Hibridu kuro sanaudos

Pradėjo Henris, Gruodis 10, 2015, 23:08:11 PM

« ankstesnis - sekantis »

Giedrius34

Mano Hibridinio Aurio sanaudos:

Kolkas dar nedaug nuvažiuota. Realiai 90 proc laiko vairuoja žmona.
Kadangi man tai "naujas" žaisliukas tai aš gaudamas tuos 10 proc. žaidžiu kaip ir kur pataupyti.
ტოიოტას გამძლე

Danilla

Sveiki.
Per šalčius sąnaudos kuro pakylo iki 6.4 ltr

Gmc

Pasiskaičiavau savo kuro sąnaudas. Taigi vidurkis per >25 000km gavosi 12,85l/100km dujų, dabartinėmis kainomis ~7EUR/100km.
Manau, kaip 2tonų, 200kw, 4x4 mašinai labai gerai, pagrinde važinėju mieste, režimas normalus, kartais panaudojant kw :)

slashas

Citata iš: Gmc Įrašytas Vasaris 19, 2017, 10:08:38 AM
Pasiskaičiavau savo kuro sąnaudas. Taigi vidurkis per >25 000km gavosi 12,85l/100km dujų, dabartinėmis kainomis ~7EUR/100km.
Manau, kaip 2tonų, 200kw, 4x4 mašinai labai gerai, pagrinde važinėju mieste, režimas normalus, kartais panaudojant kw :)
Pas tave ne 4x4, o nepastovus awd ;)

sinkleris

Primečiau savo auto kuro sąnaudas kai už lango apie 0 laipsnių, važinėjam pagrinde Vilniuje trumpais atstumais:

PriusV - 7,3 L
Auris 1,4 D - 8,8 L

slashas

Citata iš: sinkleris Įrašytas Vasaris 19, 2017, 12:26:17 PM
Primečiau savo auto kuro sąnaudas kai už lango apie 0 laipsnių, važinėjam pagrinde Vilniuje trumpais atstumais:

PriusV - 7,3 L
Auris 1,4 D - 8,8 L
Identiškos sąnaudos ir mūsų prūso ;)

dtinas

Citata iš: slashas Įrašytas Vasaris 19, 2017, 11:36:52 AM
Pas tave ne 4x4, o nepastovus awd ;)
tai kuri ašis varančioji pas highlander?

slashas

Citata iš: dtinas Įrašytas Vasaris 19, 2017, 16:02:54 PM
tai kuri ašis varančioji pas highlander?
Priekis, galas pasijungia kai reikia per movas. Tai nėra bloga sistema, nes taupo kurą, bet netinkama tikram Offroad.

Venza

Manau,kad apsirinki.Galas varomas ne per movas,o elektrinio variklio pagalba.Ir esme tame,kad AWD automobilio sanaudos visada didesnes negu FWD,nes cia kalbam apie sanaudas.
Gimes ilsetis,bet priverstas dirbti...

Gmc

Taip, Venza teisus (matyt ir negaletu kitaip but :) ). Nera cia jokiu movu, yra gale el.variklis ir tiek. Jis pasijungia kai staigiai startuoji, staigiai begejiesi, prasisuka priekis, gal ir dar kazkokiom aplinkybem, tiksliai nezinau ir tiesa sakant nesigilinu :D

dtinas

slashas

Citata iš: Venza Įrašytas Vasaris 19, 2017, 17:36:31 PM
Manau,kad apsirinki.Galas varomas ne per movas,o elektrinio variklio pagalba.Ir esme tame,kad AWD automobilio sanaudos visada didesnes negu FWD,nes cia kalbam apie sanaudas.
Ai pas jį juk hibridas, My bad ;)

Venza

Tai mes gi ir diskutuojam temoje apie hybridus  :)  .Nera ten kardano,galiniam reduktoriuje stovi elektros variklis.
Gimes ilsetis,bet priverstas dirbti...

King

Sveiki forumiečiai,
esu naujokas Hybriduose, todėl jei klausiu durnus klausimus labai nepykite :-) Matau čia yra tikrai gerai nusimanančių, tai iš anksto dėjoju už kompetentingus atsakymus.
Nusipikau JAV ir atsivariau Toyota Highlander 2009 m. 3.3l, Hybrid, Limited.
Pirmas bakas 60 l. mieste Vilniuje - pravažiavau 230 mylių, gavosi - 15 MPH, tai apie 16 litrų benzo - ar tai normalu?
Antras bakas užmiestyje, trasoje - 23 MPH, tai apie 10 litrų benzo - na tai jau kaip suprantu normalu:) Dabar vėl mieste varinėju tai krenta, jau iki 20 MPH.  Mieste važinėju nedideliais atsumais iki 10 km pagrinde, įjungtas ECO režimas ( kai išjungiu nerealiai trauka padidėja), visada įjungtas (bet nedaug) langų pašildymas, radija.
Klausimas - ar čia normalu, o gal aš važiuoti nemoku (bet tikrai nespaudžiu), gal ką prispaudėjau ar nedaspaudžiau?
Gal reikia kažkur kažką keisti (žvakes kokia), tikrinti? Gal tiek valgo nes nespėja sušilti....Nesuprantu...
Na ir dar, gal kas gali patarti ar galimą, kiek gali kainuoti kur Vilniuje ar kituose miestuose galima (jeigu galima) perprogramuoti kompą, iš farengeitų į celsijus, radijo dažnius (nes dabar galimi tik nelyginiai skaičiai), žemėlapius ir išvis visa kompą, nes ten pas mane tik Amerika ir Kanada, be galimybės pasikeisti....
Na ir vis neatmetu tokios minties dėtis dujas....ar apsimoka.....
Ačiū už atsakymus (h)