raudonas sauktukas

Pradėjo toyota32, Birželis 25, 2016, 14:41:09 PM

« ankstesnis - sekantis »

RDeEsser

Citata iš: Awriuxx Įrašytas Birželis 26, 2016, 17:48:33 PM
Neseniai traktoristo teises laikiau, ten kokie 60 proc klausimų apie traktoriaus sandarą, agregatų veikimą, jų priežiūrą ir remonta. Buvo klausimas, net kokiu eiliškumu ir nuo kur pradėti belaruso galvutės varžtus užveržinėti.  Jeigu tas  egzaminas vyktų kaip priklauso, net nusimanančiam tektų paprakaituoti prie testo. Gal ir yra klausimai apie tepalus ir lemputes, bet akivaizdžiai per mažai akcentuojama mokant. Tai ir turim tokias situacijas, kad žmogus net nepakelia kapoto, nes nežino ką ten veikti reikia. Panašiai iki tokio lygio kaip iš traktoristų reiktų reikalauti, tada gal nebekiltų klausimų pro kurį galą mašinai antifryzą įpilti, kur ir koks skystis į stabdžių sistemą pilasi ir tt
Tai savaime aišku kad traktoristas turi sugebėti traktorių "iš numirusių" prikelti vidurį dirvono,tam ir reikia žinoti kas,kur,kada,ir su kuo sukama,ardoma,surenkama...O mašinoms yra tralai ir begalė garažų pilnų garažinių... :goodboy:
E

Donis7

Tema apie nieką.....problema atsirado pervažiavus duobę, ir dingo asfaltu pavažiavus....matyt karštis žmones paveikė. :)

MindaugasB

Manau po karščių temą bus galima naikinti. Jeigu autorius nebegrįš per porą dienų su pasikartojančia problema.
Citata iš: Venza
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

Awriuxx

Citata iš: RDeEsser Įrašytas Birželis 26, 2016, 23:02:21 PM
Tai savaime aišku kad traktoristas turi sugebėti traktorių "iš numirusių" prikelti vidurį dirvono,tam ir reikia žinoti kas,kur,kada,ir su kuo sukama,ardoma,surenkama...O mašinoms yra tralai ir begalė garažų pilnų garažinių... :goodboy:

Nesakau, kad kiekvienas turi sugebėti atlikti variklio kapitalinį sustojęs pakelėje. Bet elementaraus supratimo reikia, kad pačio gedimo šaltinį ir gedimo rimtumą sugebėtų nustatyti, o tai kažkas bilda, kadangi nieko nesupranta, pasigarsina muziką ir toliau važiuoja, po to išsineria šarnyras ar traukė, tada skrenda į griovį, kitą mašiną ar į žmones. Skysčius reikia sugebėti pasitikrinti, kad netektų smarkiai piniginės ploninti. Skaičiau kažkuriam forume: Išeina matoriškė iš maximos su langų skysčio bakeliu, atsidaro kapotą, atsisuka variklio alyvos kamštį ir supila bakelio turinį. Juokas per ašaras bet tuo pačiu ir graudu ir baisu, kai tokie vairuotojai važinėja.

balticam

Citata iš: Awriuxx Įrašytas Birželis 27, 2016, 12:37:54 PM
Nesakau, kad kiekvienas turi sugebėti atlikti variklio kapitalinį sustojęs pakelėje. Bet elementaraus supratimo reikia, kad pačio gedimo šaltinį ir gedimo rimtumą sugebėtų nustatyti, o tai kažkas bilda, kadangi nieko nesupranta, pasigarsina muziką ir toliau važiuoja, po to išsineria šarnyras ar traukė, tada skrenda į griovį, kitą mašiną ar į žmones. Skysčius reikia sugebėti pasitikrinti, kad netektų smarkiai piniginės ploninti. Skaičiau kažkuriam forume: Išeina matoriškė iš maximos su langų skysčio bakeliu, atsidaro kapotą, atsisuka variklio alyvos kamštį ir supila bakelio turinį. Juokas per ašaras bet tuo pačiu ir graudu ir baisu, kai tokie vairuotojai važinėja.

Tik lietuviai taip masto.....
Vokietys,anglas,prancuzas niekad nekis ranku; sugedo-issikvies avarine tarnyba,kurios draudima turi kiekvienas(beveik)

augisz

Nesuprantu kam ismanyt kazka reikia pagal Awriux. Traktorius ir kita ZU techina tai taip - vidury arimo sustojes neissikviesi tech. pagalba. O su automobiliu - sugedo kazkas, check engine uzsiziebe ir viskas - reikia stoji skambini i draudima ir tiek ziniu. Lyg imsi keist kaladeles vidury kelio ar kokias zvakes? Lempute pasikeist ir taip elementaru, bet kas nemoka tai susimoka 5 eur ir pakeicia.

Awriuxx

Citata iš: augisz Įrašytas Birželis 28, 2016, 19:45:32 PM
Nesuprantu kam ismanyt kazka reikia pagal Awriux. Traktorius ir kita ZU techina tai taip - vidury arimo sustojes neissikviesi tech. pagalba. O su automobiliu - sugedo kazkas, check engine uzsiziebe ir viskas - reikia stoji skambini i draudima ir tiek ziniu. Lyg imsi keist kaladeles vidury kelio ar kokias zvakes? Lempute pasikeist ir taip elementaru, bet kas nemoka tai susimoka 5 eur ir pakeicia.

