Reikia patarimų dėl Prius/Auris pirkimo

Pradėjo wickis, Lapkritis 16, 2015, 14:59:58 PM

« ankstesnis - sekantis »

wickis

Sveiki,

Planuoju įstoti į Toyota savininkų gretas ir kartu į Toyota klubą. Trumpai tariant planuoju pirkti Toyota Prius II arba Auris. Va čia pradžiai ir reiktų jūsų patarimo. Į metus važiuoju iki 15 000km, šiuo metu 80% užmiestis (greitkelis Vilnius-Kaunas-Vilnius) ir likę 20% mieste. Čia gana tikslūs paskaičiavimai nes šiuo metu su 50l dujų nulekiu 500km, iš kurių 4 kartai Vilnius-Kaunas (~po100km), o likęs 100km mieste. Ta situacija yra tokia šiuo metu, taip važinėti dar planuoju apie metus laiko, o po jų situacija gali pasikeisti, kad daugiau teks važinėti mieste. Taigi pirmas klausimas: ką forumiečiai man patartų - dyzelinį Auris, ar benzininį Toyota?

Sekantis dalykas, kurį perskaičiau čia forume yra šių markių patikimumas. Daug kas diskutavo, kad nereik bijot Prius baterijų, kad jos nebrangios ir pan., kad sugedus dyzelio purkštukams bus dar brangiau. Tai vat norėjau ir pasiteirauti, kiek kainuoja tas Priuso akumas? Kiek žinau ten jie stovi du, skelbimuose vieno kaina kiek mačiau apie 280eur. Nėra kosmosas, bet nėra ir pigu. Pvz dyzelio purkštukų remontas irgi eina mano žiniomis apie 250-300Eur. Ar nėra čia tas ant to? Aišku dyzeliai turi dalelių filtrus ir pan, kurie kemšasi, bet manau bent kartą į mėnesį prapūtus autostradoj problemų gal ir nekiltų.

Trečias susijęs klausimas tai šių markių korozija. Kiek girdėjau tiek Auris, tiek Prius II turi šiek tiek problemų su tuo, kad ir nedidelių. Pvz apie Prius esu girdėjęs kad rudyja slenksčiai, durelių apačios, durų lankstai. Su Auris situacija dar blogesnė, pvz. Autobild 100 000km teste jis buvo gana sudirbtas dėl prastos antikorozinės, surudyję buvo net pavarų perjungimo mechanizmai, o vidinės ertmės irgi "neblizgėjo". Norėjau tiesiog pasiteirauti turinčių, ar yra tokios problemos, kiek jos gali būti gilios normaliai eksploatuotai (tarkim nedaužtai) mašinai? Ar reikia papildomos antikorozinės ir t.t.?

Kitas diskutuotinas dalykas tai ekonomija. Bandžiau tiesiog paskaičiuoti, kiek kainuotų važinėti vienu ir kitu auto tokiam režime, kaip mano. Susidariau nuomonę, kad Prius ima apie 6.5l/100km vidutiniškai įvertinus žiemą/vasarą. Pagal dabartinę kuro kainą išeina, kad man 15000km nuvažiuoti reikėtų apie 975l benzino, arba 1004Eur, turint omeny šios dienos benzino kainą (1.03Eur/l). Dyzelinis Auris 2.0D4D mano nuomone vidutiniškai imtų apie 6l dyzelio (gal aš neteisus), tai 15000km reikėtų atitinkamai 900l ir 828Eur (0.92Eur/l). Skirtumas gaunas 176Eur. Pavažinėjus du metus už skirtumą realiai ir purkštukus atsirestauruoti išeitų. Tai ar tikrai "groja" ta Prius ekonomija?

Na ir paskutinis klausimas - kur nusipirkti patikimą mašiną? Skirti galiu iki 7000Eur, turguje pirkti nenoriu, nes nepasitikiu nei vienu iš ten dirbančių. Svarsčiau variantą pirkti pas atstovą, pvz. Sovli šiauliuose kartas nuo karto kažką gauna (prieš kokią savaitę-dvi turėjo 2008 metų Prius II su 64000km rida už 23000lt ir Auris 2008 metų dyzelį (kubatūros nepamenu) su ~90k rida irgi už panašią sumą). Bet ar čia patikimas variantas? Ar nėra per didelis permokėjimas? Gal kas žinote kitų gerų vietelių :)

Laukiu Jūsų nuomonės. Ačiū už komentarus ir atsiprašau jei kur parodžiau netaktą  :-)

MindaugasB

As uz Prius II.

