Corolla HB 1.6 petrol

Pradėjo Accau, Gruodis 30, 2015, 10:04:50 AM

« ankstesnis - sekantis »

Accau

Sveiki,

nepykit stirpiai, kad tersiu foruma su turbut daznai uzduodamais klausimais. Renkuosi pirmaji automobili ir siuo metu esu apsistojes ties 2003 Corolla, 1.6 Benzu, 4 duru, mechanine (5 begiu). Gaila, kad ne facelift'a esu nusiziurejes, bet bukle ganetinai gera ir kainuoja iki 3K EUR.

Labiausiai domina kiek is tikro gi ryja tas 1.6 benzinas. Gal ir pasikeistu mano nuomone, jeigu suzinociau, kad dabar jis ima kokius 12L mieste. Pagridiniai marsrutai darbas-miestas-namai, taciau viskas vyktu ganetinai judriame ir uzkimstame Vilniaus rajone. Tektu ir kursuoti Vilnius - Siauliai. Nesinoretu kisti pinigus i dujas.

Galite ir nuo saves dadeti komentara, ar rekomenduotumete kaip pirmaji auto.

Gmc

Nenustebciau jei vaiznejant trumpais atstumais ziema per kamscius valgytu 12. Tai normalu

Accau

Tai mane verstu susimastyt, ar tikrai as noriu tada sito variklio. Noretusi nuo dyzelio pabegt, bet jeigu taip..  :-/

Gmc

Vasara tiek neims :)
Realias kuro sanaudas parasyd naudotojai, bet manes ziema nenustebintu 12 benzo ar 10 dyzelio. Nes tokiom aplinkybem tai normalu.

augisz

O tai dujos kodel negerai? As pvz dabartini dyzeli duodu 100% garantija, kad keisiu i benzina, o jeigu sanaudos bus dideles ir litrazas bus atitinkamas tai desiuos bezdalus  ff  Dyzelio neturejau tai buvau uzsideges ji turet, bet kai turiu tai vistiek sirdis linksta prie benzo.

Accau

Dabar mintys yra tokios, kad vairuociau sita automobili ne ilgiau nei pora metu. Plius papildomos apkrovos varikliui.

Venza

Duju iranga parduodamas automobili gali issiimt ir vel isidet i kita auto.Kitas klausimas kiek kilometru prasuki?Ar verta dujas det aplamai?O sanaudos stovint ir dirbant varikliui nera apibreztos,gali ir baka isdegint vietoj stovedamas.Taigi viskas priklauso nuo kamsciu.
Gimes ilsetis,bet priverstas dirbti...

balticam

Vilniuje sis modelis ima 12,9 litro.
Misrus rezimas - 9.8 litro.
Ganetinai daug,mano bicas turejo 3 metus,tai tiksliai galiu pasakyt.

Accau

Na, nuo darbo iki namu 4km. Atsizvelgiant i kamscius, laikas, per kuri iveiki tuos 4km yra didelis :D Kaip ir minejau, duju nesinoretu det, nes auto perku porai metu, su viltimi ir mintimis keisti :) 2-3 kartus i menesi Vilnius - Siauliai. Nezinau, kiek kruizas pades, bet yra mano ziurimam variante.

to balticam - 12.9 yra daug :// Gal but ne to tikejaus is 1.6.. :/

Yra kokiu siplnu vietu, kurias perkant svarbu apziuret? Gavau patarimus, kad ziureti elektros prietaisus, nes brangus remontas.

Bemsas

Kokie elektros prietaisai brangus Toyotoje? Tan gi nieko nera. Cia juk ne Mercedes S klase.

MindaugasB

Tai kiek ten laiko vaziuoji 4km? Pasimatuosim kiek as vaziuoju savo 2 km :D
Citata iš: Venza
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

bladas

Pasiskaityk čia:
http://toyotaclub.lt/forumas/index.php/topic,2887.msg54951.html#msg54951
ten rašo - benzo sąnaudos mieste apie 9 litrai
Labai priklauso sąnaudos nuo vairuotojo kojos sunkumo. Aš pasiėmiau iš Vilniuje važinėjančios dukters Toyota Yaris  1,4D, su MMT dėže, tai kompas rodė vidurkį 6,2. Nunulinau. Pralėkus 300 km užmiesčio keliais , jau rodė 4,7. Vėl nunulinau. Pavažinėjus pora savaičių man po Mažeikius, sąnaudos pagal kompą buvo 7,1. Vairavimo stilius ne ralistas, bet ir ne pensininkas

Accau

to Bemsas - na, negaliu gincytis, kai pats neturiu sito auto. Elektra gal buvo turima omenyje klima ar is tos serijos.

to Mindaugas - su autobusu trunku 13 minuciu :) Su auto manau butu 15 koks minuciu (negali vaziuot auto juosta, bet nereikia stot stoteles :D)

to bladas - skaiciau sita tema, todel nusprendziau tiesiai sviesiai paklaust :D Su 1.4 benzinu rodydavo vidurki 8.1L/100km. Kaip ir buvo mineta, dujos atsiperka tik per tam tikra laika. Nesigincysiu, kad mano zinios gali buti diletanto lygio, todel ir reikia patarimu :)

Gmc

Pirk tu ta 1.6 ir neturesi vargo :)
Ziema sanaudu negalima matuot, nes pvz tokiu oru 5-10min sildysi, tada 4km vaziuosi. Vakare atgal. Gausis, kad 20min sildei, 8km vaziavai. Jei dar per kamscius tai sanaudos ir 20 gali but :D
O uzmiestyje valgys tikrai mazai kuro.

MindaugasB

As turiu pragmatiska nuomone apie kuro sanaudas: jeigu neuztenka pinigu ant kuro, tai geriau vazineti su autobusu. O jeigu nori vazineti kaip tikras lietuvis - tai rasi uz ka ir saliarkos uzsipilti. Siuo atveju - benzino :) tuo labiau, kad kuro kainos vis dar po truputi krenta zemyn ir tiketina, kad kris toliau.
Citata iš: Venza
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis