Kaip saugotis nuo ilgapirsciu

Pradėjo Donciulis, Gruodis 10, 2015, 19:48:18 PM

« ankstesnis - sekantis »

Donciulis

Tai va pastarosiomis dienomis kaip tik visais varpais ziniasklaida skambina, kad butent i musu megiamas corolla verso ilgapirsciai nusitaike ir isisuko kad juos kur velniai :-/ Kad ir sitas straipsniukas jau nedziugina: http://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/perspejimas-vairuotojams-masiskai-dingsta-vieno-modelio-automobiliai.d?id=69812110

Tad klausimas kaip saugom savo masineles? Ir uz ka i mus cia taip taikosi? Nes jai del daliu, tai keista pilnas autogidas donoru... Padiskutokim pasidalinkim mintimis brolyciai... Juk nei vienas nenorim skirtis su savo versiukemis... :V

Bemsas

1. Niekas viesai nepasakos kaip saugo savo masinas, nes visokie zmones skaito forumus. Nores pavogti - uzkraus ant tralo.
2. Geriausia apsauga - KASKO draudimas. Nematau prasmes diskutuoti sia tema.

Per 4.5m i mano masina buvo kesintasi 2 kartus :) Antras kartas buvo atvaziaves tralas, bet sutrukde zmones :D

MindaugasB

Citata iš: Bemsas Įrašytas Gruodis 10, 2015, 20:01:29 PM
1. Niekas viesai nepasakos kaip saugo savo masinas, nes visokie zmones skaito forumus. Nores pavogti - uzkraus ant tralo.
2. Geriausia apsauga - KASKO draudimas. Nematau prasmes diskutuoti sia tema.

Per 4.5m i mano masina buvo kesintasi 2 kartus :) Antras kartas buvo atvaziaves tralas, bet sutrukde zmones :D

(y)
Citata iš: Venza
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

Donciulis

Jai su tralais tada jega jegele :D pas mus naktim lengvoji neisvaziuoja is kiemo nes kaimynai sustato masinas uzstatydami vieni kitus tam tikru eiliskumu kas pirmiau isvazineja :D o apie kazkoki didesni busika ar trala nera ka kalbet :D vadinasi anksti kiemai super apsauga kad nenuknis masinos nebent ratus numaustu...

bladas

Mano bendradarbės uošvei praeitą savaitę Klaipėdoje pavogė Toyota Corolla Verso dienos metu, iš prekybos centro aikštelės. Mažeikiuose prieš pusantrų - du metus vieną naktį naktį iš to paties daugiabučio kiemo pavogė  Corolla Verso ir Prius, tai neseniai rado kažkokiame Kelmės šrote kažkurią dalį, viskas buvo supjaustyta. Corolla Verso buvo drausta KASKO, bet mašinos tech. pasas buvo pavogtoje mašinoje ir draudimas atsisakė mokėti, atseit, gal patys pardavė mašiną. Nežinau, kaip ten baigėsi su tuo KASKO, ar kompensavo nuostolius.

Bemsas

KASKO nemoka ismokos, kol nepateiksi masinos dokumentu ir raktu. NIEKADA negalima palikineti dokumentu masinoje.

tadusia

Citata iš: Bemsas Įrašytas Gruodis 10, 2015, 20:35:56 PM
KASKO nemoka ismokos, kol nepateiksi masinos dokumentu ir raktu. NIEKADA negalima palikineti dokumentu masinoje.
Cia rimtai??? einu dokumentus parsinest :D

mind

Darbas yra tiems, kas nemoka žvejoti. :D

Venza

Kadangi as amerikonas,tai mano masinos dokumentai bardacioke,o masinos rakteliai uz saules skydelio ... ka filmu neziurit?  :D
Amerikonai is tikro turi dideli privaluma,kad ju nevagia.Bent jau kol kas  (+)  .O norint,kad nepavogtu,tereikia pasidaryt primityvu slapuka  ;)  .Aisku,nuo nuvezimo apsisaugot sunkiau,bet irgi galima.Reikia nakciai ratus nuimt ir namo parsinest  :-]
Gimes ilsetis,bet priverstas dirbti...