Turiu saliarkini Auris. 2009 m. Rudziu niekur nera, masina dauzta nebuvo. Jeigu bus kaip rasai, kad po metu situacija gali pasikeisti ir daug malsiesi mieste, tai vienareiksmiskai Prius. Automatas mieste pats tas. Kuro sanaudos bei remonto retumas taip pat dziugins. Mano triju centu nuomone :)
Citata iš: Venza
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

Donis7

Pirkau savo Avensį iš Sovli. Esu patenkintas. Jei kils klausimų apie juos, klausk į PM. :)

Bemsas

Prius skirtas labiau miestui, kamsciams. Uzmiestyje ekonomijos is jo nera, vazioji kaip su paprasta benzinine masina. Apie bateriju gedimus girdeti neteko.

PGiedrius

Citata iš: wickis Įrašytas Lapkritis 16, 2015, 14:59:58 PM
Sveiki,

Planuoju įstoti į Toyota savininkų gretas ir kartu į Toyota klubą. Trumpai tariant planuoju pirkti Toyota Prius II arba Auris. Va čia pradžiai ir reiktų jūsų patarimo. Į metus važiuoju iki 15 000km, šiuo metu 80% užmiestis (greitkelis Vilnius-Kaunas-Vilnius) ir likę 20% mieste. Čia gana tikslūs paskaičiavimai nes šiuo metu su 50l dujų nulekiu 500km, iš kurių 4 kartai Vilnius-Kaunas (~po100km), o likęs 100km mieste. Ta situacija yra tokia šiuo metu, taip važinėti dar planuoju apie metus laiko, o po jų situacija gali pasikeisti, kad daugiau teks važinėti mieste. Taigi pirmas klausimas: ką forumiečiai man patartų - dyzelinį Auris, ar benzininį Toyota?

Sekantis dalykas, kurį perskaičiau čia forume yra šių markių patikimumas. Daug kas diskutavo, kad nereik bijot Prius baterijų, kad jos nebrangios ir pan., kad sugedus dyzelio purkštukams bus dar brangiau. Tai vat norėjau ir pasiteirauti, kiek kainuoja tas Priuso akumas? Kiek žinau ten jie stovi du, skelbimuose vieno kaina kiek mačiau apie 280eur. Nėra kosmosas, bet nėra ir pigu. Pvz dyzelio purkštukų remontas irgi eina mano žiniomis apie 250-300Eur. Ar nėra čia tas ant to? Aišku dyzeliai turi dalelių filtrus ir pan, kurie kemšasi, bet manau bent kartą į mėnesį prapūtus autostradoj problemų gal ir nekiltų.

Trečias susijęs klausimas tai šių markių korozija. Kiek girdėjau tiek Auris, tiek Prius II turi šiek tiek problemų su tuo, kad ir nedidelių. Pvz apie Prius esu girdėjęs kad rudyja slenksčiai, durelių apačios, durų lankstai. Su Auris situacija dar blogesnė, pvz. Autobild 100 000km teste jis buvo gana sudirbtas dėl prastos antikorozinės, surudyję buvo net pavarų perjungimo mechanizmai, o vidinės ertmės irgi "neblizgėjo". Norėjau tiesiog pasiteirauti turinčių, ar yra tokios problemos, kiek jos gali būti gilios normaliai eksploatuotai (tarkim nedaužtai) mašinai? Ar reikia papildomos antikorozinės ir t.t.?

Kitas diskutuotinas dalykas tai ekonomija. Bandžiau tiesiog paskaičiuoti, kiek kainuotų važinėti vienu ir kitu auto tokiam režime, kaip mano. Susidariau nuomonę, kad Prius ima apie 6.5l/100km vidutiniškai įvertinus žiemą/vasarą. Pagal dabartinę kuro kainą išeina, kad man 15000km nuvažiuoti reikėtų apie 975l benzino, arba 1004Eur, turint omeny šios dienos benzino kainą (1.03Eur/l). Dyzelinis Auris 2.0D4D mano nuomone vidutiniškai imtų apie 6l dyzelio (gal aš neteisus), tai 15000km reikėtų atitinkamai 900l ir 828Eur (0.92Eur/l). Skirtumas gaunas 176Eur. Pavažinėjus du metus už skirtumą realiai ir purkštukus atsirestauruoti išeitų. Tai ar tikrai "groja" ta Prius ekonomija?

