yaris D4d variklio galvos tarpine ir salono sildymas

Pradėjo pofke3332, Gruodis 04, 2015, 03:38:35 AM

« ankstesnis - sekantis »

pofke3332

Sveiki, taigi, nupirkom prieš keletą mėnesių draugei toyota yaris d4d 55kw.Ir nuo pat pradžių yra problema su šildymu.Situacija tokia : nešildo tol kol gerai nepagainioji varikliuko ir kai ikaista, tada būna galima pirtele pasidaryt, tačiau sustojus būna staigiai nustoja šildyt, buna ir nenustoja, buna išvis visa diena važinėji ir tiesiog ledini vejuka pučia.Kai užgesta žalia lempute temperaturos skydelyje manajam yari 1,3benze jau pučia šilta vejuka.Turėjau itarima, kad pečiukas užsikimšes, ar oro kamštis yra ar galiausiai gal but net vandens pompa prie mirties ribos.Kadangi automobili nupirkom neseniai tai iškart pakeičiau termostatą, vandens pompa, sistema pravaliau su spec priemonėm, sistema nuorinau.kol sistema nuorinau viskas okey buvo, pute karšta vėjuką ir net neplanavo sustot jo pust, tačiau jau kita ryta šilumos nerasta.Bet pastebėjau tokį dalyką kuris kelia nerimą.Ateinu kai variklis visiškai šaltas, atsuku išsiplėtimo bakeli ir išeina labai daug oro, viena karta staigiau atsukau, tai taip normaliai pradėjo per viršų varyt antifrizą.Mintis buvo tokia, kad gal visdėlto galvos tarpinė prapūsta ir prigaudo sistema oro ? ar yra bėda su galvos tarpinėm pas būtent šiuos D4D ? ar gal kažkas yra susiduręs su  tokia bėda jau ir papasakos išsamiau ?   (z) (z) (z)

katana7

Pagal pasakojimą panašu, kad galvutės tarpinė pramušta.

Egis_

galvos tarpine reikia keisti. Esu ne vienam yariui ja keites. Nupirkti auto su netvarkyta galva - praktiskai be sansu, cia ju liga yra. sutvarkai ir pamirsti.

pofke3332

Bet ta prasme kaip suprantu susirisa viskas, pramusta galvos tarpine = nešildantis pečiukas ? Aš taip ir nujaučiau kad taip bus, problematiška keist tarpine galvos šiam varikliui ? kiek plius minus laiko užtrunka pakeist ?

Egis_

Citata iš: pofke3332 Įrašytas Gruodis 04, 2015, 17:46:06 PM
Bet ta prasme kaip suprantu susirisa viskas, pramusta galvos tarpine = nešildantis pečiukas ? Aš taip ir nujaučiau kad taip bus, problematiška keist tarpine galvos šiam varikliui ? kiek plius minus laiko užtrunka pakeist ?
[/quot
tikrai taip, pagrinde taip ir tikriniu pirkdamas yari+atidarant kamsti radiatoriaus antifryzas sauna i virsu ar buna susidares didelis slegis...remontas nera cia labai didelis, tiesa daznai tenka keisti ir vandens pompa dar prie to pacio + slifuoji galva, nauja tarpine ir t.t...as turiu sava meistra/variklista, tai viena diena palieki, kita diena pasiimi padaryta ;)

pofke3332

Dekoju už operatyvu ir tikslu atsakyma  :)  vadinasi laukia darbelio  (z) (z)

MAIKIS

Citata iš: pofke3332 Įrašytas Gruodis 04, 2015, 19:30:01 PM
Dekoju už operatyvu ir tikslu atsakyma  :)  vadinasi laukia darbelio  (z) (z)

yra tam cheminis testas :-) pries pirgdamas patikrini ir 100% zinai http://www.blockchek.com/
Toyota Higlander
Toyota Prius
Toyota yaris Verso x2vnt
Toyota yaris
Lexus is200
Lexus Gs300
Honda crx Del sol
ZAZ 968M
www.latransa.lt

pofke3332

Dabar jau 100% žinau ir be testo, jau visiškai visi požymiai parodė, kad galva prapusta ir butina dabar jau tvarkyt.Todėl naujas klausimas, kas tai yra tvarke, gal patars gera meistra ir pasakys kokia kaina su viskuo iseina ? su visom tarpinem ir galvos slifavimais

robertas1993

as tvarkiau savo yariuka dyzeli, tai man kainavo medziagos virs 300 euru ir mano darbas :)
Auto:
Toyota Yaris
MB E270 W211

MAIKIS

Toyota Higlander
Toyota Prius
Toyota yaris Verso x2vnt
Toyota yaris
Lexus is200
Lexus Gs300
Honda crx Del sol
ZAZ 968M
www.latransa.lt

Egis_

turiu auksaranki meistra Marijampoleje, kur zmogus su varikliais dirba apie 30m, tikrai ismano savo darba. Tik uz darba man rodos sumokejau 150Eur. Dar duosiu patarima: nukelus galva vezkit ja tik slifuot, tikrint nereikia, nes nemates dar kad butu trukus yariui galva. Pagrindine beda metalineje tarpineje.

robertas1993

dar gali tekt keist isiurbimo ir ismetimo voztuvus, as pirkau is sroto 8 voztuvus uz 30 euru ( butu gerai jei pasakytumet srotininkui kad leistu patikrint ar aplamai sroto voztuvai geri) :)
Auto:
Toyota Yaris
MB E270 W211

Egis_

Citata iš: robertas1993 Įrašytas Sausis 03, 2016, 18:29:58 PM
dar gali tekt keist isiurbimo ir ismetimo voztuvus, as pirkau is sroto 8 voztuvus uz 30 euru ( butu gerai jei pasakytumet srotininkui kad leistu patikrint ar aplamai sroto voztuvai geri) :)
kokiu tikslu tu juos keitei?

robertas1993

meistrai sake kadjuos negalima apdirbti, per daug iskorejas dar man rode gyvai :)
Auto:
Toyota Yaris
MB E270 W211

MAIKIS

Citata iš: Egis_ Įrašytas Sausis 03, 2016, 17:24:39 PM
turiu auksaranki meistra Marijampoleje, kur zmogus su varikliais dirba apie 30m, tikrai ismano savo darba. Tik uz darba man rodos sumokejau 150Eur. Dar duosiu patarima: nukelus galva vezkit ja tik slifuot, tikrint nereikia, nes nemates dar kad butu trukus yariui galva. Pagrindine beda metalineje tarpineje.
o as mates... manau ne cia reikia taupyti jei jau nuemei tai darai viska! zinai ta posaki gopsas moka du kartus...
Toyota Higlander
Toyota Prius
Toyota yaris Verso x2vnt
Toyota yaris
Lexus is200
Lexus Gs300
Honda crx Del sol
ZAZ 968M
www.latransa.lt