Problemos atšalus orams su matoriuku 1CD-FTV 81KW

Pradėjo RDeEsser, Gruodis 31, 2015, 14:26:22 PM

« ankstesnis - sekantis »

RDeEsser

Žvakę parinko parduotuvėje iš katalogų pagal variklį.Nemanau kad į tų pačių metų auto su tais pačiais varikliais ėjo skirtingos žvakės pagal vin konkrečiam varikliui.Beje nemanau kad ir prikerpėjęs lizdas galėtų būti,nes kiek esu išsukinėjęs iš ten žvakes,niekada nemačiau kad jos būtų aplipusios kokiom dervom ar panašiai,realiai kokią įsukdavau tokią ir išsukdavau švarią kaip naują,skirtumas tik tas kad ji jau būdavo neveikianti.
Kalbėjau su vienu pažįstamu meistru,tai jis sakė turėjęs atvejį kai Bosh žvakės laikė tik dvi dienas Avensyje,tiesa jame variklis jau 85kW buvo,tad matyt ten jau tinka ir su platesniu kaitinimo elementu žvakės.Po jų perdegimo buvo įdėtos pačios pigiausios kokias tuo metu rado (ale laikinai) ir šios jau tarnauja trečią žiemą.
E

maaz

Teko girdėti posakį, kad Lietuvoj Bosch žavkių nebūna. Nei benzinui nei dyzeliui :D

Jei įdėtumėte VIN patikrinčiau kokio kodo reikia žvakių

RDeEsser

Citata iš: maaz Įrašytas Vasaris 11, 2018, 09:28:10 AM
Teko girdėti posakį, kad Lietuvoj Bosch žavkių nebūna. Nei benzinui nei dyzeliui :D

Jei įdėtumėte VIN patikrinčiau kokio kodo reikia žvakių
Tai kad aš žinau tą kodą 19850-27010.O pagal tą kodą Eoltas meta tiek su plonais kaitinimo elementais tiek su pastorinimais...Dėl ko pasirinkau Eoltą?Dėl to kad buvo nemažos akcijos kaip tik ten.
O prieš tai štai kokios žvakės buvo kurios laikė tik vieną žiemą dvigubai brangesnės nei šios kurias dabar įsukau
E

dzonas

Visokiu eoltu ir tanagru duomenimis 100% pasitiketi negalima. Pats esu nusipirkes tepalo filtra ir stabdziu kaladeles netinkamas pasirinktam modeliui, o ju prekybiniame kataloge tipo tinkamas. Aisku, grazinant jie  nesigincija - priima atgal. Zr pvz eoltas turi savo koda ir gamintojo koda. Eolto kodas praktiskai niekinis, svabiausia - gamintojo kodas.
Visu gamintoju (denso, bosch, HKG,...) katalogai yra internete. Gamintoju kataloguose viskas aiskiai pateikta: breziniai, ismatavimai, duoti kitu gamintoju analogai. Tai gal nuo to ir reiktu pradeti: atsiverti kataloga, pasiimi slankmati ir ziuri ar atitinka duomenys realybe. Ir tada supranti kur saknys.
Beje, virsutine verzle prisukti reikia gana svelniai, tik kiek stipriau nei su pirstais imanoma. Nes virsutinis elektrodas gana lengvai nutruksta, bent jau as esu nutraukes vos tik isuktai zvakei: pries idedant veike, o idejus ir prisukus jau nebe.
15 metu su dyzeliu

RDeEsser

Citata iš: dzonas Įrašytas Vasaris 11, 2018, 13:26:44 PM.
Beje, virsutine verzle prisukti reikia gana svelniai, tik kiek stipriau nei su pirstais imanoma. Nes virsutinis elektrodas gana lengvai nutruksta, bent jau as esu nutraukes vos tik isuktai zvakei: pries idedant veike, o idejus ir prisukus jau nebe.
Šita žinau,visada suku su dinamometru,lygiai taip pat galima nutraukti besukant ir pačią žvakę iš visos sveikatos jei ką...Beje iš mano prieš tai buvusių žvakių kuri maniau jog sveika,taip pat nieko iš jos gero.Jos varža padidėjusi iki 60Om,kai tuo tarpu turėtų būti apie 1,5Om.Pajungus maitinimą vos tik šilta būna.
E

slashas

Aš pakaitinimo žvakes kas metus keisdavau, kai dar dyzelį vadeliojau ir iš tų 4 ar 6 būdavo viena prie mirties arba efektyvumas stipriai kritęs, kaisdavo lėtai ;)

augisz

O koki nominali varza turetu buti geru zvakiu? Radau vienus intike, kad iki 6 omu, bet cia gal nuo gamintojo priklauso?

RDeEsser

Citata iš: augisz Įrašytas Vasaris 11, 2018, 17:48:09 PM
O koki nominali varza turetu buti geru zvakiu? Radau vienus intike, kad iki 6 omu, bet cia gal nuo gamintojo priklauso?
Priklauso nuo žvakių,bet mano atveju tai 0,6 - 4 Om. turėtų būti.
E

RDeEsser

Citata iš: maaz Įrašytas Vasaris 11, 2018, 08:53:40 AM
Nors variklis kaista, bet dar nebūna įkaites. Mačiau pezo, kuris 5 min po uzvedimo kaitindavo, visada. Pvz. benzinas naudoja dvigubus impulsus iki pat 80 C.
Pasistojo čia klausimas,o kokius temperatūros parodymus turi rodyti toks skydelis?Realiai jo rodyklė niekada nėra aukščiau pakilusi nei matosi foto.
E

AvensisGK

Citata iš: RDeEsser Įrašytas Vasaris 12, 2018, 13:13:38 PM
Pasistojo čia klausimas,o kokius temperatūros parodymus turi rodyti toks skydelis?Realiai jo rodyklė niekada nėra aukščiau pakilusi nei matosi foto.
Man pilnai susilus rodykle buna truputi auksciau. Kiek zemiau nei per skales viduri.

egariukas1

Gal termostatas nepilnai uzdaro.Turetu buti apie viduri.O zvakiu varza nuo 0,9 iki 1,1 omo.Senesnem masinom budavo daugiau,iki 20 omu