Tai ŽŪ techniką irgi, tik pinigus mokėk ir privažiuos servizas ant ratų kad ir į vidurįl lauko. Kaip nedaina, kad neišmanymas apie techniką kelia tiesioginę grėsmę sau ir aplinkiniams? Jei nemoki ir nesupranti nieko, tai kaip tų pačių kaladėlių, stabdžių diskų nusidėvėjimą įvertinsi? Gerai jeigu daeis į servisa nuvažiuoti, o jeigu ne? Taip ir nesustosi vieną kartą kaladėlės kaip kaladėlės, bet kiek yra tokių, kurie net rato nesugeba pasikeisti ir kviečia draugus ar techninę pagalbą. Jei moterys nemoka, na ką jau darysi, bet ir vyrų tokių atsiranda. Nors kokie čia vyrai, tokie vyro vardo neverti

augisz

Kagi, busim ONO tada  :P o siaip tai i servisa ar net i atstovybe patikrai po ziemos uzsujt niekam nepamaise, ar geriau tik kai TA baiginejasi, tada ir susirupint? Ausinimo skysti, langu apiplovimo skysti, tepalo sciupa, padangu slegi pasitikrint moket pilnai uztenka kelyje, o jei blogai stabdo ir pan-velgi stoji arba i artimiausia servisa.

Jurgitute

Sveiki kolegos, net nzn ar ir manes cia neisjuoksit, bet pas mano avensi irgi yra bedu su tuo sauktuku. Kai uztrauki rankini jis uzsidega - atleidi uzgesta ir cia viskas ok. Bet kas man kelia susirupinima tai kad uzvedus auto ir nejudinant rankinio, o tik paspaudus stabdzio pedala irgi uzsidega tas sauktukas, o pats pedalas buna kokias 2-3 s kietas ir tik kai jis pradeda labai pamazu leistis tas sauktukas uzgesta. Beda atsirado kai masina servise pabuvo gan ilgai apie 3-4 savaites ir vaziuojant po kurio laiko is niekur nieko stabdant uzsidege tas sauktukas ir masina kaip be pagrindiniu stabdziu patapo is karto net nesupratau kas cia ivyko ir po to kuri laika vel viskas buvo gerai, kol tai nepasikartojo sunerimau ir bijau su ja vaziuoti, o mano mechanikas atostogose ...
Beje skysciu reikejo truputi dapilti, bet tai nieko nepakeite.
Gal turit kokiu minciu ka ziureti?  :think:

ginciavas

O ką servise taip ilgai tvarkė?

arunaskeras

Reiketu ziureti kas buvo tvarkyta. Gal kazka pridirbo
Geras patarimas niekada nebūna pavėluotas. B.Džonsonas
Corolla verso 2009 2,2 l 100 kw
Ford Fiesta 2011  1,4 CDTI

Awriuxx

Citata iš: ginciavas Įrašytas Rugsėjis 19, 2016, 20:43:50 PM
O ką servise taip ilgai tvarkė?

Nesusidaro pakankamas vakmuumo kiekis. Gal stiprintuvo pūslė prakiuro, gal vakuumo siurblys nustipo, gal meistrais kokią šalangut nutraukė. Pas mane irgi yra šita bėda, bet šauktukas užsidega tik staigiai, kokius 8 kartus nuspaudus stabdį. Pas mane liko stabdžių pūslė nekeista. Realiai važiuojant tiek kartų minkyti niekada nereikės, tai nebesuku galvos

Popilas

Pas mane sharanui kai turėjau būdavo tas pats, su sauktuku , po kokia 3-4 mėn cilindriukas stabdžių leist pradėjo gale, paskui neisokdavo po sutvarkymo

Awriuxx

Citata iš: Popilas Įrašytas Rugsėjis 21, 2016, 12:44:35 PM
Pas mane sharanui kai turėjau būdavo tas pats, su sauktuku , po kokia 3-4 mėn cilindriukas stabdžių leist pradėjo gale, paskui neisokdavo po sutvarkymo

mano atveju grinai pradingsta vakuumas paminkius stabdį. Buvo matuota, krinta iki 0. Buvau palikęs meistriukui keletą problemų patvarkyti, stabdžiai buvio viena iš problemų. Šnekėjom, kad keičiam ir stabdžių pūslę, bet atliko nekeista, nes išaiškėjo kad vakuumą praleidinėja pro turbinos valdymo vožtuvą, tai kilo mintis, kad ten problema ir yra. Susitvarkius su vožtuvu situacija pagerėjo, bet bėda išliko. Priėjimas prie tos pūslės tragiškas, spėju reikia arba tiltą žemėn paleisti, arba variklį lauk traukti, tai kogero meistras nelabai ir norėjo tos pūslės keisti.

Jurgitute

Tvarke siurbli kuro, po to purkstukus veziau restauruoti. Vat katik buvau vel tame paciame servise tai mano mechanikas atostogauja tai kitas ten kur stabdziais uzsiima ziurejo. Nzn ka bet kazka padare nes ir trauka pagerejo  ir stabdziu pedalas jau tik is ketvirto paspaudimo durniuoja (cia stovint skaiciavom). Vaziuojant kaip kolkas bandziau viskas lyg ir ok. Irgi kazka apie oro trukuma snekejo - bet sake reikia dar prie kompo pajungti.  :-/
Taip kad iki pirmadienio meginsiu vazineti, o pirmadieni ziuresim ka kompas parodys.