Kurimosi beda

Pradėjo GALLANT, Gruodis 22, 2009, 19:56:03 PM

« ankstesnis - sekantis »

Egis_

kas liecia starteri, generatoriu, tai as esu ''uz'' remonta, nebent jau visiskai butu sugede ir neapsimoka remontuoti.

Venza

Uz remonta sumoketa tiek,kiek srotinis kainuoja.Ir tas suremontuotas turi tik pakeista diodu tilta?O visos kitos detales tai liko tokios pat susideveje.O jeigu isidesi srotini,tai liks tavo senasis generatorius kaip rem komplektas ateiciai.Priedo lauzynai dazniausiai ardo dauztas masinas su mazesnemis ridomis,taigi ir detales buna ne tokios susideveje  ;)
Gimes ilsetis,bet priverstas dirbti...

Uris

Turejau bedu su generatrium- buvo uzstrigusi sankaba. Kadangi sankaba ne pigiai kainuoja-mazdaug puse srotinio generatoriaus, tai nupirkau srotini ir pakeitimas truko apie 30 min, nors ir reikia isimeneti pusasi. Po puses metu nusprogo srotinio diodu tiltelis, tai  sukeiciau sankabas ir pastaciau sena. Tas diodu tiltelis yra siu generatoriu liga.
O del kurimosi gali buti, kad blogai veikia purkstukai. Mano atveju ta patvirtino ir diagnostika-purkstuku kompensacija virsijo ribas. Nors ir uzvesdavau,  bet vare nesudegusi dyzeli pro duslintuva.
Taigi jei diagnostika rodys blogas kompensacijas gali isimineti purkstukus. Purkstukus statyt ant stendo,kur gaunama keliu parametru ataskaita ir tolimesnis sprendimas. Purkstukus remontavau-mazdaug 100 €/vnt., keite antgalius. Pigiausiai ka radau is nauju tai 315 €.

Naujokas

Citata iš: Uris Įrašytas Sausis 22, 2016, 22:52:24 PM
Turejau bedu su generatrium- buvo uzstrigusi sankaba. Kadangi sankaba ne pigiai kainuoja-mazdaug puse srotinio generatoriaus, tai nupirkau srotini ir pakeitimas truko apie 30 min, nors ir reikia isimeneti pusasi. Po puses metu nusprogo srotinio diodu tiltelis, tai  sukeiciau sankabas ir pastaciau sena. Tas diodu tiltelis yra siu generatoriu liga.
O del kurimosi gali buti, kad blogai veikia purkstukai. Mano atveju ta patvirtino ir diagnostika-purkstuku kompensacija virsijo ribas. Nors ir uzvesdavau,  bet vare nesudegusi dyzeli pro duslintuva.
Taigi jei diagnostika rodys blogas kompensacijas gali isimineti purkstukus. Purkstukus statyt ant stendo,kur gaunama keliu parametru ataskaita ir tolimesnis sprendimas. Purkstukus remontavau-mazdaug 100 €/vnt., keite antgalius. Pigiausiai ka radau is nauju tai 315 €.
O kaip su duminimu, kai purkstukas myzo nesudegusi kura? Cia aisku pas tave paprasti purkstukai buvo?

Tadas25

Dar jauciu keletas savaiciu ir vietoj bedu ieskojimo su uzsivedimu nusipirksiu 5l benzino ir pakursiu tiesiogine to zodzio prasme.... jau nervai rimtai nebelaiko... siandien nusipirkau nauja akumuliatoriu nes senas 74ah o pagal reikalavimus turi buti 85ah tai toki ir nupirkau su 800A startine srove... starteris suka kai zveris, o masina nesiveda... burbteli ir vel suka tusciai burbteli ir vel suka tusciai, lyg jau pagriebe ir vel suka tusciai, o per duslintuva paduoda dyzelio dumais... Pridedu video linka kaip vedasi. Beje purkstuku kompensacija pasitaise prijungus prie kompo trecias liko prasciausias bet jau nebe +2.9 o + 2.0, tokiam pasitaisymui įtakos padarė 100g raudono tepalo dvitakčiam motorui į pilną baką dyzelio.  Nebesuprantu ko nesiveda jei purkstuku kompensacijos leistinos ribos yra +3 ir - 3.  :think:
https://youtu.be/gubk0cZgEck

