Garsas iš variklio - kaip surūdijusios sklendės

Pradėjo t0mas, Gruodis 09, 2015, 14:37:50 PM

« ankstesnis - sekantis »

t0mas

Citata iš: MindaugasB Įrašytas Gruodis 09, 2015, 21:27:14 PM
Kad ten lyg pas ToyotaClub admina ubavo is kuro bako puses. Ar blogai atsimenu?
Netinka man šitas variantas, grynai iš variklio eina.

Tie kas kalbat apie kuro filtrą - nebus čia šitas reikalas. Nesitiki. Kai nusipirkau aš ją (parvaryta iš Belgijos buvo), tai ji iš karto leido šitą garsą. Po metų pakeičiau kuro filtrą ir jis nedingo. Jis visada būdavo, tik dabar va padažnėjo.
Dar labai keista, kad joks servisas niekada nieko apie tai man nesakė. Kai palikdavau mašiną servise gi ji dainuodavo ir jame, bet visi meistrai tylėjo, niekas nesakydavo "tau mašina ubauja".
Reikės prisiruošt kimarint kaip durniui prie mašinos ir filmuot, užgaudyt tą garsą :D

Awriuxx

Citata iš: t0mas Įrašytas Gruodis 10, 2015, 15:41:36 PM
Netinka man šitas variantas, grynai iš variklio eina.

Tie kas kalbat apie kuro filtrą - nebus čia šitas reikalas. Nesitiki. Kai nusipirkau aš ją (parvaryta iš Belgijos buvo), tai ji iš karto leido šitą garsą. Po metų pakeičiau kuro filtrą ir jis nedingo. Jis visada būdavo, tik dabar va padažnėjo.
Dar labai keista, kad joks servisas niekada nieko apie tai man nesakė. Kai palikdavau mašiną servise gi ji dainuodavo ir jame, bet visi meistrai tylėjo, niekas nesakydavo "tau mašina ubauja".
Reikės prisiruošt kimarint kaip durniui prie mašinos ir filmuot, užgaudyt tą garsą :D

o tai filtas kur, bagažinėje? Be to garsas būtent iš variklio sklinda, tik priežastis to garso būna filtras. Na žodiu, pasiūlymas duotas, o pasinaudoti juo ar ne, pono reikalas. Servisas nieko ir nesakys. Jiems duota užduotis padaryti konkrečius darbus, o toliau jiems dalampački kas su ta mašina darosi

bladas

Duslintuvas nekiauras? Kolektoriaus tarpinė nepradegusi? Kolektorius nėra skilęs?

MindaugasB

Citata iš: Venza
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

RDeEsser

Panašu kad analogišką ūbavimą kaip pas temos autorių ir mano avtamabilis turi.Bet aš kažkaip nelabai į tai kreipiu dėmesį,nes tas garsas lydi mašiniuką nuo pat tada kai aš jį turiu.Per tą laiką ir filtrai buvo kelis kartus keisti,ir kiti dalykai,bet tas garsas niekur nedingo.Gal pastebėjimas tik toks,kad šaltai mašinai tas garsas gan dažnas,bet pasivažinėjus ir normaliai pašilus matorui kažkaip nepamenu kad aš jį girdėčiau...
E

t0mas

Citata iš: RDeEsser Įrašytas Gruodis 10, 2015, 22:46:28 PM
Panašu kad analogišką ūbavimą kaip pas temos autorių ir mano avtamabilis turi.Bet aš kažkaip nelabai į tai kreipiu dėmesį,nes tas garsas lydi mašiniuką nuo pat tada kai aš jį turiu.Per tą laiką ir filtrai buvo kelis kartus keisti,ir kiti dalykai,bet tas garsas niekur nedingo.Gal pastebėjimas tik toks,kad šaltai mašinai tas garsas gan dažnas,bet pasivažinėjus ir normaliai pašilus matorui kažkaip nepamenu kad aš jį girdėčiau...
Pašilus tikrai tas garsas rečiau atsiranda, bet atsiranda vis tiek.

Aš filtrus gi keičiau. Tiek prieš tiek po keitimo niekas nepakito, todėl filtrus ir atmetu.

t0mas

Nu va, kažką užfiksavau. Iš pat pradžių kimarinau kokias 10min prie mašinos ir nė garselio neleido kaip tyčia  :bedantis:. Po to pradėjau gazuot ir užgaudžiau. Mašina yra pilnai užšilus, girdisi toks kaip sudejavimo garsas kai numeti gazą. Klipe yra trys užgazavimai - pirmas, telefas buvo ant lango vairuotojo pusėj, antras - iškišau pro langą, trečias - pro langą bet šitas tvarkingas, garso nėra (palyginimui įmečiau).
https://www.youtube.com/watch?v=SwySLiJ6gL8

Tas garsas būna ir važiuojant pastoviu greičiu, kartas jis būna garsesnis, skardesnis, kartais ilgesnis. Labai randomina. Kartoju, jis būna ir tada, kai mašina dirba laisvais.

