Sankabos pedalas nebeatsoka

Pradėjo energiee, Gegužė 12, 2016, 20:24:46 PM

« ankstesnis - sekantis »

energiee

Sveiki,

Kazkaip neradau cia info apie tokia problema. Zodziu, vaziuojant staiga pradejo strigti sankabos pedalas, sustojus kieme dar truputi paspaudinejau ji ir jis dabar visai nebeatsoka ir po masina, mazdaug virs akumuliatoriaus pastebejau nemaza tepalo balute.. gal zinote kas cia per problema gali buti? cilindriukai? ir ten kazkur po akumuliatoriumi yra stabdziu skysio bakelis? dekui uz pagalba!
Toyota Avensis 2004 d4d 85 kw mechanine deze.

Myjack

Citata iš: energiee Įrašytas Gegužė 12, 2016, 20:24:46 PM
Sveiki,

Kazkaip neradau cia info apie tokia problema. Zodziu, vaziuojant staiga pradejo strigti sankabos pedalas, sustojus kieme dar truputi paspaudinejau ji ir jis dabar visai nebeatsoka ir po masina, mazdaug virs akumuliatoriaus pastebejau nemaza tepalo balute.. gal zinote kas cia per problema gali buti? cilindriukai? ir ten kazkur po akumuliatoriumi yra stabdziu skysio bakelis? dekui uz pagalba!
Toyota Avensis 2004 d4d 85 kw mechanine deze.
Panasu is aprasymo, tai sugriuvo darbinis sankabos cilindras, kuris stovi ant dezes, buten prie akumuliatoriaus, o tiksliau tiesiai po virsutine radiatoriasu slanga. Jis valdomas deka stabdzio skyscio, tad, tiketina, kad ta bala yra istekejes dot4. Paziurek bakeli - turejo siek tiek sumazeti skyscio lygis. Priejimas nesudetingas, cilindras kainuoja apie 40 eur..

energiee

TYRAN

Pas mane neprognozuojamai pedalas neatšokinėjo. Dabar jau prognozuojamai :) Abu cilindriukai sausi, slėgis normalus. Galvojom su pedalo mechanizmu/spyruokle kas. Dabar nuspaudus sankabą, palaikius ar vos paspaudinėjus prie galo - pedalas ir pasilieka. Atitraukus jį užkišus koją - sankaba veikia. Ar gali būti pačioje sankaboje bėda? Su pedalo mechanizmu viskas ok. Spyruoklė ok. Jausmas kad spaudžiant pedalą pasiekiamas nuspaudimo pikas. Perėjus nuspaudimo piko tašką - pedalas net pats nueina gilyn.

Egis_

Citata iš: TYRAN Įrašytas Gegužė 15, 2016, 16:39:55 PM
Pas mane neprognozuojamai pedalas neatšokinėjo. Dabar jau prognozuojamai :) Abu cilindriukai sausi, slėgis normalus. Galvojom su pedalo mechanizmu/spyruokle kas. Dabar nuspaudus sankabą, palaikius ar vos paspaudinėjus prie galo - pedalas ir pasilieka. Atitraukus jį užkišus koją - sankaba veikia. Ar gali būti pačioje sankaboje bėda? Su pedalo mechanizmu viskas ok. Spyruoklė ok. Jausmas kad spaudžiant pedalą pasiekiamas nuspaudimo pikas. Perėjus nuspaudimo piko tašką - pedalas net pats nueina gilyn.
gali buti kad stringa kazkuris tai cilindriukas, ant dezes kur stovi ar pedalo. greiciausiai bus kazkas negerai su dezes cilindriuku. Turejau dabar idomu lb numeri su yariu 2007m - masina parvezta su is vis nukritusiu sankabos pedalu. Finale isardzius paaiskejo jog prirudijo cilindriuko viduje,kuris stovi ant dezes ir cilindriukas liko pakibes nuspaustoje padetyje, finale nuo spaudymo pradejo leisti ir cilindriukas prie sankabos pedalo...

Myjack

Citata iš: TYRAN Įrašytas Gegužė 15, 2016, 16:39:55 PM
Labai panasu i cilindriuko aant dezes striginejima. teko mtyti ji isardyta, nieko ten sudetingo, bet patekus purvo ir dregmes po stokelio gumele, jis ima streikuoti - ir nebutinai dingines skystis... Taupiausiu atveju yra rem komplektai

GALLANT

Galimas variantas, kad virsutine pedalo spyruokle kertasi, bent jau pa mane neatkeldavo iki galo, tai pasikeiciau visas yvores ir jau keli metai viskas idialu.

TYRAN

Esmė ta, kad ne tiesiog užstringa, o pasiekus tam tikrą tašką nuspaudus ir šiek tiek paspaudinėjus - pedalas iš lėto nuvažiuoja gilyn. Atitraukus su koja - vėl veikia viskas ok, jei spaudi trumpai ir nuo galo iki galo. Vėlgi paspaudus ir paspaudinėjus neatleidžiant - pedalas iš lėto nuvažiuoja. Pasakojo man meistras (nelabai aš suprantu tiksliai sankabos sandaros), kad kažkokie "pirštai" nuo nudilimo pereina piko tašką ir tada jau savo jėgomis sankaba nebesugeba atsistatyti atgal. Gallant - pedalo mechanizmas tvarkoj, spyruoklė veikia korektiškai.

TYRAN

Pratęsimas ir finalas. Užvakar sustojau sankryžoje - nebesijungė pavara, pedalas nukritęs. Pakeistas cilindriukas po pedalu, važiuojam toliau.

energiee

Pasidalinsiu ir aš savo istorija, gal kam pravers. Pas mane pasirodo buvo prapuvusi metalinė šlangutė/magistralė, jungianti darbinį cilindriuką su pagrindiniu. Parduotuvėse tokios pikrti neradau, tai teko iš Toyota centro pirkti.