D4D 85 kw variklio garsas ant laisvu (VIDEO)

Pradėjo sityR, Vasaris 13, 2016, 17:29:48 PM

« ankstesnis - sekantis »

sityR

Priežastis paprasta. Esant tokiai ridai, teoriškai jis nebefunkcionuoja. Geriau pašalinamos dujos. Sveikiau varikliui, geriau mašina traukia, jeigu jis užsikišęs nu ir gauni kelis eurus. Pataisyk jeigu klystu.

kalava

Citata iš: sityR Įrašytas Vasaris 15, 2016, 13:53:36 PM
Priežastis paprasta. Esant tokiai ridai, teoriškai jis nebefunkcionuoja. Geriau pašalinamos dujos. Sveikiau varikliui, geriau mašina traukia, jeigu jis užsikišęs nu ir gauni kelis eurus. Pataisyk jeigu klystu.

Katalizatorius turėjo tik D-cat. Jei tavo 2l 85 kW dyzelis, tai iš kur katalizatorius?
Ex-Avensis '07, 2L D4D, 93 kW, sidabrinis universalas

Laisvidas

Citata iš: kalava Įrašytas Vasaris 15, 2016, 18:18:52 PM
Katalizatorius turėjo tik D-cat. Jei tavo 2l 85 kW dyzelis, tai iš kur katalizatorius?

Iskur tokias nesamones istraukei ?:D

Egis_

Citata iš: kalava Įrašytas Vasaris 15, 2016, 18:18:52 PM
apacioj masinos stovi bakelis, per viduri masinos, link variklio skyriaus daugiau :D manau pinigu ten stovi apie 100-150eur, jei nieko nededama i vidu atsiranda nemalonus svilpimus, tad rekomenduoju sieteli ivirint. su didesne rida automobiliui katalizatoriu yra ''sveika'' ispjauti vien tik del turbinos,jai tikrai prides sveikatos, nes bus lengviau dujos pasalinamos ismetamosios.tiek ziniu.

kalava

Citata iš: Laisvidas Įrašytas Vasaris 15, 2016, 18:23:44 PM
Iskur tokias nesamones istraukei ?:D
Iš Toyotos - pasirodžius DCAT, toyota jį pristatė kaip pirmą dyzelinį variklį su katalizatorium. Na, aš ne automechanikas, nepulsiu su gamintoju ginčytis.

O tik prie DCAT matau įvardintą "DNPR catalyst", prie D4D katalizatoriaus paminėto neužmačiau

https://de.m.wikipedia.org/wiki/D-CAT

Nors žiūriu šiaip, " catalyst converters" būtent daugiau apie dyzelius rašo

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Catalytic_converter

Aij, ką žinau, galvojau katalizatoriai tik benzinams statomi, o dyzeliams - tiesiog filtrai :)
Ex-Avensis '07, 2L D4D, 93 kW, sidabrinis universalas

Bemsas

D-CAT buvo pristatytas kaip "svariausias" dyzelis, su savaime issivalanciu filtru. Katalizatoriu jau turejo GOLF2 dyzelinis :)

sityR

Citata iš: Egis_ Įrašytas Vasaris 15, 2016, 19:09:37 PM
apacioj masinos stovi bakelis, per viduri masinos, link variklio skyriaus daugiau :D manau pinigu ten stovi apie 100-150eur, jei nieko nededama i vidu atsiranda nemalonus svilpimus, tad rekomenduoju sieteli ivirint. su didesne rida automobiliui katalizatoriu yra ''sveika'' ispjauti vien tik del turbinos,jai tikrai prides sveikatos, nes bus lengviau dujos pasalinamos ismetamosios.tiek ziniu.

