Toyota Prius II sąnaudos

Pradėjo kastytis rudokas, Sausis 15, 2016, 20:11:48 PM

« ankstesnis - sekantis »

balticam

Jei jau elektra važiuot patinka, reik žiūrėt I Plug-in modeli. Tada pajausi malonumą Karts nuo karto pasivažinėju darbiniu Prius Plug-in 2020m. 8,8kwh baterija,vien ant elektros apie 55km nuvažiuoju. Jokių greičio ribojimų. Plius visi hibrido privalumai. Bet man didžiausias minusas- bagažinės talpa. Gylio visai nerasta.

LM

Jeigu įkraunamas tai taip, bet čia II Priusas. Kiek iškrovei tiek turi turi įkrauti ir dažniausiai naudojamas benzas.
Kaip sakoma energija iš niekur neatsiranda,  Prius II EV rėžimu iškrauni bateriją ir paskui dirba variklis. Didesnis efektas gaunasi pagavus taip vadinamą vairavimo stilių. Kai išnaudoji trasos lygumus ar nuolydžius, sustojimus ar pajudėjimus. Nu reikia tuo užsiimti  ;). Tai savotiška manija  :-], kuri su laiku praeina.
II Priuso vidutinės metinės sąnaudos apie 5l/100km, tai neverta kažko daugiau ieškoti.

Mediaguru

Citata iš: kriunkaitis Įrašytas Balandis 13, 2022, 19:18:50 PM
jus nesupratot mano klausimo- leidziuos nuo seskines kalno ir matau "raudona sviesofora", kad nestabdyt stabdziais ijungiu B ir leidziuos toliau, jei reik stabdziais pristabdau, bet dazniausiai iki to isijungia "zalia" ir riededamas perjungiu i D ir toliau varau, pervaziuoju pedagoginio zieda ir man baterija "zalia" tada jungiu EW ir riedu elektra paupiu Upes gatve iki zaliojo tilto- nieko kenksmingo masinai nedarau???

Visa ka paminejai nera kenksminga masinai, bet ar to reikia? As nemanau kad taip. LM teisingai paminejo, kad isnaudojus baterija EV rezimu paskui varikliui reiks dirbti daugiau kad ja ikrauti. Ekonomijos nebus. Cia panasiai kaip kad ismest begi ir rieded ant laisvo pakalnen, taip bandant taupyt kura. Visi kas virs 50 ta manau zino ir naudojo. Vazinejau taip ir as kai blokados buvo ir reikejo kiekviena lasa taupyt. Riedejimas laisvu nuo kalneliu sutaupydavo kokis 0.7l/100km, tai ar verta dabar butu?
Dabar vazinejau 9 menesius su Prius 2017m laidos ir daug visokiu bandymu ir niunasu perejau. Sutaupyt galima, nei vaziujant be jokiu pastangu, bet tik iki 0.5l/100km ir tai man visiskai nereikalinga. Sedu, vaziuoju kaip man patinka, nesuku galvos del sanaudu. Daugumoje viska technologijos padaro;ijungia elektra kai reikia, varikli ir krauna kai salygos tam yra. Viskas ok, vasara i 4,9l sutelpu, ziema i 5,7-6,5l.  Visgi pereinu prie dyzelio, nes namuka megstu prisikabint, paturistaut ir tam hibridas netinka.

LM

Nieko juokingo ar smerktino, kad norima išbandyti visokius variantus.
Priusai labai ekonomiški auto, gaminami  nuo 1997metų berods... Unikali technologija, tuo metu niekas daugiau negamino serijiniu būdu tokių auto. Tai auto pavyzdys, kaip galima ekonomiškai ir taupiai važinėti.
Labai norint galima pasiekti ir dar geresnių rezultatų. Bet tikrai atsibosta taip važinėti visą laiką stebint, žiūrint ir junginėjant ir t.t.

