Toyota Prius II sąnaudos

Pradėjo kastytis rudokas, Sausis 15, 2016, 20:11:48 PM

« ankstesnis - sekantis »

tadusia

Citata iš: bladas Įrašytas Sausis 19, 2016, 10:49:49 AM
Iki Pačėso jam dar toli :)
Pacesas nesiskaito, jis Priuso nevairuoja :D
O siaip turiu tokia nuomone, kad hibridus vairuoja geri zmones :)))

kastytis rudokas

Atsiprašau dėl keiksmažodžių, tikrai sutinku, kad nereikia čia jų vartot, juolab, kad ne gyva kalba - parašęs gali visada ištrint.

O Kaune tai kaip tik matau daugėjant Priusų. Va prie parduotuvės įstūmiau savąjį tarp dviejų kitų sidabrinių :D Tai gi, kol kas minusas - spalva, nes kiek skaičiau tai bene 1/3 Lietuvoj važinėjančių mašinų yra sidabrinės/pilkos. Bet kaip bebūtų, neturiu tiek pinigų, kad dar ir spalvą rinktis.

mindogasm

Citata iš: kastytis rudokas Įrašytas Sausis 19, 2016, 15:42:48 PM
O Kaune tai kaip tik matau daugėjant Priusų. Va prie parduotuvės įstūmiau savąjį tarp dviejų kitų sidabrinių :D Tai gi, kol kas minusas - spalva, nes kiek skaičiau tai bene 1/3 Lietuvoj važinėjančių mašinų yra sidabrinės/pilkos. Bet kaip bebūtų, neturiu tiek pinigų, kad dar ir spalvą rinktis.
Taip, Kaune Priusu jau dabar nemažai, tačiau įkišus nosį į Vilniu supranti kad dar ne daug :D

kastytis rudokas

Kadangi užsisėdėjau iki vėlumos prie savo darbų ir miegas niekaip nebeima tai pasidalinsiu dar savo Prius sąnaudų įspūdžiais. Kadangi važinėju tik labai trumpus atstumus, kas yra iki 3km, o po to vėl auto palieku šalti, taigi kompo deklaruojamos sąnaudos yra 8l bendrai kelių dienų. Šiaip kol kas viskas veikia puikiai, bet šiandien pastaebėjau, kad nedega dešinės pusės gabaritas. tai net nežinau ar perdegė, ar tokį jau nusipirkau.

dar skambinau dėl dugno pilno antikorozinio padengimo, tai nustebino eilės - iki kovo antros savaitės. viena vertus lyg ir nervina tiek laukt (tikėjaus, kad poryt nuvarau, o kitą savaitę jau pasiimu), antra - džiugu, kad žmonės prižiūri savo turtą.

tiek žinių kol kas.

bioparo

as dabar irgi trumpais atstumais 3km varau gatvelemis, dar pasildai kol , tai  12 rodo kompas :D

Gmc

Aurelka

Ryte 6 km į darbą, vakare 6km namo - kompas rodo 8,5l  :)

ROCKY

PGiedrius

Jei masina lauke parkuojama, nieko nuostabaus... Tepalu, aukstos itampos baterijos efektyvumas aisku, kad mazeja, bet nepergyvenk  ;) mastyk kaip tikras Lietuvis, visi aplinkui pila po 12-15 litru  :D Susils orai, pakaks 5 ))
O vat koks ROCKY, dabar pila 15 ar daugiau, tada ir pas ji svente bus, pakaks 10 litru ))) gal ...

Citata iš: Aurelka Įrašytas Sausis 22, 2016, 08:55:19 AM
Ryte 6 km į darbą, vakare 6km namo - kompas rodo 8,5l  :)

Aurelka

Citata iš: ROCKY Įrašytas Sausis 22, 2016, 09:19:21 AM
Nibloga "ekonomija" priusu :))

Palyginus su turėta audi a4 2,5tdi,automatas, kuri žiemą rydavo 13-15, plius pastovi baimė neužsikurti, tai tokie skaičiai su Priusu yra kaip šventė  ;)

bladas

Ar jūs tikite kompo rodmenimis? Mano ne Priusas ir ne hibridas, o paprastas benzas, tai žiemą, kai daug laiko mašina burzgia užvesta ir šildosi, bet nevažiuoja, kompas rodo nesąmones. Šio sausio mėnesio pavyzdys - tikrai daug burzginau kieme mašiną (ne tiek dėl atšildymo, kiek dėl akumo pakrovimo kad kitą šaltą rytą užsivesčiau), tai išvažinėjus baką kompas rodė 7,5 l/100 km, o mano paskaičiavimais faktinės sąnaudos yra apie 13 l/100 km. Vasarą kompas meluoja maždaug ant 0,5 - 1 litro.

Gmc

Man meluoja ~2l grubiai,t.y. tiek reikia prideti prie kompo sanaudu.

kastytis rudokas

Nepagalvokit, kad aš čia skundžiuos dėl tų sąnaudų. Aišku normalu tokiu oru. Dar plius kai su mažu vaiku važiuoju tai salona stipriau pašildau prieš jį įsodinant į kėdutę.

Šiaip sąnaudos svarbu. Bet hibridas mano galva turi būt ir šiek tiek gyvenimo būdas, t.y. kaip priedas prie tam tikrų platesnių asmens pažiūrų, kurios visų pirma remiasi pagarba aplinkai: tiek gamtinei, tiek antropogeninei.

ROCKY

As siandien pvz 30 km susukau, tai kompas rode 5,2 litro :P Kai nera tu salciu tai liux :)

tadusia

Citata iš: kastytis rudokas Įrašytas Sausis 22, 2016, 15:48:21 PM
Nepagalvokit, kad aš čia skundžiuos dėl tų sąnaudų. Aišku normalu tokiu oru. Dar plius kai su mažu vaiku važiuoju tai salona stipriau pašildau prieš jį įsodinant į kėdutę.

Šiaip sąnaudos svarbu. Bet hibridas mano galva turi būt ir šiek tiek gyvenimo būdas, t.y. kaip priedas prie tam tikrų platesnių asmens pažiūrų, kurios visų pirma remiasi pagarba aplinkai: tiek gamtinei, tiek antropogeninei.
Tu tikrai manai, kad Prius turi kazka bendro su pagarba gamtai? :)