Problemos atšalus orams su matoriuku 1CD-FTV 81KW

Pradėjo RDeEsser, Gruodis 31, 2015, 14:26:22 PM

« ankstesnis - sekantis »

Egis_

taip pat gali ir i SCV voztuvus gali matyti ir su diagnostika ziurint gyvus parametrus.

RDeEsser

O gal žinai kas per dalykas yra Power Heater?Schemoje radau kad tas power Heater turi savo atskiras kažkokias žvakes "GLOW PLUG power heater"  (paveikslėlyje pažymėjau 1),

taigi nekreipčiau į tai dėmesio,nes manyčiau kad pas mane tokio dalyko nėra,bet pasižvalgius į 2-tru numeriu pažymėtas reles,pas save relių bloke aš jas randu,ir jos ten yra

Tai kas čia per dalykas?Gal čia kas tai trumpina,nes tas gedimas grynai susijęs su šaltu metų laiku,kai šilta viskas būna gerai.
E

Egis_

Citata iš: RDeEsser Įrašytas Sausis 07, 2016, 21:41:22 PM
O gal žinai kas per dalykas yra Power Heater?Schemoje radau kad tas power Heater turi savo atskiras kažkokias žvakes "GLOW PLUG power heater"  (paveikslėlyje pažymėjau 1),

taigi nekreipčiau į tai dėmesio,nes manyčiau kad pas mane tokio dalyko nėra,bet pasižvalgius į 2-tru numeriu pažymėtas reles,pas save relių bloke aš jas randu,ir jos ten yra

Tai kas čia per dalykas?Gal čia kas tai trumpina,nes tas gedimas grynai susijęs su šaltu metų laiku,kai šilta viskas būna gerai.

cia taip vadinamas variklio pasildymas ;) ar yra pas tave originali autonomke?

RDeEsser

Citata iš: Egis_ Įrašytas Sausis 07, 2016, 22:24:57 PM
Nėra autonomkės,bet sakau man įtartina pasidarė dėl relių,ne jos yra sudėtos kaip tame paveikslėlyje.Bala nematė.Beje dėl scv tai matavau ant fyškių įtampą,ji man ten daugiau 5V nepakyla,netgi 5V netraukia o kiek daugiau nei 4voltai.Tai kaip sakai nuo akumo tiesiai paklapsėt,tai čia man kažkas netaip :think: .
E

Egis_

Citata iš: RDeEsser Įrašytas Sausis 07, 2016, 22:35:24 PM
Nėra autonomkės,bet sakau man įtartina pasidarė dėl relių,ne jos yra sudėtos kaip tame paveikslėlyje.Bala nematė.Beje dėl scv tai matavau ant fyškių įtampą,ji man ten daugiau 5V nepakyla,netgi 5V netraukia o kiek daugiau nei 4voltai.Tai kaip sakai nuo akumo tiesiai paklapsėt,tai čia man kažkas netaip :think: .
teisingai, paziurejau, tavo avensiui duodama 5V oscilograma SCV voztuvams:

RDeEsser

Citata iš: Egis_ Įrašytas Sausis 07, 2016, 22:24:57 PM
Kagi,toliau su savo bėdom...Taigi pas mane yra ne tik tos relės relių bloke,pasirodo kad yra ir tos paminėtos žvakės.Taigi kiek pavyko pastebėti,tai relės įsijungia įjungus šilumą salone,t.y. pasukus pečiaus rankenėlę į šilumos pusę.Tada ir variklio apsukos pakyla,taip kaip matyt tos žvakės srebia nemažai srovės,tad ir generatorius turi paprakaituot tokiu atveju,o tam matyt reikia ir rimtesnių apsukų...Bet čia dar ne viskas,o gi jei aš pečiaus šaltam varikliui nebejungiu,taip pat nejungiu ir stiklų atitirpinimo - čekas nelenda.Užtenka tik įjungti pečių (šaltam varikliui ir žiema!!!) - čekas kaip čia buvęs.Taigi vėl galvosūkis,ar čekas lenda dėl per didelės srovės sunaudojimo (gal generatorius nepaveža :think:) ,ar dėl apsukų pakilimo dėl kurių meta grybą SCV kaip galvoju.Įtampa dirbant varikliui ant akumo matuojant testeriu laikosi apie 14,5V,ir ji nelabai kinta įjungiant ar išjungiant pečių ar kitus "srėbtuvus".Gal dabar kažkokių minčių yra kam nors?Aš tai jau pasimetęs,manau greičiau orai atšiltų ir bėdos baigtūsi...
E

