d-cat melsvas dūmas

Pradėjo tomis007, Vasaris 17, 2016, 18:11:06 PM

« ankstesnis - sekantis »

tomis007

Sveiki, susidūriau su problemėle. Neilgai teko džiaugtis savo naujuoju pirkiniu. D-Cat 130kw Toyota Avensis 2005m. Kai pirkau buvo užgarantuota kad variklis katik po kapitalinio remonto. Tačiau pravažiavus 1300km po ilgos kelionės pastebėjau kad pradėjo mesti melsvą dūmą. Ant skydelio jokios klaidos nedega, trauka taip ir likusi gera, kuriasi puikiai, tik kai pašyla automobilis atsiranda melynas dūmas. Ir kvapas aštrus kaip degintų tepalų sakyčiau. Variantai turbina, žiedai, tarpine ar pukštukai? Antifryzas nedingsta, su tepalu nesusimaisės. Pakomentuokit  :think:

MindaugasB

Melynas dumas ir yra degantys tepalai. Nuo antifrizo butu labiau balti dumai. Patikrinti turbinos aseles laisvuma galima paciam namu salygomis. Norint patikrinti ziedus ar purkstukus, taip lengvai jau nebeiseis. Jeigu ieskai meistru, tai yra cia maziausiai du, kurie galimai sutiktu Vilniuje apziureti automobili. As pradeciau nuo turbos patikrinimo. Jeigu varikli tvarke, tai nagu prie jos tikrai nekiso, nes kainuoja papildomus 300-400 euru.

Siaip tai dar pardavejui paskambinciau, kad jis papasakotu daugiau apie kapitalini remonta.
Citata iš: Venza
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

tomis007

Sakyciau tada sumazetu trauka, butu pries tai is turbinos svilpimas. Dabar graziai dirba. Snekejau kas tvarke tai pilnai perinktas motoras, prie turbinos nekiso pirstu nes gera buvo. Yra dar variantas DPF filtras. Tipo irgi dumai uzsilus motorui

Rulizz19

pas mane nuolat mesdavo melsva duma. Isemus DPF dingo

Sonixas

Citata iš: tomis007 Įrašytas Vasaris 17, 2016, 19:15:39 PM
Sakyciau tada sumazetu trauka, butu pries tai is turbinos svilpimas. Dabar graziai dirba. Snekejau kas tvarke tai pilnai perinktas motoras, prie turbinos nekiso pirstu nes gera buvo. Yra dar variantas DPF filtras. Tipo irgi dumai uzsilus motorui
gal reiketu isvaziuot is miesto ir gerai prasikost kad gpf issivalytu.dar patarciau paziuret kokia programa gal reiketu atnaujint.
Zmogus moka ne uz darba,o uz kito zmogaus zinias :D

tomis007

Citata iš: Sonixas Įrašytas Vasaris 17, 2016, 20:13:45 PM
gal reiketu isvaziuot is miesto ir gerai prasikost kad gpf issivalytu.dar patarciau paziuret kokia programa gal reiketu atnaujint.
paskutine kelione Vilnius - Palanga - Vilnius buvo vaziuota ne mazesniu nei 120km/h, gryztant ir atsirado tie dumai

Vaidas81

Tepalo lygis variklyje nemažėja? Šiaip dpf'o valymosi dūmai labiau į pilkumą būna..

Naujokas

pas mane dpf melynus dumus meta, uzmynus gaza gera dumu uzsklanda gaunasi :) Sustojus jauciamas lyg padangu svylimo kvapas ir ismetimo bakelis klaksi nuo ikaitimo.

Vladas55

Ir mano auto meta melina kai valosi DPF,vasara nesijaucia o ziema galvojau kodel kartais kvapas jauciasi svylancios gumos.

Donis7

Mano Avensio DPF valymo metu, tai svylančios gumos kvapas yra, bakelis spragsi nuo karščio, o dūmas pilkai melsvas. Nepasakyčiau, kad jis mėlynas, nepasakyčiau, kad pilkas....mano akimis jis toks per vidurį. Matyt kiekvieno akis skirtingai mato.  :)
O jei važiavo Vilnius - Palanga - Vilnius virš 120 km/h (ir jei dar 5 pavara), tai kaip tik po tokio važinėjimo DPF turėjo išsivalyti. Reiktų tepalo lygį pastebėti ir bus aišku.

tomis007

Matai 6pavaros pas mane tai 120 gal per mazai apsuku buvo kad issivalytu. Kiek su meistrais snekejau tiesiog dpf dar ne pilnai uzsikises nes jeigu pilnai butu tai checka jau mestu ant skydelio. Dpf isspjovimas ir perprogravimas 200€. Gal zino kas pigiau? Veiksmas Vilniuje

tomis007

Dar klausimas kiek trunka tad valymasis?

Venza

Citata iš: tomis007 Įrašytas Vasaris 20, 2016, 13:44:02 PM
Matai 6pavaros pas mane tai 120 gal per mazai apsuku buvo kad issivalytu. Kiek su meistrais snekejau tiesiog dpf dar ne pilnai uzsikises nes jeigu pilnai butu tai checka jau mestu ant skydelio. Dpf isspjovimas ir perprogravimas 200€. Gal zino kas pigiau? Veiksmas Vilniuje
Taigi dar trupinius i supirktuve priduosi ir liks  150eur  ;)
Gimes ilsetis,bet priverstas dirbti...

Donis7

Iki 120-130 km/h niekada 6 pav. nejungiu. Ekonomijos nėra, trauka ant mažų apsukų prastesnė, DPF neišsidegina. :) Valymo laikas priklauso kiek užkimštas manyčiau.... mano atveju, tiesiam kelyje nuo pusvalandžio iki valandos valėsi. Matosi kaip momentinės kuro sąnaudos šokinėja 3-4 litrais daugiau. :) Kiek forume pastebėjau, tai DPF keli klubiečiai pjovė startline.lt arba galingas.lt., kaina bus panaši.

Zaroliz

Tėvams DPF pjovė startline, kainavo lyg ir apie 200€, už likučius davė 70 € (Kauno auto turguj)