Toyota Avensis 2000 D4D nesiveda

Pradėjo Prazluges, Lapkritis 18, 2015, 19:48:23 PM

« ankstesnis - sekantis »

Prazluges

Sveiki, esu cia naujokas tik siandien uzsiregistravau bet foruma paskaitineju labai daznai turint problemu,
Taiva susirgo mano avensis 2.0 d4d 81kw. ir gan rimtai.... zodziu nesiveda siltas. uzvedu tik po nakties salta ir to labai gan sunkiai. jei kiek pasila nesiveda. starteris lygtais suka gerai. uzsitumti iskart uzsikuria gerai. Trauka nedingus. na gal tik saltu varikliu vaziuojant ispradziu leciau kyla apsukos. bet pasilus viskas gerai. po to pasireiskia kita problema pvz sustojus imant is vietos ismeta  check apsukos max 1100 neraguoja i gaza padirba 20s ir uzgesta ai dar dumint pradeda pasmirsta dyzeliu.... uzsistumus vel viskas vaziuoja tvarkoj.diagnostika nieko nerode... kartais reikia uzkurti is naujo 2-3 kartus.... esu norgej. kiek skaiciau gali but starteris.... dar pastebejau netycia. kai ismeta ta check staigiai suku wel rakteli kol dar veikia variklis tai vel atsigauna masina check dingsta... apsukos pradeda reaguoti vel... kas turit kokiu ideju... ps. starterio niekur nerandu lauzynuose dyzelines auto cia labai retos... naujas radau kainuoja 100euru aiskus jei tinka galeciau imesti linka kur parsidavineja. paziuretumen ten pagal kazkokius kodus raso jei kas suprantat... ar tiktu ar ne.

ginciavas

Jeigu chekas dega turi mesti klaidos koda(us). Del kurimosi, tai gali buti starteris, del dumijimo, tai reik ziuret purkstukus.

Prazluges

kiek sake mechanikas jei klaida nepastovi ir nesaugo jos kad ja nuskaityti turi nuvaziuot iki serviso negesines. dumina tik kai ta klaida ismeta. arba kai uzmini +170 km  ir to tik minimaliai kad dumintu nesu mates... esu starteri restauraves pries kelis metus ta bendika bet tada buvo kitokios jo problemos....

Prazluges

jei kas zinot pagal koda kuris is situ starteriu tiktu man? auto pagamintas uk.  ar visi jie cia tiktu http://www.mister-auto.no/no/starter/toyota-avensis-t22-2-0-d-4d-110hk_v14106_g2.html

ginciavas

Starterio ivores gali buti isdylusios, o jei bendeksas nesenai keistas, tai manau geriau pasitvarkit starteri.

Prazluges

bendeksas nekeistas buvo o ten restauravo ji kazkaip pervyniojo ar ka ten padare na pries kokius 2metus lygtais.... o ka tam starteriuj ka ten paremontuoti galima isvalyti sutepti? norgej cia nieks tokiais burtais nieks neuzsiema. paciam laiko nei salygu tam nelabai yra. ne rakto ne vieno neturiu.... o masina reikalinga... o sugedus tai nejuokais. ai o uzsivedimuj egr gali itakoti ka nors? ner jis pas mane valytas ne karto. kazkada servise paziurejo sake geras yra. nevale nieko.

RDeEsser

Bet tai kaip gali būti susijęs su šia problema starteris :think: Jam gi šiltą variklį turi būti dar lengviau sukti nei šaltą iš ryto,o ryte kaip sako autorius mašina užsiveda (kai variklį sunkiau prasukti),o štai šilta jau nebe.Taigi kur čia starterio bėda?Čia bėda labiau tikėtina kad glūdi variklyje,o tiksliau kuro padavimo sistemoj.Reikia pradėti žiūrėti nuo kuro filtro,scv,nors gali būti ir droselis pritukęs suodžiais ko pasekoje pašilus matorui trūksta oro...Čia gali būti daug priežasčių,bet starteris mano manymu mažiausiai kaltas.
E

ginciavas

Butent, kai karstas sunkiai vedasi dazniausiai kaltas buna starteris, kaip minejau gali buti isdylusios ivores, ikaitus, starteris skersuojasi, atrodo kad sukasi gerai, bet neuztenka sukimo momento. Siaip siuo atveju as pirmiausia tikrinciau purkstukus.

