Toyota Prius II sąnaudos

Pradėjo kastytis rudokas, Sausis 15, 2016, 20:11:48 PM

« ankstesnis - sekantis »

kastytis rudokas

Laba diena visiem. Užvakar paėmiau 2007 metų Prius'ą. Galiu pasakyt, kad tai pats geriausias AUTO kokį kada turėjau. atik šiandien važiuojant užmečiau akį į borto kompą, tai sąnaudas rodė 8,2. Po to ėmiau dairytis ir bevažiuojant, tai pradedant stipriau iš vietos važiuot būna net 60l rodo.

Norėjau paklaust, ar čia normalu, visgi -10 lauke, ar kompas pieno riebumą rodo, nes važiuoja mašina tai tikrai gerai, benzininis variklis dažnai atsijungia ir būna kad jei nuokalnėn riedi ar šiaip koją nuo gazo nuimi, tai rodo 0 l sąnaudas ir baterijos krovimą??

P.S. nelakstau, važiuoju pagal taisykles plius minus...

AČIŪ visiem iš anksto

bladas

Sveikinu su pirkiniu. Čia kurios sąnaudos 60 L ? Momentinės ar vidutinės?

kastytis rudokas

ačiū.
pas mane momentines fiksuoja (tai ten būna ir 60 ir 30 ir 9, ir 1 ir 0...), o vidutines rodo statistikoj vistiek tuos 8,2, kas mane truputį neramina...

augisz

VIsose auto nuemus gaza ir riedant begiu ar siaip ant laisvu sanaudos rodo 0, palaiko tik degima variklio. Momentines tai mazu maziausiai kreipk demesio - su mazda 6 pirmu begiu ties ribotuvu 182ltr rekordas  :V  (+)  :D

kastytis rudokas

ROCKY

Gali buti ir tokios sanaudos - 8 litrai ziema, bet cia reikia vaziuoti per salcius trumpais atstumais kad tokias sanaudas pasiekti, arba spausti tapke stipriai. Su priusu dar reikia ismokti vaziuoti... pvz pasiekus reikiama greiti atleisti truputi pedala, kad vaziuotu ant baterijos. Atmink ir tai kad ant baterijos vaziuoja tik iki 67 km/h greiciu. Kuo zemesne temperatura nustatyta peciuke tuo daugiau ant elektros vaziuosi :) Man per salcius 5,5-6,3 vazinejant pencininko rezimu, o vasara nereikia nej 5 litru 100 km.

kastytis rudokas

nu nuvažiavau 12  km su dviem sustojimais... tai net nežinau. baisu dabar kad gedimas koks nebūtų ar pan.

dtinas

iš 12 km atstumo ankstoka daryti išvadas, ypač tokiu oru.

kalava

Citata iš: kastytis rudokas Įrašytas Sausis 15, 2016, 20:11:48 PM
Laba diena visiem. Užvakar paėmiau 2007 metų Prius'ą. Galiu pasakyt, kad tai pats geriausias AUTO kokį kada turėjau. atik šiandien važiuojant užmečiau akį į borto kompą, tai sąnaudas rodė 8,2. Po to ėmiau dairytis ir bevažiuojant, tai pradedant stipriau iš vietos važiuot būna net 60l rodo.

Norėjau paklaust, ar čia normalu, visgi -10 lauke, ar kompas pieno riebumą rodo, nes važiuoja mašina tai tikrai gerai, benzininis variklis dažnai atsijungia ir būna kad jei nuokalnėn riedi ar šiaip koją nuo gazo nuimi, tai rodo 0 l sąnaudas ir baterijos krovimą??

AČIŪ visiem iš anksto
Visų pirma - NESTRESUOTI!

Pavažinėk savaite, dvi, mėnesį, pažiūrėk, kaip kas vyksdta prie įvairių sąlygų ir temperatūrų, ir tada žiūrėk.
Matuok realias sąnaudas, ne į borto kompiuterį žiūrėk.
Ex-Avensis '07, 2L D4D, 93 kW, sidabrinis universalas

Gmc

Negalima matuot po 12 km :) butum paziurejea po 1km tai ir 20 galejo rodyt :)

balticam

~8L ziema cai yra normalu. Zmonos Priuso vidutines sanaudos 5.9L per 17200km; vaziuota ir vasara ir dabar,ziema.

kastytis rudokas

Dėkoju visiems už pagalbą. Nu jo, dabar pravažiavęs esu 34 km, tai sąnaudas ir rodo tas pačias 8,2. aišku, šildymas įjungtas, putimas ant langų ir nuvažiavau aš per 4 kartus šitą atstumą. :D

na o šiaip nusiskundimų neturiu. Galvoju padengt dugną antikorozine ir gal kamerą  gale įsistatyt, nes žmona kai pradės važinėt tik teises išsilaikius, tai manau pravers.

nu ir aišku, Prius keičia vairavimo įpročius -  su šita mašina net nesinori spaust. Ždž, tikiuos, kad neišlįs joks rimtas defektas ir tada bus galima vadint idealiu pirkiniu

kalava

Citata iš: kastytis rudokas Įrašytas Sausis 15, 2016, 20:11:48 PM

AČIŪ visiem iš anksto
Klausimas temos autoriui - sakai "pats geriausias auto" :-) 
Priusai, jei nenudrozti, reitinguojami kaip patikimi, o man idomu, ka tu turejai omeny, kokiais kriterijais vertinai :-)
Ex-Avensis '07, 2L D4D, 93 kW, sidabrinis universalas

ROCKY

O orginalia kamera statysi ar kokia pirktine?

kastytis rudokas

Citata iš: kalava Įrašytas Sausis 16, 2016, 14:23:07 PM
Klausimas temos autoriui - sakai "pats geriausias auto" :-) 
Priusai, jei nenudrozti, reitinguojami kaip patikimi, o man idomu, ka tu turejai omeny, kokiais kriterijais vertinai :-)

nu aš, reikia pripažint, mašinose nusimanau daug mažiau nei paprastai žmonės išmano. Nu o lyginti tai galiu su pirma senelio duota vairuot Moskvich m412 :D gerai buvo 14 metų po iško keliukus važiuot... nu o pastaruoju metu, turėjau mazda 323f hečbeką, 2,0L diesel, bet dar važinėjau su giminaičio 7 bmw, 2007 metų ir jo x5, nežinau, kurių metų, bet naujas iš salono LT pirktas. nu ir dar darbe, ilgai kelionei kartais paimdavau mazda3, benziną.

aišku, bmw yra prabangos reikalas, pats tokio reikalo neimčiau ne tik dėl finansinių, bet ir šiaip, etinių, patinka/nepatinka priežasčių. mazda3 yra blogiau nei mano 323 (2002), nes realiai ten kai laikai koją ant gazo,t ai jinai remias į panelę, jei atitrauki sėdynę - nebepasieki vairo :D :D tai prius man yra kur kas geresnis vien jau tuo.

nu o šiaip, tai remiuos patinka/nepatinka. man patinka kaip persijunginėja iš benzo į elektrą, man patinka apžvalgos kampas, dashboard'as, išvaizda ir t.t. čia aišku, toks gyvenimo būdo šiek tiek reikalas, o kažkokių konkrečių argumentų, tai aš nelabai turiu. tiesiog nenorėčiau, kad pradėtų gest, nes sakau, mažai išmanau mašinas, tad patikimumas irgi labai svarbu.