Garsas iš variklio - kaip surūdijusios sklendės

Pradėjo t0mas, Gruodis 09, 2015, 14:37:50 PM

« ankstesnis - sekantis »

t0mas

Prieš 3 metus kaip nusipirkau D4D avensį jis karts nuo karto išleisdavo tokį keistoką garsą. Geriausias jo apibūdinimas būtų, tarsi labai palėta atsidarinėtų kokia surūdijusi sklendė. Garsas sklinda iš variklio. Tas garsas atsirasdavo dažniausiai mašinai dirbant laisvais sūkiais, retkarčiais bėgėjantis. Pastaruoju metu tas garsas atsiranda kur kas dažniau. Kai mašina stovi ir dirba laisvais sūkiais - tai atsiranda retai, bet bėgėjantis žemose pavarose, arba atleidus gazą po bėgėjimosi jis atsiranda ir būna daugiau užtestas kartais. Žodžiu, labai randomu tas garsas atsiranda. Jis yra girdimas salone, o iš lauko pusės aišku tuo labiau. Kai šaltas variklis, tai tas garsas kur kas dažniau egzistuoja. Kai bėgėjiesi tai būna, kad jis beveik nenutrūksta.
Taigi, paskutiniu metu kas buvo padaryta mašinai: keistas termostatas ir antifrizas, pakeisti tepalai ir filtrai (tepalą pildavau visada 10w40, dabar supyliau 5w30). Dar buvo gavus į keleivio pusę (į lempą), teko keisti kapotą, sparną bamperį ir lempą, bet variklio skyriuj nieko nepalietė.
Gal esat susidūrę su panašiu garsu? Nu labai sunku paaiškint. Dar pabandysiu užgaudyt tą garsą, bet sunkus uždavinys, nes sakau, laisvais stovint garsas beveik neatsiranda arba visiškai random atsiranda...

Edit:
Nu va, kažką užfiksavau. Iš pat pradžių kimarinau kokias 10min prie mašinos ir nė garselio neleido kaip tyčia  :bedantis:. Po to pradėjau gazuot ir užgaudžiau. Mašina yra pilnai užšilus, girdisi toks kaip sudejavimo garsas kai numeti gazą. Klipe yra trys užgazavimai - pirmas, telefas buvo ant lango vairuotojo pusėj, antras - iškišau pro langą, trečias - pro langą bet šitas tvarkingas, garso nėra (palyginimui įmečiau).
https://www.youtube.com/watch?v=SwySLiJ6gL8

Tas garsas būna ir važiuojant pastoviu greičiu, kartas jis būna garsesnis, skardesnis, kartais ilgesnis. Labai randomina. Kartoju, jis būna ir tada, kai mašina dirba laisvais.

MindaugasB

Citata iš: Venza
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

Awriuxx

Prie pakeistrų filtrų kuro filtras irgi prisiskaito? Kai pasikemša kuro filtras pradeda skleisti tokį specifinį garsą.

t0mas

Citata iš: Awriuxx Įrašytas Gruodis 09, 2015, 19:52:52 PM
Prie pakeistrų filtrų kuro filtras irgi prisiskaito? Kai pasikemša kuro filtras pradeda skleisti tokį specifinį garsą.
Kuro filtras buvo pakeistas prieš metus. Keistas nuo mano pirkimo tik vieną kartą.

Venza

Ar nebus cia tas keistas ubavimas ,kur yra ikeltas kazkurioj temoj?
Gimes ilsetis,bet priverstas dirbti...

MindaugasB

Kad ten lyg pas ToyotaClub admina ubavo is kuro bako puses. Ar blogai atsimenu?
Citata iš: Venza
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

Awriuxx

Citata iš: t0mas Įrašytas Gruodis 09, 2015, 20:49:44 PM
Kuro filtras buvo pakeistas prieš metus. Keistas nuo mano pirkimo tik vieną kartą.