Henris

Nu radot apie ka diskutuot.

1. senas kibiras niekam neidomus, nebent jame palikti vertingi daiktai.
2. apynaujes masinos, manau visos draustos KASKO ir tada galva rami, tik aisku dokumentus turit VISADA tureti prie saves.
3. Jei nores pavogt, tai vagim nerupi ar ji drausta ar ne - pavogs, bet tada nuostolius kompensuos KASKO, tik KASKO dazniausiai kompensuoja 90proc automobilio vertes. Tai nuostolis 10proc ir sugaistas laikas keiciant auto.
4. Gali masinai nusukt ratus, bet jei jie gamykliniai, tai KASKO tai atlygina.
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

ketvirtasis

Dar prie to pačio, OBD2 jungtis yra visi žinot kur . Toji jungtis nusiima ir kabo ant laidukų, tiesiog užlenkit į viršų (paslėpkit) kad nebūtų galima rasti arba perlituoji perechodnyką. Per tą jungtį greičiausias priėjimas prie visos sistemos. Ir kaip minėjo [Venza] paprastai primityvų slapuką (mechaninį) grandinės nutraukėją. Pasakysiu kur buvau padaręs ant T25 prie kompo ateina krūva laidų, vienas buvo juodas. Jo paskirtis uždegimo metu paduoti +12 į kompą. Poto kai užkūri mašiną jisai jau nebeveikia, tai ant jo buvau pastatęs knopkytę, kuri visą laiką atjungtoje padėtyje. Bekurdamas mašiną paspaudi (sujungi - paduodi +12V) kompui ir užsikuria mašina. Nepaspausi - neužkursi, primityvu paprasta ir nieko nekainuoja.

Ivo9

As irgi palikineju dokumentus masinoje. Nors keista, kad siais informaciniu technologiju laikais techninis pasas vis dar reikalingas. Juk regitros kaip ir kiekvieno draudiko duombazese yra visa info apie automobili ir jo savininka. Juk , jeigu zmogui pavagia ATK ar pasa jis netampa zmogumi be tapatybes...

tadusia

Citata iš: Ivo9 Įrašytas Gruodis 11, 2015, 10:04:08 AM
As irgi palikineju dokumentus masinoje. Nors keista, kad siais informaciniu technologiju laikais techninis pasas vis dar reikalingas. Juk regitros kaip ir kiekvieno draudiko duombazese yra visa info apie automobili ir jo savininka. Juk , jeigu zmogui pavagia ATK ar pasa jis netampa zmogumi be tapatybes...
Tavo vietoj nesigirciau, ypac vairuodamas corolla verso :D Man tai ziaurus nepatogumas masinos dokus laikyt prie saves, i pinigine netelpa, atskirai laikyti dideja tikimybe palikti pamesti, "pederaskes" kad viskas tilptu irgi nesinori pirkt :))
Ketvirtasis, gal pas jus galima uzsirasyt koki slapuka itaisyt, jus gal koki servisa turit? Nes kas ta OBD2 jungtis yra ir kur ja rasti, neturiu zalio supratimo :)

Ivo9

Tai apie ka ir kalbu. Arba tegul viska sukompiuterizuoja, arba tegul padaro protingo dydzio technini pasa.... Pvz. JAV registracijos dokumentas - kredito korteles dydzio... O siaip turiu KASKO, tai esu ramus.

tadusia

Citata iš: Ivo9 Įrašytas Gruodis 11, 2015, 10:44:11 AM
Tai apie ka ir kalbu. Arba tegul viska sukompiuterizuoja, arba tegul padaro protingo dydzio technini pasa.... Pvz. JAV registracijos dokumentas - kredito korteles dydzio... O siaip turiu KASKO, tai esu ramus.
na taip, bet pasirodo jei masina nuvaro kartu su dokumentais, Kasko jau nepades :)