Prazluges

na cia daug kas turejo tokia problema del kurios buvo starteris kaltas kiek skaiciau. jei butu su kuro padavimu problemos netrauktu trukinetu dustu. dabar neuzsivedu bet uzsistumiu ir burbt iskart uzsikuria.... o ant starterio net prijungus galinga pakroveja boosteri gali suks nesukes neuzwesi siltos.... prasidejo problema po pirmo minuso. nakti kai pasala ryta uzkuriu.... ir dar jei visa diena prastovi nevaziuota wakarais tik kartais uzkuriu grysti is darbo.... gerai kad norgej pilna nuokalniu ir panasei tai nesunkiai uzsivedi bet va kad cheko klaida ismeta ir ji gydosi veikianti varikli kalant su starteriu..... arba wel uzstumiant.....

RDeEsser

Citata iš: Prazluges Įrašytas Lapkritis 18, 2015, 21:32:22 PM
na cia daug kas turejo tokia problema del kurios buvo starteris kaltas kiek skaiciau. jei butu su kuro padavimu problemos netrauktu trukinetu dustu. dabar neuzsivedu bet uzsistumiu ir burbt iskart uzsikuria.... o ant starterio net prijungus galinga pakroveja boosteri gali suks nesukes neuzwesi siltos.... prasidejo problema po pirmo minuso. nakti kai pasala ryta uzkuriu.... ir dar jei visa diena prastovi nevaziuota wakarais tik kartais uzkuriu grysti is darbo.... gerai kad norgej pilna nuokalniu ir panasei tai nesunkiai uzsivedi bet va kad cheko klaida ismeta ir ji gydosi veikianti varikli kalant su starteriu..... arba wel uzstumiant.....
Tai jei pats žinai kas yra,tai kam klausi?Beje ar nebūsi tas pats kalusėjas kuris nesenai čia irgi teiravosi dėl panašios problemos.Tik jis neminėjo kad šiltas ar šaltas variklis buvo,jam tiesiog su starteriu nesivedė o stumiant mašiną vedėsi.Tik vėliau paaiškėjo kad pas jį starteris visiškai nesuka...tai kas ten gali vestis?
E

aleks

Mano T22 buvo parejes bendiksas. Pasikeiciau ir uzsivede. O pas tave  irgi bus problemos su starteriu.

Prazluges

kad starteris suka tai 100% nes is wietos begyje masina pasijudinu iki patogesnes vietos uzsistumimuj pagal aplinkybes😀  kas gali pasakyti is topuslapio tinka kuris nors starteris ar ne...

ginciavas

RDeEsser

Citata iš: Prazluges Įrašytas Lapkritis 18, 2015, 22:32:32 PM
kad starteris suka tai 100% nes is wietos begyje masina pasijudinu iki patogesnes vietos uzsistumimuj pagal aplinkybes😀  kas gali pasakyti is topuslapio tinka kuris nors starteris ar ne...
Tai jei ant starterio net pasivažinėt gali,tai prie ko čia starteris nesuprantu :think:?Čia gal daugiau akumas dochlas kad nevalioja įsukt tavo variklio.Kita vertus aš kaltinčiau scv vožtuvus,nes manau kad nesukyla sukant starteriu reikiamas slėgis sistemoj,o pašilus varikliui tai jaučiasi dar labiau...Apie tokius simptomus jau buvo kalbėta čia.
E

Egis_

del chek'o uzsidegimo tai tikrai ne startery beda...turi jungt ziuret koki klaidos koda meta. problemu manau turesi su auksto slegio siurblyje esanciais SCV voztuvais ir/ar purkstukais. Issami kompiuterine diagnostika galetu atsakyti i nemazai klausimu. del susidevejusio starterio bei akumo tikrai gali atsirasti bedu uzvesti si varikli, esu tuo pats isitikines.