Tai patarčiau pasikeisti, gali čia garso šaltinis ir būti. Kainuoja ne tiek jau daug, o ir reikia. Aš bent 2 kartus į metus keičiu. Kai pasikemša šitų variklių kuro filtras, patraukia šiek tiek iš išorės oro kadangi kurą pasidaro sunkiau patraukti. Kadangi slėgiai kuro sistemoje dideli, tai tas oro burbuliukas ir dar kokius garsus sukelia. Nežinau kaip tą garsą apibūdinti, man primena kaukimą. Trunka apie 1-2 sekundes, dažniausiai pasigirsta dirbant laisvais sūkiais. Po filtro keitimo visada išnyksta tie garsai. Man jau kaip indikatorius, kad laikas keisti kuro filtrą

Venza

Citata iš: MindaugasB Įrašytas Gruodis 09, 2015, 21:27:14 PM
Kad ten lyg pas ToyotaClub admina ubavo is kuro bako puses. Ar blogai atsimenu?
Ne tai,ubavo is variklio priekines dalies.Buvo su youtube nuoroda ideta.
Gimes ilsetis,bet priverstas dirbti...

ToyotaClub

Pas mane nerastas tas ubavimo saltinis, kur, kas ir kaip, o video net neverta rasyti tik variklio garsas tesigirdi.
Toyota Klubo Forumas: ToyotaClub.lt/forumas

balticam

Citata iš: Awriuxx Įrašytas Gruodis 09, 2015, 21:34:39 PM
.... Aš bent 2 kartus į metus keičiu. Kai pasikemša šitų variklių kuro filtras....

A tu čia rimtai??? Pablūdęs atrodo esi... Aš keičiau po 150k pralėkęs ir taip kas 150-200k, nebent kurą kokį lievą pili su šiukšlėmis...

ginciavas

Citata iš: balticam Įrašytas Gruodis 10, 2015, 12:28:52 PM
A tu čia rimtai??? Pablūdęs atrodo esi... Aš keičiau po 150k pralėkęs ir taip kas 150-200k, nebent kurą kokį lievą pili su šiukšlėmis...
Manau po 150k filtras jau kiauras kaip retis.

Awriuxx

Citata iš: balticam Įrašytas Gruodis 10, 2015, 12:28:52 PM

Na, jei kas 150 k km keičiate, tai čia klausimas kas pablūdęs :D Kuras kartais būna žalias, o dažniausiai iš kolonėlės. Ar ne kas 30 tūkstančių jį rekomenduojama keisti? Na pakeičiu šiek tiek dažniau ir nematau čia jokio blogio, ne karvę kainuoja. Butinai prieš žiemą ir esant reikalui vasarą pekeičiu

katana7

Citata iš: Awriuxx Įrašytas Gruodis 10, 2015, 12:45:21 PM
Na, jei kas 150 k km keičiate, tai čia klausimas kas pablūdęs :D Kuras kartais būna žalias, o dažniausiai iš kolonėlės. Ar ne kas 30 tūkstančių jį rekomenduojama keisti? Na pakeičiu šiek tiek dažniau ir nematau čia jokio blogio, ne karvę kainuoja. Butinai prieš žiemą ir esant reikalui vasarą pekeičiu
Gamintojas rekomenduoja kas 60000 km.

Awriuxx

Citata iš: katana7 Įrašytas Gruodis 10, 2015, 13:28:45 PM
Gamintojas rekomenduoja kas 60000 km.

Suklydau. Retokai pagal gamintoją keitimai išeina. kuras turėtų būti labai švarus, o pas mus visko pasitaiko. Na aš lieku prie savo keitimo intervalo. 2 kartai gal ir nebūti į metus, bet bent kartą tai tikrai ( per metus ~ 25 t km nuvažiuoju)

dtinas

vadovaudamasis gamintojo nustatyta norma važinėjau ir prie maždaug 35-40 tūkst. prasidėjo ūbavimai. Niekaip nėjo suprasti iš kur tas garsas, tai kažkaip važinėjau, laukiau kol kas rimčiau "išlys".. Praeitą savaitę keičiau kuro filtrą. Kadangi važinėdavau su muzika tai negirdėti buvo to keisto garso. Vakar užmačiau šią temą ir pasiklausiau... ubavimo nebėra :D
įdomus simptomas, kitas koks jau ir imtų mašiną ardyt..