D4D cilindrų dekompresija

Pradėjo DainiusD4D, Sausis 18, 2010, 22:44:21 PM

« ankstesnis - sekantis »

DainiusD4D

CitataFUX parašė:
hmm, net nzn dabar kiek to tepalo ima, bet per 10 000km gal kokius 2 L dapyliau, poto jau nebesekiau kiek nuvaziaviau ir kiek ipyliau.
Skambinausi as i Oro srauta. Sake atvaryt masina paziures. Tik vet nezinau kiek jie ten giliai lys ir kiek kainuos ta apziura ir taisymas. Jei gas rimciau tai blyn neisimokesiu

manau, kad toks tepalų ryjimas nėra kritiškas, tačiau galėtų būti mažesnis. Manau pagal tavo išsakytas bėdas, bus aišku nuo ko pradėti apžiūrą. Kiekviename žingsnyje jie visada pasako kokie rezultatai ir kokie tolimesni veiksmai. Nemanau, kad tikslinė diagnostika kainuotų daugiau kaip 300 Lt. Nebent atvarytum automobilį ir sakytum "nežinau kas jam yra, bet įtariu kad kažkas negerai"...

arunaskeras

Mano masinoj meistras nustate, kad reikia keisti purkstuku varine tarpine. Bet pas mane variklis per salcius vedesi gana neblogai. tik kai atidarai tepalo uzpylimo kamsteli labai pucia ir sake kad jauciasi dyzelino kvapas.Noriu paklausti gal pastebejote ar pas jum kai buvo bedos su sia tarpine irgi kompresija ejo pro tepalo uzpilimo anga. Aciu
Geras patarimas niekada nebūna pavėluotas. B.Džonsonas
Corolla verso 2009 2,2 l 100 kw
Ford Fiesta 2011  1,4 CDTI

Henris

Tai jei pucia per tepalo anga tai cia daug auksarankiu pasakytu, kad amen varikliui neva kompresija i karteri. Pas mane irgi pucia is ten, tik tas putimas putimui nelygus. Beje kiek teko girdet, kad Hondom irgi per probke tepalo pucia ir vienas bicas taip prigasdintas nenusipirko ne vienos is 4 Hondu, kurios matyt buvo is tikro normaliam stovyje. Bet, kas liecia saliarkos kvapa is ten, tai gal negerai... Idomu kaip meistras uoste  - ant uzkurto mataro :) Kazi i ka jo veidas turejo buti poto panasus :) Tegul alyva liejasi laisvai ! :)
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

arunaskeras

Meistras uoste ant uzkurto ir sake kad jauciasi salerkos kvapas, bet as tai kazkaip jo nejauciu, nors man irgi atrodo kad pucia  smarkiai, bet ar taip turi buti ar ne, tai taip ir ne aisku. Nes kuro sanaudos  apie 5.5-6 ltr/100 km tepalo nevalgo kai nupirkau pakeiciau tai dabar 4000 km pravaziavau ir tepalo kiek ipyliau tiek ir yra, Bet vis neramu del to putimo ir kai vaziuoju lengvom apsukom yra toks barskejimas kaip pirstai kalentu o kai duodi gazo dingsta. Tai va del to ir pas meistrus lankausi:)

Henris

O meistro veidas taskuotas neliko, kai pauoste? :) :) Jei saleros needa ir tepalo needa, tai ner ko del to putimo imt i galva... 5.5-6l/100km cia sakyciau ,labai gerai kaip toyotai D4D (jei misrus vaziavimas, o ne vien 90km/h (na nebent cia kompo parodymai, tai realiai galima litra pridet. Pvz pas mane pucia per ten, tepalo per 10000km suvartoja iki 1l, kuro sanaudos sia ziema dideles kazkodel apie 8-9l/100km, bet trinuosi mieste, vasara mieste buna apie 6.7l, trasoje 5.8-6l (cia realios sanaudos, ne pagal kompa)
O kas liecia barskejima ant laisvu, tai dar reikia isitikinti ar barska is variklio... Gal visai ne is jo, o koks agregatas kitas (skyvas, vandens pompa, variklio pagalve ir t.t.) Jei visgi barska is variklio ant laisvu, keiciam tepalus ir ziurim ar keiciasi situacija, jei ne ziurim, kaip su tepalo spaudimu ant laisvu, gal siurblys teplo durniuoja ir ant laisvu nesukelia reikiamo slegio iki paskirstymo veleneliu...

zibalas

pas mane buvo su pezu ta problema .Turbut  su trosu uzvadinejai. vostuvas praleidzia salerka i cilindra.pas mane buvo varlytes (kur vostuva stumdo nuo velenelio) suluze.
gold

arunaskeras

Gal kas bandete RVS arba xado technologija gazi ar padeda ar tik pasakos

aviko

Citataarunaskeras parašė:
Gal kas bandete RVS arba xado technologija gazi ar padeda ar tik pasakos
Mano pazystamas bande Xado i Volvo. Tikrai ne pasakos. Jo masiniukas mesdavo negrazius dumus, o po panaudojimo dumingumas sumazejo, pradejo geriau vestis prie salciu (dyzelis).
Tik vienas blogas dalykas, kad po panudojimo variklio kapitalinis remontas padaryti labai sudetinga, nes metalokeramika labai sunkiai slifuojasi.
Teorija - kai žinai, kaip viskas turi veikti,bet vis tiek neveikia.
Praktika - kai viskas veikia, bet nežinai kodėl.

D4D

Sveiki,
Reikia patarimo,kuras patenka i tepala, kur gali buti bedos?
D4D 05' Ar cia gali buti mineti variniai ziedeliai kur stovi po purkstuku, ar kitos bedos?(ziema taip pat sunkokai vedasi)
Dekui is anksto uz patarimus

Henris

Pirmiausia is kur patapo aisku, kad TIKRAI kuras patenka i tepala??? Antras dalykas, jei purkstukai buvo imti lauk, tada didele tikmybe, kad per tas tarpineles leidzia, bet jei purkstukai nebuvo liesti, tai nebuciau toks tikras kad jos leidzia, nes kol ju nepajudini, pro ten neturetu leisti... Auto pakankamai naujas, kad jau reiketu list prie purskalu, nebent pilama neiaski saliarka. Velgi, kaip paaiskejo, kad saliarka tepale? (daugeja tepalo, pagalv kvapa)? Nes tai, kad pauosto pro tepalo skyle, tai dar nereiskia, kad tikrai saliraka eina i tepala, nes jei kur kitur saliarkos nutekejimas, gali jaustis kvapaas visur, kai uzsipilat kuro pauostykit kiek laiko rankos smirda, gali plaut neploves jei dar ir ant rankos pateko saliarkos. Cia ne benzas, pamenu, prie degalines kazkaas buvo pirlaistes, tai po to bataiu tris dienas saliraka smirdejo...

D4D

Na keiciausi tepalus, tai meistars pasake jog putoja tepalas ir matesi jog tepalo issileido daugiau negu priklauso.Tai va.
Purkstukai nebuvo judinti, bent kol as turiu masina jau metai laiko.Tai va, o per kur dar galetu patekti?
Ziema daug bruzinau su starteriu, nes sunkiai kuresi, gal irgi variantas, jog ilgai bruzini starteriu o saliara tai nesudega?