RDeEsser

Ką gi,kaip tikėjausi taip nėra, - atšilus orams bėdos nesibaigia kaip pernai,o progresuoja.Dabar dar prie to paties seno kodo atsirado ir naujas klaidos kodas - "78(8) * Fuel pump system Malfunction (short)".Kažkur radau apie tokį kodą jog tai Fuel over-feed: Internal fuel pressure continues exceeding target fuel pressure despite ECM closing SCV ir kad tai bene analogas kodui P1229.Bet kad tas kodas kiek pavyko rasti pagal tikrą OBDII kodų lentelę P1229 yra - Power Supply Relay Primary Circuit Voltage High.Kitur apie tą bėdą rašo jog tai kodas : P1235 - High Pressure Fuel Pump Circuit Malfunction or "Fuel Pump Control Out Of Range" / 78.Taigi čia panašiau,bet ir tai nieko gero,nes visvien nežinau kas konkrečiai yra.Gal nebent tiek kad abi bėdos (senoji ir naujoji) yra kietai susijusios.Koks kirmins po galais "graužia" mano senuką avensiuką :think: .Gal visgi dabar kokių naujų minčių pas ką kyla?Užmiršau paminėti jog trauka kažkokia keista pasidarė,iki 2000Rpm kažkaip vangiai ima apsukas (važiuojant) matoriuks,o viršijus tą ribą tarytum kažką pramuša ir netgi trauka kažkiek priguldo prie sėdynės.Anksčiau šitaip nėra niekada buvę...
E

Egis_

RDeEsser

Buvau nutaręs dar palaukti ir nekeisti kol kas,bent jau tol kol gal atsiras kokia proga kad gausiu pabandymui vožtuvą ar pan...,nes atšilus orams problemos bent jau anksčiau nebelikdavo.Dabar žiūriu kad teks kažką daryt,bet geriausiai tai būtų jei gaučiau kažkur bent žalią vožtuvą pabandymui.Kad ir kaip bebūtų,bet visgi gaila pinigų jei paketus naujus vožtuvus bėda išliks. :think:
Beje ar turi kaisti ECU valdymo relė?Ji pas mane gerokai šilta būna.
E

Egis_

tavo klaidos - del SCV voztuvu, kol ju nepakeisi arba bent jau nepraplausi rimtoj ultragarsinej vonelej, tol nelabai mes turime ir apie ka kalbeti ;)

RDeEsser

Ačiū kad paguodei,bet kalbėt dar yra apie ką,pvz kur pirkti už padoresnę kainą SCV gal žinai?Ebay už abu naujus radau bemaž 180€ nori,taigi būtų gal ir neblogai,bet jei prisip...s muitinė,tai kaina bus rūgšti.Dėvėti,-na nežinau,pinigai vistiek nemaži,o kiek jais galėsiu džiaugtis taip pat tik Jėzus težino matyt...Gal turi čia ką patart,arba pabandymui kur galėčiau ir už kiek prasiplauti šiuos?
E

Artūras Alytus

Kol nepakeisi SCV  nieko nepagerės. Na nebent dar bandyk ultragarso vonelėje plauti. Vieniems padeda , kitiems ne. Maždaug gerus metus laiko Alytuje domėjausi Detava parduotuvė, už abu Denso norėjo 800 lt. Dabar aišku eurais tiek  bus ;) Kiek jais džiaugsiesi tai manau priklausys nuo kuro, manau turi atlaikyti 150000 minim.

AvensisGK

Gali pabandyt Kaune Dizridoje pasiklausinet.

Citata iš: RDeEsser Įrašytas Kovas 27, 2016, 21:44:27 PM
Ačiū kad paguodei,bet kalbėt dar yra apie ką,pvz kur pirkti už padoresnę kainą SCV gal žinai?Ebay už abu naujus radau bemaž 180€ nori,taigi būtų gal ir neblogai,bet jei prisip...s muitinė,tai kaina bus rūgšti.Dėvėti,-na nežinau,pinigai vistiek nemaži,o kiek jais galėsiu džiaugtis taip pat tik Jėzus težino matyt...Gal turi čia ką patart,arba pabandymui kur galėčiau ir už kiek prasiplauti šiuos?

RDeEsser

OK,bandau jau po biški dairytis.Beje kuo skiriasi vožtuvų komplektai : 096710-0052 / 096710-0062 ir 096710-0120 / 096710-0130?Vienoj parduotuvėj manęs jau paklausė - tai ko man konkrečiai reikia,liepė apsispręst... :think: :)
E

AvensisGK

Panasu jog jos yra analogiskos tik skiriasi kada isleistos.
Tiketina jog  096710-0120 / 096710-0130 yra naujesne laida.
Galima dar pabandyti paziuret pagal auksto slegio kuro siurblio koda pasitikslinti.
Arba pasiskambint i Autotoja. Daliu uzsakymo skyriu. Toyota dalys 8-37 40 80 36