Na ir paskutinis klausimas - kur nusipirkti patikimą mašiną? Skirti galiu iki 7000Eur, turguje pirkti nenoriu, nes nepasitikiu nei vienu iš ten dirbančių. Svarsčiau variantą pirkti pas atstovą, pvz. Sovli šiauliuose kartas nuo karto kažką gauna (prieš kokią savaitę-dvi turėjo 2008 metų Prius II su 64000km rida už 23000lt ir Auris 2008 metų dyzelį (kubatūros nepamenu) su ~90k rida irgi už panašią sumą). Bet ar čia patikimas variantas? Ar nėra per didelis permokėjimas? Gal kas žinote kitų gerų vietelių :)

Laukiu Jūsų nuomonės. Ačiū už komentarus ir atsiprašau jei kur parodžiau netaktą  :-)
[/quote

Nezinau is kur Prius sanaudos 6,5, seimoje turim du Prius, vienas 2008 pirktas naujas Tokviloj, kitas 2010 is Olandijos.
Jokiu rudziu ir jokiu gedimu dar neturejo nei vienas... tepalai, filtrai! Kaladeliu priekiniu ir tu 100 000 km pakanka )

Venza

Citata iš: wickis Įrašytas Lapkritis 16, 2015, 14:59:58 PM
Sveiki,

Kam klaust nuomones jeigu is karto matosi didelis noras turet dyzeli ir noras laikas nuo laiko kazka vis remontuot.Prie Prius nera kaip prisikabint,tai bandai save nuramint isgalvodamas jo trukumus.Visu pirma Prius baterija tarnauja ilgiau nei dyzelio purkstukai,Prius neturi sankabos problemu,EGR,girgzdancio sankabos pedalo,galvos praputimo ir aplamai jokiu problemu.Prius sanaudos ne 6.5,o 5.5L/100km.Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis : [size=78%]https://www.youtube.com/watch?v=N48WRqmuA8U[/size]
Gimes ilsetis,bet priverstas dirbti...

MindaugasB

Gerai pasakyta, Venza. Jeigu galima, i parasa isidesiu :)
Citata iš: Venza
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

Venza

ketvirtasis

Pratesiu temą: noriu ženytis ir nežinau kokią imti nes esu absoliutus durnius be savo nuomonės ir be jokio žalio supratimo konkretus debilas. Patarkit kokią imti "bobą" žadu tankiai naudoti ypač savaitgalais ir dar klausimas kokią imti guminę ar tikrą. Guminės privalumai visada tyli ir visada duoda, minusai valgyti negamina ir kambarių netvarko. Imti realią, toji rėkauja neperdažniausiai "duoda" ale kartais valgyti daro.
Kokios būtų jūsų nuomonės, beje esu pilnai neadvakatus, nieko neišmanau ir nežadu tobulėti - domėtis.
Patarkit man. :E :E :E :E :E :E

Kurmi,,,,,, realiai biesina toks daugelio forumiečių klausinėjimas. Blemba pirkau ir pirksiu turėdamas tik savo išskirtinę nuomonę apie "pilkus dyzelius" apie automobilius ir esu prieš automobilius iš už atlanto. Kad ir kokie tenais jie būtų geriausi.
Ateičiai: eikit, pirkit, bandykit, čiupinėkit, darykit test draivus ir savo kailiu tai patirkit. O tai tik internetu naudotis temokat.
Sory

ginciavas

Citata iš: ketvirtasis Įrašytas Lapkritis 18, 2015, 15:08:58 PM
Pratesiu temą: noriu ženytis ir nežinau kokią imti nes esu absoliutus durnius be savo nuomonės ir be jokio žalio supratimo konkretus debilas. Patarkit kokią imti "bobą" žadu tankiai naudoti ypač savaitgalais ir dar klausimas kokią imti guminę ar tikrą. Guminės privalumai visada tyli ir visada duoda, minusai valgyti negamina ir kambarių netvarko. Imti realią, toji rėkauja neperdažniausiai "duoda" ale kartais valgyti daro.
Kokios būtų jūsų nuomonės, beje esu pilnai neadvakatus, nieko neišmanau ir nežadu tobulėti - domėtis.
Patarkit man. :E :E :E :E :E :E

