Įšilimas iki darbinės temperatūros

Pradėjo Kuzia, Sausis 25, 2010, 12:49:24 PM

« ankstesnis - sekantis »

werado

Per viena laida apie automobilius pristatinejo FIAT Panda. Tai jos sildytuvas pradeda greiciau sildyti nei ji pasiekia 100 km/h (susila per 17s, o 100km/h pasiekia per 19s) :):)
Kas sudegs, tas nesupus...

Smac

Reziume: kam salta Toyotoje, pirkit Fiat :D
Nerasykit man asmeniniu pranesimu, jei nenorite laukto po puse metu atsakymo :) Geriau e-mailu :)

FUX

bet Panda buvo dyzeline?? Pas ja varikliukas mazas tai greit  skystis prasisuka. O pas mus kai po kapotu didele deze, tai jai ir isilt rekia laiko, o matyt ir padaryta kad taip greit neperksiastu, todel viska sudejus ir gaunasi kad ilgai syla
Mindaugas,
Vilnius
Avensis 01 D4D Uni
----

Spakains

Nekuriant naujos temos, užklausiu čia:
1. Kaip atpažint, ar variklyje yra sumontuotas elektrinis variklio šildytuvas, taip vadinamas "tenas", tas kur iš akumuliatoriaus, o ne iš išorinio elektros tinklo?
2. Kaip patikrint, ar jis veikia? Diagnostika ką nors sakytų apie jį?
3. Klausimas d-cat turėtojams: per kiek laiko/km žiemą prie gero minuso jums sušyla mašiniukas, na tarkim variklio temperatūra pasiekia darbinę? Maniškis gan ilgai - 2-3 km, arba 5-10 min.

Avensis II 2005 2.2 d-cat.

Bemsas

Citata iš: Spakains Įrašytas Rugsėjis 30, 2013, 10:53:28 AM
Nekuriant naujos temos, užklausiu čia:
1. Kaip atpažint, ar variklyje yra sumontuotas elektrinis variklio šildytuvas, taip vadinamas "tenas", tas kur iš akumuliatoriaus, o ne iš išorinio elektros tinklo?
2. Kaip patikrint, ar jis veikia? Diagnostika ką nors sakytų apie jį?
3. Klausimas d-cat turėtojams: per kiek laiko/km žiemą prie gero minuso jums sušyla mašiniukas, na tarkim variklio temperatūra pasiekia darbinę? Maniškis gan ilgai - 2-3 km, arba 5-10 min.

Avensis II 2005 2.2 d-cat.

Teno man atrodo nebuvo avensyje gamyklinio.
Jei prie gero minuso darbine temperatura pasiekia per 2-3km - tai cia pasaka, nes pas mane tik vasara po 4km darbine pasiekia.

eceris

pas mane ziema prie pirmo sviesaforo uz 10 km nuo namu sustojus, dar apsukom padidintom dirba....

vitiok

pas manes dabar po 3 km tik  pradeda lipt i virsu rodykle bei pucia jau pilnai siltas oras,ziema nepamenu bet biski ilgiau lyg sila.

katana7

Vasara mieste kol iki darbo nuvažiuoju apie 10 km tai variklis būna pilnai įšilęs. Žiema tą patį atstumą nuvažiavus rodyklė būna pakilus per 3-4 padalas (esant -15 C).

Spakains

Na subalamūtinot dabar, reiks eit nuimt kilometražą, gal ir ilgiau šyla :D

Citata iš: Bemsas Įrašytas Rugsėjis 30, 2013, 11:58:59 AM
Teno man atrodo nebuvo avensyje gamyklinio.
Jei prie gero minuso darbine temperatura pasiekia per 2-3km - tai cia pasaka, nes pas mane tik vasara po 4km darbine pasiekia.