Naujokas

Citata iš: Tadas25 Įrašytas Sausis 23, 2016, 14:26:56 PM
Dar jauciu keletas savaiciu ir vietoj bedu ieskojimo su uzsivedimu nusipirksiu 5l benzino ir pakursiu tiesiogine to zodzio prasme.... jau nervai rimtai nebelaiko... siandien nusipirkau nauja akumuliatoriu nes senas 74ah o pagal reikalavimus turi buti 85ah tai toki ir nupirkau su 800A startine srove... starteris suka kai zveris, o masina nesiveda... burbteli ir vel suka tusciai burbteli ir vel suka tusciai, lyg jau pagriebe ir vel suka tusciai, o per duslintuva paduoda dyzelio dumais... Pridedu video linka kaip vedasi. Beje purkstuku kompensacija pasitaise prijungus prie kompo trecias liko prasciausias bet jau nebe +2.9 o + 2.0, tokiam pasitaisymui įtakos padarė 100g raudono tepalo dvitakčiam motorui į pilną baką dyzelio.  Nebesuprantu ko nesiveda jei purkstuku kompensacijos leistinos ribos yra +3 ir - 3.  :think:
https://youtu.be/gubk0cZgEck
o su fenu bandei pasildyti, tarkim, variklio gaubta nuemes, tas vietas, kur purkstukai? Man padeda, nors kai kuriu nebuna jokio griebimo. Ant buksyro uztenka pora metru tymptelt ir uzsikuria. Gerai, kad namas pas mane i ikalne, tai rytais riededamas nuo kalno uzkuriu.

Tadas25

Daugiabucio kieme neturiu kaip tai padaryti. Bet esme ta kad noriu rasti priezasti ir ja panaikinti...

kajima

Jei +2 rodo purksrukai mire, greiciausiai kaip visada nelaiko purkstuku " abratkes " ir kompas to nerodo. Vezk ant stendo purkstukus , busi nemaloniai nustebintas.

Sonixas

Citata iš: kajima Įrašytas Sausis 23, 2016, 16:56:35 PM
Jei +2 rodo purksrukai mire, greiciausiai kaip visada nelaiko purkstuku " abratkes " ir kompas to nerodo. Vezk ant stendo purkstukus , busi nemaloniai nustebintas.
jei rodo +2 nera cia nieko baisaus na gal pila truputi bet tikrai del to turi kurtis.jei butu abratkes ir kurtusi ant salto ant karsto gal jau nesikurtu
Zmogus moka ne uz darba,o uz kito zmogaus zinias :D

Tadas25

Tai kame tada sliekai? Japaske vienas po matoro surinkimo gal liko viduj ir maiso uzvedimui?  :D

Metsys

Man panašiai buvo kai griebdavo ir nepagriebdavo. Visa tai prasidėjo pašalus jau prie minus kelių laipsnių. Restauravau visus purkštus ir bėdos nėra, šiemet -22 daugiausia buvo (kelias dienas iš eilės) kuriasi be problemų ir su silpnu akumu (74A), kursi buvo jau gerokai pavargęs nuo praitos žiemos, bet net pats nustebau, jog dar jo nepakeičiau, atlaikė kolkas  :-)
Mano buvo ir purkštukai padėvėti gerai (kompensacijos netikrinau), beto po purkštukais esančios tarpinės prapūstos.
Viską susirnkau ir jau daugiau nei metai važinėju, viskas dirba puikiai.

Shelby-

Man lygiai taip pat suko, kabino, bet neuzsivesdavo ir kuru smirdedavo net salone. Kaltos buvo zvakes, jos dar tada nebuvo visos mire. Veliau atradau buda uzvesti iki -10, kuro filtra uzpompindavau, kol nesimygdavo ir starteri sukdavau kokias 5s, kartais pirmu, kartais antru uzsiveadavo. Nors ir berods sakei zvakes naujos, bet jos galejo luzti/susigadinti isukant, o klaidos nemes iki kol paskuione nenugais. Patikrinti manau nepakenks, cia tiesiog asmenine patirtis.
02 IS300 10XE 3.0 2JZ
04 Avensis T250 2.0 1CD
08 Auris E150 1.8 2ZR
17 Avensis T270 2.0 3ZR

Tadas25

Žvakės tikrai naujos, pats stovėjau prie akių kaip išėmė ir naujas sudėjo, laimei atsisuko visos be nesklandumų. Metsys, o tau irgi kuru paduodavo per duslintuvą? O ant buksyro vos vos pavilkus užsivesdavo?

Metsys

Aš neuosčiau, tiesiog kai pradėjo nesivest supratau, kad kažkas su kuro sistema (kaitinimo žvakės), nes juk dyzelis arba vedasi arba ne. Pakeičiau pakaitinimo žvakes - nepadėjo. Tada nuvariau į servisiuką, ten pasakė, kad tarpinės po purkštukais praleidžia, tai viską išsiardęs tikrinau purkštukus tuo pačiu ir jie buvo jau į pabaigą. Tai prie to pačios viską ir pasikeičiau.

Tadas25

man net uostyt nereikia video net matosi kaip paskui dūmai pradeda eiti į saloną pro atidarytas duris ir smirdi dyzeliu, o jei užsivedi kažkokio nenormalaus dūmo nemeta, nedūmina...