Henris

neveltui taxistai renkasi Prius, jie tikrai zino kaip sutaupyt :)
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

LM

Na jie dar ir dujas įsimeta...vyšnia ant tortuko  :-]

kriunkaitis

Citata iš: LM Įrašytas Balandis 15, 2022, 07:47:51 AM
Na jie dar ir dujas %u012Fsimeta...vy%u0161nia ant tortuko  :-]
as ir eilej laukiu dujas isimest- paskaiciavau atsipirks per 6 men... eile 1,5men

LM

Atsipirks jeigu nereiks variklio perinkt po pasivažinėjimo su dujomis  :think:
Čia vienas žmogus forume jau rašė Prius III, variklį damušė per 3 mėn su dujomis... :think:
Aišku variklis jau buvo gerokai dirbes.
Taip, kad jeigu motoras dar pakankamai geras,  dujas dėk rimtoj firmoj su gera įranga.

kriunkaitis

Citata iš: LM Įrašytas Balandis 15, 2022, 11:18:13 AM
Atsipirks jeigu nereiks variklio perinkt po pasiva%u017Ein%u0117jimo su dujomis  :think:
%u010Cia vienas %u017Emogus forume jau ra%u0161%u0117 Prius III, varikl%u012F damu%u0161%u0117 per 3 m%u0117n su dujomis... :think:
Ai%u0161ku variklis jau buvo gerokai dirbes.
Taip, kad jeigu motoras dar pakankamai geras,  dujas d%u0117k rimtoj firmoj su gera %u012Franga.
variklis 247k prabeges, dujas det nagrinejau kelias firmas ir pagal atsiliepimus ji yra antra, bet ji man arciau ir greiciau eile ateis... be to domejausi kap remontas variklio apie 1000 reiks atsidedinet jam... air ir vienas razumnas priusnikas aiskino kad prius 2 geriau nei prius3 dujas prrima- as buvau nusiteikes pirkt prius3 bet kai ta jis man pasake tada grizau prie senesnio modelio

Henris

nu su dujom dar yra visokiu papildomu eksploataciniu reikalu, tai reduktorius gliucina, tai koks purkstukas saibom nueina, ta l zondam misinys nebepatinka. Nera taip, kad isidejai ir tik pigiai vaziuoji, kuo daugiau papildomu intervenciju, tuo daugiau galimu nesklandumu. Turejau dujas kokybiskas i Honda CRV 2.4 amerikona idejes, tai pirmi metai viskas ok, o po to prasidejo, kad ir smulkmenos, bet uzkniso kas kelis menesius lankytis pas dujoninkus. Bet dejau nes ten rydavo kibirais, benzo Vilniui 15 litru duju 18-19. Nu bet kiekvienas pagal save elgiasi :)

kriunkaitis

dar vienas klausimuks- priuso II rakteliai baterija (kuria reik keist kai pasibaigia) ar akumuliatorius (kaip merso)- ikisus i degima pavazineji ir pasikrauna

Henris

bent jau Toyotu pulteliuose ideta paprasta keiciama plokscia kaip laikrodziuose baterija

kriunkaitis

Citata iš: Henris Įrašytas Balandis 18, 2022, 18:27:36 PM
bent jau Toyotu pulteliuose ideta paprasta keiciama plokscia kaip laikrodziuose baterija
supratau, aciu, ta ir norejau suzinot, nes merse tai laikai rakteli degime ir jis pasikrauna...

LM

Ir aš girdėjęs, kad su II Priusu mažiau problemų nei su III.
Antruko pagrindinė bėda, kad pridega tepaliniai žiedai ir tada pradeda ryt tepalą.
Trečiuko EGR, valdymo skydelis nori rodo nori nea,  perkaista variklis sutrūksta, susikraipo variklio galvutė.
Bet čia kaip ir su visais auto, kokios kokybės pavyks nusipirkt auto.

Jonasa

Citata iš: LM Įrašytas Balandis 19, 2022, 08:05:57 AM
Ir aš girdėjęs, kad su II Priusu mažiau problemų nei su III.
Antruko pagrindinė bėda, kad pridega tepaliniai žiedai ir tada pradeda ryt tepalą.

Gal tiesiog susidevi ziedai, nes kept ten nlb turetu?  :-)