Tai va dėl to, kad normaliai išpjautų ir noriu patarimo kur daryti, kad įdėtų sietelį ir panašiai. Nes ten kur "priduodant katalizatorių, išpjauname nemokamai" tai nėra patikima :))

Galiu sumokėti normalią kainą už tokį "remontą".

pumis

Turiu tokia beda su toyota avnesis T25 kondiskys siurbliu kiek zinau pas juos kazkaip yra magnetine sankaba :) kuri pritraukia ar kaip ten. dabar klausimas butu ar ji keiciasi ar ne? ar reik visa siurbli  keist?

robertas1993

garsas sklindantis is variklio idomus :)  pas mane panasus kalenimo garsas bet tolygus buvo :) buna kartais pradingsta trumpam paskui atsiranda :)
Auto:
Toyota Yaris
MB E270 W211

Sonixas

Citata iš: pumis Įrašytas Vasaris 18, 2016, 16:48:56 PM
Turiu tokia beda su toyota avnesis T25 kondiskys siurbliu kiek zinau pas juos kazkaip yra magnetine sankaba :) kuri pritraukia ar kaip ten. dabar klausimas butu ar ji keiciasi ar ne? ar reik visa siurbli  keist?
kiek as zinau ir esu mates t25 jau nera elektromagneto.tik guoli atskirai gali pakeist o taip keist reikia visa siurbli
Zmogus moka ne uz darba,o uz kito zmogaus zinias :D

sityR

Susitariau su meistriuku, jis ten vien tojotas krapšto. Pasakius telefonu bėdą - pašalinį garsą, iškart pasakė kame bėda. Sakė Gumytes reikia keist kažkokias. Nežinau kaip ką daro. 45eurai kaina. Kita penktadienį tvarkys..
Bet kaip supratau čia kodiko pačio kompresoriaus veikimui įtakos neturi, ten tik ties škyvų bėda. Tai žiūrėsim kaip bus, nes šaldė labai silpnai, nesugebėjau kondiškės papildyt, tai nežinau jis veikia tinkamai ar ne ;D

saulius1966

Diskusijos apie kondiškes užvirė :) Matomai pavasaris ne už kalnų. Man , kai tas "garsas" buvo, keičiau visą škivą. Kiek klausinėjau kiek atskirai guolis, gumos, darbas ir t.t., tai labai panaši kaina gavosi ir pas atstovus, pasirodo ir jie remontuoja kompresorius, keičia neoriginalų visą škivą, tik garantijos neduoda. Sakė buvo vienas atvejis kai "parėjo". Aš jau metus suku su pakeistu škivu, viskas čiki. Tiesa veiksmas vyko Klapėdoje Solorina

sityR

Nu man su pavasariu nėra susiję, nes kondiškė šiek tiek šaldė. Tik kad škyvas - mova pradėjo barškėt, taip, kad sankryzoj reikia apsukas laikyt, nes gėda ;DD
Pradžiai bandysiu gumas pakeist, jei nepadės - nesivelsiu, keisiu į naudotą kompresorių, bandysiu rast nuo važiavusio auto, laiko turiu :)

sityR

Taip pat, turiu informacijos gerbiamajam - ketvirtajam (tuo pačiu ir paprastiems) :)))
Išoperavo katalizatorius. Avensyje stovi du katalyzai, viršuje ir apačioje - bakelyje. Rezultatas, mašina sutrūkčiodavo kai duodi gazo ties 2tkst apsukų, kai įsijungia turbina. Ties 100-110 km/h, laikant pastovų greitėjimą, jaučiasi, kad mašina dūstą. To nebėra, kolkas važiuoja idealiai. Seniau būdavo, kad virš 3 tkst apsukų nebeapsimoka gazuot, nes pagreičio nebėra, dabar renka apsukas kaip reikalas ir jaučiasi pagreitis. Startuojant niekas nepasikeitė, lupa kaip ir lupo. Išpjovus katalyzą, dėjo į vidų vamzdžius, tai pašalinio garso, kriokimo - nėra. Minusai, jeigu galima juos pavadint - girdisi kaip susvilpia turbina ties 2tkst apsukų, man tai patinka. Na ir aišku, seniau jautėsi rūgšties kvapas iš duslerkės, dabar labiau sudegusio dyzelio kvapas. Neesu gamtos saugotojas, bet ir šiukšlių iš namų miške nemetu. Taip, kad išpjovus - mano atsiliepimas teigiamas :)

Venza

Jeigu jautesi rugsties kvapas,tai reiskia katalizatorius dar buvo efektyvus.Siaubas,esi gamtos tersejas  :D
Gimes ilsetis,bet priverstas dirbti...