Toyota Prius II sąnaudos

Pradėjo kastytis rudokas, Sausis 15, 2016, 20:11:48 PM

« ankstesnis - sekantis »

Ivo9

To: Daynewss
Ir kiek normalio sąlygom (nespaudžiant ir nesivelkant) pavyksta su pilnu baku nuvaziuoti tiek trasoj, tiek mieste?

kastytis rudokas

pastaruoju metu variau pilnas bakas --> 2 likusios padalos (kitaip aš negaliu, nes žinau savo uošvį, kuriam vis baigias kuras vidurį kelio :D :D čia realybė, beje) tai sunkiai apskaičiuosi...

bet va mano sąnaudų vakar šiandien važiavimų balansas: vakar dapyliau pilną baką, po to vien Kauno mieste nuvažiavau 35 km, šiandien varėm su visa šeima (3 žmonės, vienas jų sveria nepilnus 10 kg) Kaunas - Švenčionys - Kaunas (per Labanorą-Molėtus) apie 380 km... grįžęs dapyliau, dagarla kaip visad darau, vargingus net nepilnus 18 litrų. turėt galvoj reikia, kad aukštaitijos keliai yra specifiniai, aš kaip sakant vietinis ten esu :D

Spręskit patys... Sunkumų matuojant sąnaudas sukelia tai, kad consumption odometer durniuoja ir pats savaime reset'inas kai nuvažiuoji biškį virš 200 km. gal esat susidūrę? nes dabar tai itin sunku skaičiuotis kiek nuvažiuoji, nes jei po pilno bako reset'ini odometrą ir norėtum pažiūrėt pvz kiek yra ant 1000 km pripilta ir pan, tai daros neįmanoma, nes jis pats, kaip ir sakiau, nusinulina...

kastytis rudokas

Šiaip dar ką supratau, kad Prius tai yra kitoks visiškai vairavimas - keičiantis įgudžius ir šiaip, jei nori sąnaudų, tai reikia žaist su gazo pedalu įprast. daviau žmonai kartą pralėkt apie 20 km užmiesčio keliu (neturi teisių - tuoj laikys teoriją, bet važinėt sekas labai gerai su instruktoriumi). tai nuėmiau odo sąnaudom pamatuot ir tikėdamiesi, kad nebus policijos pravažiavom tą atstumą... tai sąnaudas kompe rodė 6,9 l/100km...

vat čia ir menas kaip sakoma :D

PGiedrius

Sveiki,
Prius 2 nuo 2003 metu parduodamas, viskas isbandyta, skaiciuota, perskaiciuota, pilni forumai infos apie kuro sanaudas.
Klausimas, jus cia dvirati norit is naujo israst ?  :goodboy:

Citata iš: kastytis rudokas Įrašytas Vasaris 28, 2016, 02:47:31 AM
pastaruoju metu variau pilnas bakas --> 2 likusios padalos (kitaip aš negaliu, nes žinau savo uošvį, kuriam vis baigias kuras vidurį kelio :D :D čia realybė, beje) tai sunkiai apskaičiuosi...

bet va mano sąnaudų vakar šiandien važiavimų balansas: vakar dapyliau pilną baką, po to vien Kauno mieste nuvažiavau 35 km, šiandien varėm su visa šeima (3 žmonės, vienas jų sveria nepilnus 10 kg) Kaunas - Švenčionys - Kaunas (per Labanorą-Molėtus) apie 380 km... grįžęs dapyliau, dagarla kaip visad darau, vargingus net nepilnus 18 litrų. turėt galvoj reikia, kad aukštaitijos keliai yra specifiniai, aš kaip sakant vietinis ten esu :D

Spręskit patys... Sunkumų matuojant sąnaudas sukelia tai, kad consumption odometer durniuoja ir pats savaime reset'inas kai nuvažiuoji biškį virš 200 km. gal esat susidūrę? nes dabar tai itin sunku skaičiuotis kiek nuvažiuoji, nes jei po pilno bako reset'ini odometrą ir norėtum pažiūrėt pvz kiek yra ant 1000 km pripilta ir pan, tai daros neįmanoma, nes jis pats, kaip ir sakiau, nusinulina...

Jonasa

Maniskis uzmiestyje zymei maziau valgo benzo, tai gedimas? daugiausiai valgo benzo mieste, kai sustoji ir vel spaudi ant gazo.. Vasara vidutines sanaudos daugiau maziau vazinejant uzmiestyje 4,5 o mieste, 4,9.

Kaip pas jus?

augisz

.

Donis7

Tai negi atsakymo neradai šioje temoje? Tuo labiau toje temoje gali klausti, kaip tik tema apie kuro sąnaudas.
http://toyotaclub.lt/forumas/index.php/topic,7701.100.html

MindaugasB

Matai kokie Toyotu vairuotojai. Uzmiestyje bl maziau kuro ima, tai iesko ka pataisyti, nes kazkas sugedo :D :D :D :D

Tuoj anekdotus pradesiu kurti is tokiu klausimu.
Citata iš: Venza
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

Donis7

MindaugasB

Aciu, ateityje pasinaudosiu tikrai :D (y)
Citata iš: Venza
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

bioparo

Mieste tai 5pirmas minutes ryja nuo 7 iki 10litru, poto jau ekonomija prasideda, uzmiesty pas mane irgi apie 4.3- 4.7

PGiedrius

Kokiu greiciu vaziuojant uzmiesti  ;) ?

Citata iš: bioparo Įrašytas Liepa 25, 2016, 20:20:52 PM
Mieste tai 5pirmas minutes ryja nuo 7 iki 10litru, poto jau ekonomija prasideda, uzmiesty pas mane irgi apie 4.3- 4.7

Venza

Turetu but greitis max iki 70 km/h  :-]
Gimes ilsetis,bet priverstas dirbti...

PGiedrius

Na, as tai zinau  ;) bet sakys, kad vaziuoja 100 - 110 km/h penkiese masinoj, su pora maisu bulviu bagazinej ir pries stipru veja  :D

Citata iš: Venza Įrašytas Liepa 25, 2016, 20:45:30 PM
Turetu but greitis max iki 70 km/h  :-]

bioparo

Ar 70 ar 100 panasiai gal gautusi, nes daugiau oro salygos itakoja sanaudos, man 95-105 vaziuojant geriausiai gaunasi sanaudos