Toyota Prius II sąnaudos

Pradėjo kastytis rudokas, Sausis 15, 2016, 20:11:48 PM

« ankstesnis - sekantis »

Aurelka

Aš Priusą pirkau ne todėl kad hibridas, o kad ieškojau automato, benzino ir toyotos. Pradžioj norėjau Corola verso, bet ten kažkoks bėdavotas automatas-robotas, tai gavau mėnesiui pabandymui Priusą, patiko ir pirkau. Kolkas nenusivyliau, vasarą kuro sąnaudos labai džiugino  (+)

tadusia

Tai viskas tvarkoje. As irgi, jei pirciau Priusa, tai tik del to kad tai patvarus, ir gan ekonomiskas miesto automobilis. Bet tikrai ne del ekologijos, kurios cia nera :)
Ir rinkciausi Plug In modeli

kastytis rudokas

Nu žinai kaip su ta ekologija... va žemdirbystė jau savaime yra dirvožemio alinimas. Pamąstyk, daržoves laistom ir prižiūrim - piktžoles raunam. Bet apie tai niekas nesusimąsto, nes žemdirbystė buvo "visada".

Prius ekologija irgi to "negation" būdo. Bet su ekologija nieko bensro neturi ir 7+ mlrd gyventojų Žemėj, bet negi man dabar nusižudyt, kad būtų ekologiškiau Jums gyvent?

tadusia

Citata iš: kastytis rudokas Įrašytas Sausis 23, 2016, 10:09:43 AM
...negi man dabar nusižudyt, kad būtų ekologiškiau Jums gyvent?
Gal nereikia, kolega, Lietuvoj tokiu altruistu ir taip per akis :)

kastytis rudokas

daug. na dar pasidalinsiu Prius II, 2007 metų sąnaudų apžvalga. Užvakar su šeima išvažiavom pasivažinėt po Kauno rajoną: aplnakėm pažįstamus, mažiuką nuvežėm į Kadagių slėnį ir t.t.. viso buvo 105 km, iš kurių daugiausia priemiestis. Sąnaudas rodė kompas 5,1l/100km. Čia įeina ir mašinos šildymas kieme apie 10min ir visi sustojimai, kur buvo reikalinga.

Vakar vežiau žmoną iki darbo (taip sekmadienį, bet tik porai valandų), ;po to prasukau pro centrą su vaikiuku, paėmiau kavos, tada, kadangi dar žmonos reikėjo palaukt, nuvarėm iki degalinės patikrint padangų slėgį, galiausiai iki parduotuvės ir atgal iki mamos, tai gavos viso, su praeita diena  140 km, bendras sąnaudas rodė 6,1. Aišku, čia dar galima ir pridėt, kad Priusas su šiupais tikrai važiuoja per sniegą, nes kelių niekas nesivargino valyt.

Ką dar keisto pastebėjau, tai dešinį gabaritą.... kai Priusas šaltas, jis nedega, kai šiltas veikia. Šito aš nesuprantu, bet matyt prieš technikinę reiks tvarkyt

mindogasm

As manau issrinkineti keliones ir ju sanaudas nera logiska. Reiktu sekti isipilto kuro ir nuvaziuoto atstumo duomenis ir tada po keliu pylimu daryti isvadas. As taip pat galiu pasigirti keliomis kelionemis po 4.5l/100km, bet kai kitos keliones susideda, iskaitant kaunietiska aukstyn/zemyn kasdieni marsruta, pilnas bakas duoda visai kita statistika. Pats fiksuoju visus savo pylimus ir kilometraza Fuelio Android programoje ir galiu pasakyti kad rezultatai net ir kas kiekviena baka buna sokinejantys bet vidurkis manau neblogas. Stai visu 2015 statistika:

Toyota Prius
Fuelio Report Mon, 25 Jan 2016, 06:39

Period
2015-01-01 – 2015-12-31

Records
Fuel: 31

Total costs
985.46 eur

Total fuel
906.25 l

Distance
182013 km - 196439 km
14426 km

Fuel consumption
6.16 l/100km

Average cost per kilometre
0.07 eur

Per tuos metus vasara sanaudos buvo maziausios, sieke 5.1 bakui degalui, bet ziema buvo ir juodas taskas su 9l/100km.

kastytis rudokas

Nu aš kiek skaitinėjau forumus, tiek šitą tiek kuriuos amerikietiškus, tai žmonės kalba kad Toyotos kompas klysta minimaliai. Nu ir šiaip, tos sąnaudos man yra tokia labiau pramoga ir azartas, kad pavažiuot ekonomiškiau. Šiaip, kadangi nevedu savo finansų (nėra ko ten vest :D :D :D) tai realiai nemanau, kad piniginė stipriai nukentės jei vietoj 6 l/100km bus 7 ar net 8.

