Minant sankabą girdimas keistas garsas

Pradėjo Simenys, Balandis 03, 2016, 11:47:20 AM

« ankstesnis - sekantis »

Simenys

Sveiki, susidūriau su sankabos problema.

Prieš porą mėnesių nusipirkau toyotą. Važiuojant ir perjungiant bėgį/minant sankaba atsirado toks garsas panašus į dviejų kietų paviršių trynimasi. Šis reiškinys tai užeina tai praeina (bet dažniau būna girdimas). Esant laisvam bėgiui sankabą galiu minkyti - jokių pašalinių garsų. Garsas sklinda kažkur vairuotojo pusėje.

Su šia problema nuvykau į servisą kur man pakeitė sankabos diską, dabar išties sankaba minasi daug lengviau. Ir garso pirmomis kelionės akimirkomis nebuvo. Bet šiandien išvykus vėl išgirdau tą garsą.
Kur čia bėda?

Bemsas

Naudojames paieska. Tau servise pakeite, ko visiskai nereikejo keisti (y)

http://toyotaclub.lt/forumas/index.php/topic,3349.75.html

Popilas

Simenys

Traškėti netraška. Atsakant į bemso nuorodą tai manau čia ne ta bėda.

Garsas labai primena tą kai stabdai su pasibaigusiais stabdžių diskais. Lyg trintųsi kažkas.

Bemsas

Guolis ismynamasis gal uzia. Laikai nuspausta sankaba ir girdisi uzimas?

Simenys

Laikant sankabą išmintą neūžia. Tiesiog bėgio perjungimo procese minant sankabą atsiranda tas garsas.

ginciavas

Yra ir pas mane tas garsas. Buvo ir sus sena sankaba, liko ir su nauja. Jau virš metu važinėju ir neimu  į galvą.

Simenys

Gerą pusdienį prasivažinėjau gilindamasis į skleidžiamą garsą. Susidarė įspūdis, kad garsas sklinda ne išminant sankabą, o atleidžiant gazą. O iš čia išplaukė ir garso priežastis
http://toyotaclub.lt/forumas/index.php/topic,3207.msg56845.html#msg56845

Taigi vakarop "greituoju būdu" aptvarkius, garsas pranyko. Ryt reiks nusipirkti porolono ir sutvarkyti galutinai.

Tik dėl sankabos disko keitimo reiks prašyt nuolaidos. Nors tai ir nebuvo garso priežastis, matomai ją reikėjo keisti - dabar sankaba daug lengviau minasi (pradžioj net porą kartų užgesau :D )

Bemsas

Saunu, kad susitvarkei. Taipat pasinaudojai paieska ir radai savo problema (y). Tiesiog visi gedimai jau yra 100 kartu aptarti ir nieko naujo nebuna :)   Sankabos disko keitimas kaip ir nesusijes su pedalo minkstumu. Gal seip dar sutepe kazka. Sankabos diska keicia, kai jau sankaba buksuoja.

Aur1mas

Citata iš: Simenys Įrašytas Balandis 03, 2016, 11:47:20 AM
Sveiki, susidūriau su sankabos problema.

Prieš porą mėnesių nusipirkau toyotą. Važiuojant ir perjungiant bėgį/minant sankaba atsirado toks garsas panašus į dviejų kietų paviršių trynimasi. Šis reiškinys tai užeina tai praeina (bet dažniau būna girdimas). Esant laisvam bėgiui sankabą galiu minkyti - jokių pašalinių garsų. Garsas sklinda kažkur vairuotojo pusėje.

Su šia problema nuvykau į servisą kur man pakeitė sankabos diską, dabar išties sankaba minasi daug lengviau. Ir garso pirmomis kelionės akimirkomis nebuvo. Bet šiandien išvykus vėl išgirdau tą garsą.
Kur čia bėda?

Užjaučiu, jog teko tiek pinigų sudėti į tai kur nebuvo problema. Kad pasidėvėjus buvo sankabos diskas, tai manau tiesa, bet nereiškia, kad laikas dar ją keisti. Man buvo tokia pati problema, bet čia tiesiog sutepti reikėjo. :)

kapsis

tai dar karta irodo kad reikia vaziuot   i ta servisa, kur daugiausia  Toyotas remontuoja, kur pazystamos tradicines bedos....  bet kuris remontaves Toyota isgirdes tradicini  oro filtro skleidziama garsa  niekada nekeis del to sankabos..... :D  jei jau tokie meistrai tau dirbo , tai   dar ziurek ar  isvis ta sankaba keite, gal tik sutepe kazka.... :D 

Simenys

Tipinis lietuvių mąstymas - būtinai turėjo apgauti.
Situacija paprasta: sankaba pakeista, bet pinigai dar nesumokėti. Remontavau pas pažįstamą, automobilį atidavė šeštadienį kai savininko nebuvo. Šiandien važiuosiu ir kalbėsiu, bent jau nuolaidą išsimušiu.

Automobili turiu gal tik porą mėnesių, o meistrai klausė gal ne pats automobilį vairuoju nes sankaba buvo baisiai sudrožta. Rodė man jie tą diska, bet menkas aš ten ekspertas.

Daugiau pozityvo žmonės!! :D

Bemsas

Citata iš: Simenys Įrašytas Balandis 04, 2016, 08:22:18 AM
Tipinis lietuvių mąstymas - būtinai turėjo apgauti.
Situacija paprasta: sankaba pakeista, bet pinigai dar nesumokėti. Remontavau pas pažįstamą, automobilį atidavė šeštadienį kai savininko nebuvo. Šiandien važiuosiu ir kalbėsiu, bent jau nuolaidą išsimušiu.

Automobili turiu gal tik porą mėnesių, o meistrai klausė gal ne pats automobilį vairuoju nes sankaba buvo baisiai sudrožta. Rodė man jie tą diska, bet menkas aš ten ekspertas.

Daugiau pozityvo žmonės!! :D

O kaip kitaip uzdirbsi? Kiek tu uzdirbsi, jei isuksi samorieza? Jei mato, kad zmogus neismano masinose - galima nesunkiai ji apgauti. Zinau atveji, kai zmogus nupirko masina, o ji netrauke. Jam pakeite turbina, pukstukus, alkuninio indeklus, variklio grandine. Sumokejo virs 1000eur, bet rezultato nebuvo. Galu gale pasake kad trukusi galva ir remontas bus dar 1500eur.

tadusia

Citata iš: Simenys Įrašytas Balandis 04, 2016, 08:22:18 AM
Tipinis lietuvių mąstymas - būtinai turėjo apgauti..
...Remontavau pas pažįstamą..
Nebutinai, bet dazniausiai taip jau buna.
Ir tai kad pazistamas remontavo, ta tikimybe buti isdurtam tik padideja :) Nes tie "pazistami" zino kaip isnaudoti ta klientu pasitikejima.

Vladas55

(y)
Citata iš: Bemsas Įrašytas Balandis 04, 2016, 09:05:41 AM

O kaip kitaip uzdirbsi? Kiek tu uzdirbsi, jei isuksi samorieza? Jei mato, kad zmogus neismano masinose - galima nesunkiai ji apgauti. Zinau atveji, kai zmogus nupirko masina, o ji netrauke. Jam pakeite turbina, pukstukus, alkuninio indeklus, variklio grandine. Sumokejo virs 1000eur, bet rezultato nebuvo. Galu gale pasake kad trukusi galva ir remontas bus dar 1500eur.