Kurmi,,,,,, realiai biesina toks daugelio forumiečių klausinėjimas. Blemba pirkau ir pirksiu turėdamas tik savo išskirtinę nuomonę apie "pilkus dyzelius" apie automobilius ir esu prieš automobilius iš už atlanto. Kad ir kokie tenais jie būtų geriausi.
Ateičiai: eikit, pirkit, bandykit, čiupinėkit, darykit test draivus ir savo kailiu tai patirkit. O tai tik internetu naudotis temokat.
Sory
(y)

wickis

Ačiū normaliems už komentarus :) pono ketvirtasis atsiliepimo nekomentuosiu gal, nes jam čia kažkokie bb galvoj ir turbūt norėjo pasirodyt kas tvarte didžiausias g. Galiu pasakyt tik sorry už subiesinimą, nenorėjau savo komentaru sugriaut tavo nuotaikos kad prirašytum visą pastraipą pykčio.. Geriau buvo nieko nerašyt nes tik priteršei eterį, o naudos iš to jokios nebuvo.

Venza, mačiau tavo atsiliepimus forumuose apie prius ir čia turbūt buvo motyvas pradėti svarstyti tokį variantą kaip Prius. Aš nesu nusistatęs pirkti dyzelio, dar nei vieno tiesą sakant neturėjau, visada tik beziną. Todėl ir klausiu nuomonės gal kiek paprovokuodamas savo komentarais kad sulaukt atsakymo. Reik sutikti kad Prius nėra tipinis automobilis, paprastiems tai gan egzotika, todėl naturalu, kad kažkiek žiūri į tai nepatikliai. Todėl ir klausiu nuomonės iš tų kas žino, nes pavažiavus 30min visko nepamatysi. Pats labiau irgi linkstu prie Prius nei prie Auris ir ne tik dėl variklio. Tiesa, prie paties komentaro irgi galima būtų prikibti :) tik prašom neįsižeisti :) visų pirma jei kalba apie hibridą vs dyzelis, tai sankaba ir pan čia ne prie ko. Nereik suverst problemų dyzeliui vien dėl to kad pas kai kuriuos ta sankaba buvo nekokybiška. Aš kiek mašinų turėjęs visos su mechaninėm bet su sankaba nei vienai nebuvo problemu, kad ir po 400 000 prabėgusios. Šiaip kadangi patsai kiek žinau esi patyręs su Prius, ką manai dėl jo pirkimo iš Sovli? Dar vienas variantas mastau parsivežti iš vokiečių. Ar toyota centre matys istoriją pagal VIN jei ji aptarnauta kitoje šalyje autorizuotame servise? Kad būtų ne taksi irgi bandysiu pasižiūrėti, gal būtų dar patarimų prieš perkant? Dėkoju.

Gmc

Pirkti reikia bukle, ne taip svarbu is kur :) JAV masinos privalumai (kolega matyt ir parvest galetu) - visuomet tikra istorija, dauzimai ir pan.
Siaip ziureciau is Sovli, jei patiktu, prasyciau garantijos ir pirkciau jei viskas tenkina.
Pats vazineju su hibridu, tai tik teigiami atsiliepimai

Bemsas

Wickis, benzinines masinos smagratis nieko nekainuoja ir jis amzinas, o dyzelio ~800eur kur per 400kkm pakeisi 2. Va kur skirtumas sankaboje.

ketvirtasis

Labai atidžiai skaitau, klausimas (temos autoriui) pirkti nori ar pasikalbėti apie tai? O gal nori, kad tamsta kas nors išklausytų. Kiek suprantu, net nenusprendei iš kur pirksi, net nenusprendei ką pirksi. Tiek rašliavos, kad kolei baigi skaityti postą, pamiršti jo pradžią ir esmę.
Sory vėl, bet esu išsiblakęs, mėgstu konkretumą, o čia ieškai publikos pabendravimo. Matau sekasi puikiai įtraukdamas ir pagirdamas kitus.
Sekmės

Venza

wickis,iskart matau bloga nusistatyma : is turgaus pirkt nenoriu,dauzto bijau,dazyto irgi... As kalbejausi su Panevezio Auresos sefu ir jis sake,kad naudotoms masinoms jie suteikia 3 men garantija varikliui ir pavaru dezei.As suteikdavau garantija metams ir viskam! Uz tavo numatoma suma as tikrai ieskociau Prius III . Ir modelis grazesnis ir technologiskai tobulesnis.Perkant Europoje nevisada galesi suzinot masinos istorija ir rida,perkant is Amerikos zinosi viska,o masinos visos surenkamos Japonijoj ant to pacio konvejerio.
Kas del sankabos,tai dyzeliams ir kokybiska turi savo resursa ir kainuoja nepigiai,o Prius aplamai sankabos neturi.