Zaroliz

Na dauguma sako, kad klysta stipriai, nors pas mane kompo ir realios sąnaudos skiriasi apie 0,1-0,2 l/100km. O skirtumas 1-2 L (grubiai 15-30%) yra nemažas, ypač jei daug nuvažiuoji per metus,

Venza

Citata iš: kastytis rudokas Įrašytas Sausis 26, 2016, 10:51:13 AM
Nu aš kiek skaitinėjau forumus, tiek šitą tiek kuriuos amerikietiškus, tai žmonės kalba kad Toyotos kompas klysta minimaliai. 
Gal turi omenyje Prius sanaudu kompa?Tada taip,kiek stebejau,sanaudos labai atitinka ta ka rodo.Kitems modeliams kompai smarkiai meluoja.
Gimes ilsetis,bet priverstas dirbti...

kastytis rudokas

Citata iš: Venza Įrašytas Sausis 26, 2016, 13:29:57 PM
Gal turi omenyje Prius sanaudu kompa?Tada taip,kiek stebejau,sanaudos labai atitinka ta ka rodo.Kitems modeliams kompai smarkiai meluoja.

taip, tą ir turėjau omeny. berods, tavo paties, komentarą ir peerskaičiau, nors ten buvo Prius C, jei gerai pamenu, kai tuo tarpu pas mane yra Prius II.

bet tai nieko, dabar prisipyliau pilną baką ir žiūrėsim kaip bus po 100 km vien mieste.

kas dėl sąnaudų reikšmės piniginiai - tai be abejo, aš sutinku, kad skirtumas susidaro, bet vėlgi, troleibuso nuolatinis išvis dykai beveik :) aišku, jei Prius imtų 8l vasarą, tai sakyčiau, kad negerai vien jau dėl to, kad čia Prius, tai jaučiu varyčiau į toyota atstovybę, kad rastų bėdų ir numelžtų iš manęs pinigus, kiek per pusę metų važinėdamas ant kuro neišleisiu :D :D :D

ir šiaip, jei vien pinigai  kurui (ir šiaip bėdų neturėjau per 8 mėn, tiesa valytuvų varikliukas suėjo) rūpėtų, tai turėjau dyzelinę mazda 2001 metų, tai trąsoj važiuojant iki 130 km/h realios sąnaudos yra 4 l. Jei reikia - parduodu :D :D :D

MindaugasB

O tai iki 90km/h tai tikriausiai isvis tik ant oro vaziuodavo? :)
Citata iš: Venza
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

Gmc

Nenorejau terst temos apie 4l sanaudas, bet atejo Mindaugas :D
Beje pas mane dabar ryja ~17 duju ir dar kazkiek benzo pasildymui. Nesiparinu :D

MindaugasB

Atsiprasau, kad esu forumo niurzga :fight:
Citata iš: Venza
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

Gmc

Citata iš: MindaugasB Įrašytas Sausis 26, 2016, 22:24:20 PM
Atsiprasau, kad esu forumo niurzga :fight:
Viskas gerai, turi but teisybe. Paskui zmones nusiperka ir sako, o man ne 4 o 7 ryja :D
Is kitos puses 90km/h irgi yra iki 130...
Autoriau>tu jau nepyk, bet 130km/h ir 4l dyzelio labai utopiskai skamba...

Bemsas

Citata iš: Gmc Įrašytas Sausis 26, 2016, 22:15:36 PM
Nenorejau terst temos apie 4l sanaudas, bet atejo Mindaugas :D
Beje pas mane dabar ryja ~17 duju ir dar kazkiek benzo pasildymui. Nesiparinu :D
18l duju ima draugelio mercedes S W221 5.5l normaliai vazinajant. Kaip hibridui 17l tai labai daug sakyciau.