Tiutis

Dyzelis uzkurtas ant laisvu prie -20 neisils net per valanda... Rekomenduojama DYZELIAMS uzkurus iskart palengva judeti... Del to, kad jis greiciau isils... Nes pagalvokit ant laisvu dyzelis stovedamas nesyla prie salciu tai reiskia tepalai buna sutirsteje ir tai negerai motorui . Siaip dauguma avensiu 85kw turi elektrini tosolo pasyldyma greiciau pakelia temeperatura nes papyldomai yra syldomas tosolas...

eceris

Citata iš: Tiutis Įrašytas Rugsėjis 30, 2013, 16:09:40 PM
Dyzelis uzkurtas ant laisvu prie -20 neisils net per valanda... Rekomenduojama DYZELIAMS uzkurus iskart palengva judeti... Del to, kad jis greiciau isils... Nes pagalvokit ant laisvu dyzelis stovedamas nesyla prie salciu tai reiskia tepalai buna sutirsteje ir tai negerai motorui . Siaip dauguma avensiu 85kw turi elektrini tosolo pasyldyma greiciau pakelia temeperatura nes papyldomai yra syldomas tosolas...
jeigu kolega susipyles 15/40 ar 20/50 tepalus, tai tiesos jusu pasakyme yra-tepalai tirsti. taciau kas susipyle 5/40 ar 5/30 jie tikrai nebuna tirsti. o jusu rekomendacijas judeti vos uzvedus, reketu patikslinti, kad dideles apsukos esant saltam varikliui kenkia turbinai-lygiai kaip ir staigus variklio isjungimas po vaziavimo didelem apsukom

Toshis

Citata iš: eceris Įrašytas Rugsėjis 30, 2013, 16:17:42 PM
   jeigu kolega susipyles 15/40 ar 20/50 tepalus
Nezinau kas tokius tepalus bepila ???

Tiutis

Ipilk i sloinyka 5w40 tepalu ir palik nakciai kieme prie minus 20 paziuresi kaip jis atrodys,... As juk nerasiau kad reik mynt tapke tik ka uzvedus... Rasiau PALENGVA judet tai reiskia apsukos turi but vos vos keliamos kad galetum judet... Kokia minute dvi palaikai uzvedus ir vaziuoji vos vos judedamas... Rezultatas nekenkini auto ale ant prasidirbimo kuris tau nepakels temperaturos... cia juk ne benzinas kad uzvedei ir po 5min jau pucia karsta ora...  Pasidomek siuo dalyku jau ne is vieno girdziu ir ne viena straipsny esu rades is ekspertu...

eceris

Citata iš: Tiutis Įrašytas Rugsėjis 30, 2013, 16:35:03 PM
Ipilk i sloinyka 5w40 tepalu ir palik nakciai kieme prie minus 20 paziuresi kaip jis atrodys,... As juk nerasiau kad reik mynt tapke tik ka uzvedus... Rasiau PALENGVA judet tai reiskia apsukos turi but vos vos keliamos kad galetum judet... Kokia minute dvi palaikai uzvedus ir vaziuoji vos vos judedamas... Rezultatas nekenkini auto ale ant prasidirbimo kuris tau nepakels temperaturos... cia juk ne benzinas kad uzvedei ir po 5min jau pucia karsta ora...  Pasidomek siuo dalyku jau ne is vieno girdziu ir ne viena straipsny esu rades is ekspertu...
tai gal kolega apsispreskit su rekomendacijom-ar "Rekomenduojama DYZELIAMS uzkurus iskart palengva judeti" ar vistik "Kokia minute dvi palaikai uzvedus ir vaziuoji vos vos judedamas"-minute ar dvi tai jau yra sis tas :). sakykim as uzkures prie -20 apie minute, gal kiek maziau-kai kada ir daugiau, leidziu padirbt laisvom apsukom, tada vaziuoju stengdamasis nevirsyti 2000 rpm kokius 2-3 km...tepalai 5/30 supilti-ir i stiklainius nepilstau ju, kad isitikint ant kiek jie susitinge. kas liecia auto isilima, tai priklauso nuo gamintojo bet ne nuo benzas ar dyzelis. tarkim vazinejau paskutinius 5 metus primera-pravaziavus 3-4 km jau salonas sildomas normaliai buvo. turim namuose golf 4 benzas-dujos-normaliai sildo apie 10 km pravaziavus. turim ir nisan almera dar namuose-taipogi benzas-dujos-sildo velgi apie 3 km nuvaziavus. cia kalbu apie gerokai zemiau minuso temperaturas.
   tad man jusu deklaruojami expertu straipsniai juoka kelia. viskas kas isbandyta savo kailiu-jokiu bobuciu pletku neatstos. kai isbandysit kolega savo kailiu ant skirtingu auto, tuomet ir apsispreskit su rekomendacijom ;)

Bemsas

Del dyzelio sildymo as jau rasiau ne karta, del ko jis letai syla.