Kurimosi beda

Pradėjo GALLANT, Gruodis 22, 2009, 19:56:03 PM

« ankstesnis - sekantis »

eceris

kolega, labai jau aukstom materijom tikrinat zvakes. ne gerai, sakykim zinot kiek turi rodyt omu nauja zvake, bet kuo jus tikrinot-testeriu? galiu nuliudinti-tikslumo nerasta pas juos... paprasciau zvakes tikrinti matuojant srove A, arba stebint ju kaitima tiesiogiai jei issuktas matuojat. elementariausias patikrinimas-nuemus synele nuo zvakiu ir paemus laido gala, viena laido gala deti prie akumo pliuso, kita laido gala tiesiogiai prie zvakes prilieciant-jei kibirksciuoja, vadinas zvake dar gyva

Myjack

Citata iš: eceris Įrašytas Vasaris 05, 2014, 11:34:31 AM
kolega, labai jau aukstom materijom tikrinat zvakes. ne gerai, sakykim zinot kiek turi rodyt omu nauja zvake, bet kuo jus tikrinot-testeriu? galiu nuliudinti-tikslumo nerasta pas juos... paprasciau zvakes tikrinti matuojant srove A, arba stebint ju kaitima tiesiogiai jei issuktas matuojat. elementariausias patikrinimas-nuemus synele nuo zvakiu ir paemus laido gala, viena laido gala deti prie akumo pliuso, kita laido gala tiesiogiai prie zvakes prilieciant-jei kibirksciuoja, vadinas zvake dar gyva
Siomis visomis priemonemis tikrinta taip pat, apart isemima :)
Bet mane labiau domina ne zvakes, o SCV..
Taigi,
85 kw. d4d prie daugiau kaip - 12 sunkiai kuriasi (tik is 2 ar 3 karto). Iki - 10 kuriasi gerai. Bandau spresti problema atmetimo budu. Paskaiciau kolegu diskusijas apie SCV ir nusprendziau patikrinti si agregata.
Pas mane jis stovi vienas (ne du- zalias +raudonas), pilkos spalvos. Pameginau patikrinti jo varza:
1. Nulis prie korpuso, mase prie SCV fiskutes kontakto - jokio signalo
2. Mase ir nulis prie SCV fiskutes kontaktu - 0.02 omo (nors manualas, tikrinant dviguba SCV (raudonas + zalias) nurodo, kad tikrinant kontaktus, turi buti 1.5 - 1.7 omo)
Taigi, pagal ideja (gal klystu) tai rodo, jog tiketina, kad SCV voztuvas pas mane yra nepilnai funkcionuojantis ir/arba beveik mires?
Kokie butu kolegu pastebejimai ir patarimai?
Patikrinau ir zvakes (keistos pries metus) - visos rodo 0.1 omo, arba 12.5 A, arba "kibirksciuoja" (cia priklausomai nuo testavimo budo  :-) )

neber

Nemanau kad taip patikrinsi.. Ten man rods kazkoks el magnetas stovi ar kazkas pan beto jei ir warza gera nebutinaj jis veikia nes ten mexanika ir elektronika,kaip koks egr

Vladas55

As visa gyvenima dirbu su irengimais ir pastoviai susiduriu su elektromagnetiniais voztuvais,visu veikimo principas vienodas as juos valau ir jie toliau dirba,buna ir rites perdega,jas galima pakeist.Todel as ir prasiau anksciau,gal kas turi sugedusi,idomu butu pasiziuret kaip atrodo,is paveikslelio nelabai matosi,jeigu pataisyciau pasidalinciau patirtim. :)

Vladas55

Citata iš: Vladas55 Įrašytas Vasaris 05, 2014, 19:11:43 PM
As visa gyvenima dirbu su irengimais ir pastoviai susiduriu su elektromagnetiniais voztuvais,visu veikimo principas vienodas as juos valau ir jie toliau dirba,buna ir rites perdega,jas galima pakeist.Todel as ir prasiau anksciau,gal kas turi sugedusi,idomu butu pasiziuret kaip atrodo,is paveikslelio nelabai matosi,jeigu pataisyciau pasidalinciau patirtim. :)

neber

o koks tas principas? :D paduodi srove pritraukia, atjungi atitraukia? zinai kaip tas voztuvas sukelia slegi?

Vladas55

Voztuvas ir vadinasi voztuvu paduodi itampa voztuvas atsidaro,isjungi uzsidaro,prisirenka siuksliu neuzsidaro gerai todel ir krenta spaudimas atgal,nepalaiko spaudima,buna ir paprasti neelektromagnetiniai voztuvai kurie laiko spaudima,o spaudima sudaro siurbliai.Cia as tokia bendra informacija parasiau,yra ivairiu niuansu.

egariukas1

Citata iš: neber Įrašytas Vasaris 05, 2014, 19:26:01 PM
o koks tas principas? :D paduodi srove pritraukia, atjungi atitraukia? zinai kaip tas voztuvas sukelia slegi?
Nera tokio voztuvo,kuris sukelia slegi.Voztuvo pagalba slegis reguliuojamas

Vladas55

As ir parasiau kad slegi sukelia siurblys.

Myjack

Hm.., tai manualo aprasomas SCV voztuvo tikrinimo budas yra neefektyvus. Kaip suprantu, is mano testavimu daryti isvadu neverta, reikia tikrinti isemus ir atplovus?

Vladas55

Tu gal manuale ziurejai,ne to modelio automobilio voztuvo varza t yra kitu metu Toyotos,jeigu skiriasi voztuvai gali skirtis ir varza,gal apviju skaicius skiriasi.

Myjack

Citata iš: Vladas55 Įrašytas Vasaris 05, 2014, 22:45:22 PM
Tu gal manuale ziurejai,ne to modelio automobilio voztuvo varza t yra kitu metu Toyotos,jeigu skiriasi voztuvai gali skirtis ir varza,gal apviju skaicius skiriasi.
Aciu "Vladas55". Taip, apie tai taip pat pagalvojau, bet labai keista pasirode, kad visiskai jokio fiksavimo nei joks matavimo budas nerodo...
Kas liecia manualo parodymus, gal aks turit matavimo schemas 1CD-FTV varikliui su vienu SCV voztuvu?

bioparo

Myjack o pas tave laisvos apsukos kartais nesokineja labai nezymiai? jos nevisada pas mane sokineja, bet megsta pasivaidelint kartais :/

Myjack

Citata iš: bioparo Įrašytas Vasaris 06, 2014, 18:04:34 PM
Myjack o pas tave laisvos apsukos kartais nesokineja labai nezymiai? jos nevisada pas mane sokineja, bet megsta pasivaidelint kartais :/
Ne, nesokineja visai.

eceris

tuomet kolega ne ten sliekai auga pas jus. kompresija vertetu pasimatuot, jei su uzvedimu prie minuso darosi problemos. aisku ir purkstukai gali buti...