Raiforas

Man kazkaip panasu butu kokio guolio ar roliko garsa.

t0mas

Citata iš: Raiforas Įrašytas Gruodis 12, 2015, 04:38:52 AM
Man kazkaip panasu butu kokio guolio ar roliko garsa.
Bet nesamonė būtų, kad tas garsas tada bet kada atsirastų, turėtų tada būt kažkoks tai pasikartojimas.

dtinas

mano auto garsas buvo viens prie vieno, girdėdavosi ir ant laisvu ir atleidžiant gaza. Jau anksčiau rašiau - po kuro filtro keitimo dingo.

RDeEsser

Citata iš: dtinas Įrašytas Gruodis 12, 2015, 16:45:15 PM
mano auto garsas buvo viens prie vieno, girdėdavosi ir ant laisvu ir atleidžiant gaza. Jau anksčiau rašiau - po kuro filtro keitimo dingo.
O aš rašiau kad pas mane toks pats garsas jau nuo pat mašinos įsigijimo ir jis nepriklauso nuo to kiek kartų keičiau kuro filtrą,žiema ar vasara,jis visada yra toks pats - šaltam varikliui girdisi dažnai,šiltam praktiškai aš jo negirdžiu...Gal būt pas mus yra skirtingi garsai,nežinau,bet bent pas mane atsidarius kapotą jis gal garsiau kažkiek girdisi toje variklio pusėje kur yra paskirstymo diržas,taigi pamąsčius gautųsi jog tikrai koks guolis ar kažkas panašaus kaip kažkas čia jau užsiminė,bet vasarą keičiau diržą su visais guoliais ir vandens pompa,po ko garsas visvien išliko nepakitęs :think: .Taigi jo šaltinis yra kitur,bet kur kol kas dar nežinau.
Beje ar este kas nors bandę valyti ar kažkaip kitaip techniškai prižiūrėti kuro filtro pašildytoją?Gal tai yra bėda jame,nes bent pas manę tai vidurinis cilindras labai sunkiai vaikšto,galima sakyti išvis nevaikšto nes nuspaudus jį gilyn ta spyruoklė jo atgal nepajėgia atmesti.Manyčiau kad taip neturėtų būti.
E

Rolkis72

Pas mane kazkas panasaus irgi girdejosi,is draugo pasiemiau kita generatoriu ir lyg tas triuksmas dingo,bet pas mane net ir kiek garsiau tas triuksmas budavo,varikliui isilus jis dingdavo,pazystamas klause su tuo kur daktarai krutine bei nugara klauso,tai nustate,kad garsas is generatoriaus sklinda,dabar tvu...tvu...tvu... jo nera.

Awriuxx

Citata iš: RDeEsser Įrašytas Gruodis 12, 2015, 17:10:34 PM
O aš rašiau kad pas mane toks pats garsas jau nuo pat mašinos įsigijimo ir jis nepriklauso nuo to kiek kartų keičiau kuro filtrą,žiema ar vasara,jis visada yra toks pats - šaltam varikliui girdisi dažnai,šiltam praktiškai aš jo negirdžiu...Gal būt pas mus yra skirtingi garsai,nežinau,bet bent pas mane atsidarius kapotą jis gal garsiau kažkiek girdisi toje variklio pusėje kur yra paskirstymo diržas,taigi pamąsčius gautųsi jog tikrai koks guolis ar kažkas panašaus kaip kažkas čia jau užsiminė,bet vasarą keičiau diržą su visais guoliais ir vandens pompa,po ko garsas visvien išliko nepakitęs :think: .Taigi jo šaltinis yra kitur,bet kur kol kas dar nežinau.
Beje ar este kas nors bandę valyti ar kažkaip kitaip techniškai prižiūrėti kuro filtro pašildytoją?Gal tai yra bėda jame,nes bent pas manę tai vidurinis cilindras labai sunkiai vaikšto,galima sakyti išvis nevaikšto nes nuspaudus jį gilyn ta spyruoklė jo atgal nepajėgia atmesti.Manyčiau kad taip neturėtų būti.

Iš kur ištraukėte, kad ten kuro pašildymas? Ten užsiteršimo daviklis, kaip kažkas forume aiškino. Šrotinį bandžiau tiesiogiai nuo 12 voltų užmaitinti, niekas ten nešyla

t0mas

Nu tai žodžiu, iki šiol ką galim atmesti:
kuro filtras, vandens pompa, guoliai ir viskas kas prie diržų.
Dėl kuro pakaitintojo - nu netikiu, kad jis čia ką galėtų vaidint. Nejaugi kuras yra visada kaitinamas kol mašina neužšyla? Kiek žinau yra pakaitinamas tik užvedant.
Dėl generatoriaus - įdomu kaip jis taip kartais galėtų leist garsą ir kartais ne, jeigu jame tėra viena šerdis kuri juda vienodu greičiu. Tada turėtų ir vėl pasikartojimas kažkoks būt  :think:

RDeEsser

Citata iš: Awriuxx Įrašytas Gruodis 13, 2015, 10:36:02 AM
Iš kur ištraukėte, kad ten kuro pašildymas? Ten užsiteršimo daviklis, kaip kažkas forume aiškino. Šrotinį bandžiau tiesiogiai nuo 12 voltų užmaitinti, niekas ten nešyla
E