Teisingai daro. Dar yra protingu žmonių.
Nu žinau kad Lietuva - stebuklų žemė; čia ir tepalo keitimo intervalas 30 000 km, kai visur EU jis yra 15 000 arba po 1 metų,kas pirma, oficialiuose Toyota aptarnavimo centruose. Dar paskambinau daba į Toyota UK servisą,apsimetęs durneliu sakau gal softa galit perrašyt,skrtą šiaurės šalims,nes į LT mašiną varau,tai tie tik nusijuokė....sako tokio tikrai nėra. Taigi,aš tą žinau,o kas abejojat-pasikonsultuokite su kitų vakarų šalių Toyota servisais ir abejonių neliks.
O jei pagalvojus,dirbčiau aš Toyota servise ir kažkoks "patyręs" primygtinai prašytų softa naujint- na ką,nėr problemų,tik pinigelį mokėk,bet nesiskūsk kad nepadėjo. Kaip sakoma- durnių ir bažnyčioj muša....

egariukas1

Nezinau kaip ten su tuo softu,bet pagal viska jie ten negali nieko pakoreguot.Gal kas uzsiima su toyotu diagnostikom ir parasys kaip ten kas yra.Kokio vw ar audi aisku,kad gali pakoreguot kuro normas uzvedimo metu ar kuro padavima starteriui nepasiekus reikalingu apsuku.Bet toyotos nesiprogramuoja.Cia mano tokie pamastymai,ne teiginys

mosquito

su Sonixu susisiek, jis tau patikrins per pc viską, ir jei reiks ir softą atnaujins (jei bus naujesnis).
..twin turbo mosquito..

Donis7

Citata iš: balticam Įrašytas Sausis 06, 2016, 19:44:42 PM
Nu žinau kad Lietuva - stebuklų žemė; čia ir tepalo keitimo intervalas 30 000 km, kai visur EU jis yra 15 000 arba po 1 metų,kas pirma, oficialiuose Toyota aptarnavimo centruose.
Kadangi variklio alyvą keičiu Šiaulių Sovli atstovybėje, tai jie rekomenduoja keisti kas 15 000 km....tavo nuomonė, apie LT atstovybes šiuo konkrečiu atveju, neteisinga. Sutinku, kad kartais atstovybių darbuotojams trūksta kompetencijos, bet kas nedirba, tas neklysta, ar ne.  ;)

Numatai

Citata iš: balticam Įrašytas Sausis 06, 2016, 19:44:42 PM
Nu žinau kad Lietuva - stebuklų žemė; čia ir tepalo keitimo intervalas 30 000 km, kai visur EU jis yra 15 000 arba po 1 metų,kas pirma, oficialiuose Toyota aptarnavimo centruose. Dar paskambinau daba į Toyota UK servisą,apsimetęs durneliu sakau gal softa galit perrašyt,skrtą šiaurės šalims,nes į LT mašiną varau,tai tie tik nusijuokė....sako tokio tikrai nėra. Taigi,aš tą žinau,o kas abejojat-pasikonsultuokite su kitų vakarų šalių Toyota servisais ir abejonių neliks.
O jei pagalvojus,dirbčiau aš Toyota servise ir kažkoks "patyręs" primygtinai prašytų softa naujint- na ką,nėr problemų,tik pinigelį mokėk,bet nesiskūsk kad nepadėjo. Kaip sakoma- durnių ir bažnyčioj muša....
Bent jau aš ir nekalbėjau apie softą šiaurės šalims, bet būtent softo atnaujinimas mano atveju padėjo. Galimas ir toks variantas, kad pirminio softo išleidimo metu buvo pavyzdžiui prie tam tikrų temperatūrų nustatytas netinkamas žvakių pakaitinimo laikas ar panašiai, o pataisytoje softo versijoje jos jau pakoreguotos...