7A-FE ir econo

Pradėjo andriuzz, Vasaris 17, 2010, 16:48:27 PM

« ankstesnis - sekantis »

andriuzz

Sveiki visi. Turiu toyota 2savaites, o tik vakar uzsidege econo lempute. Ar turi 7A-FE motore ji veikti? Faktas kad kazkas negerai su elektronika, nes anksciau ji nedege. Ir kas kiek kkm reikia sitam motorui keisti paskirstymo dirzeli? Ar prie to pacio ir vandens pompa? Lanksto voztuvus?
aciu uz atsakymus

fennix

Na pas mane toks pat motoras, taciau tokios lemputes ner. Paskirstymo dirzelis keiciamas standartiskai kas 100 000 km, jei jis neaiskios kilmes, geriau keist kas 70 000 km. Del vandens pompos negaliu pasakyt, as asmeniskai nekeiciau. Idomus klausimas del voztuvu...siaip nei vienas sveikas variklis voztuvu nelanksto. Kitas klausimas- jei neteisingai uzdetas ar prasokes dirzas, arba kreivom rankom sudeti voztuvu veleneliai - tada jau visko gali but...
Viena Celica gerai, bet dvi dar geriau!!!

andriuzz

Del voztuvu lankstymo turejau galvoje ar trukes dirzelis lanksto voztuvus sitam motorui. Sorry ne taip suformulavau klausima. Aciu.

fennix

realiai sunku pasakyt. Bet keistas atvejis, ar yra ne turbininiu varikliu kuriems trukus dirzui nenulanksto voztuvu. Jei nori realiai suzinot , pamegink nuimt dirza, ir ranka prasukt alkunini velena, jei stringa- vadinasi lankstys :D Siaip galva nera labai gili, gal 4 mm,(bet mano atmintis neuzfiksavo viso sito...) tai teoriskai turetu lankstyt...

pauliusdd

Tik benzininiuose varikliuose yra įdaubos vožtuvams.
टोयोटा इस बल.

fennix

siaip idubos voztuvams dar nereiskia kad ju nenulankstys ;)

pauliusdd

Gal ir tu teisus.
टोयोटा इस बल.

fennix

Na pats pagalvok :) net jeigu padaryta butu idealiai, kad ten mikronas iki prisilietimo. Laikui begant metalas oksiduojasi, ypac aliuminis ir koreja... Priedo degimo liekanu apnasos sekmingai dengia pacius voztuvus, ir sekmingai seda i tas pacias skylutes stumokliuose. Rezultatas- vistiek kaukstele per voztuva ir pasekmes aiskios... O jeigu dar variklis ardytas, slifuotas siek tiek ir panasiai...
Beje, is gamyklos iseina berods su 8.6 mm tarpeliu tarp galvos virsaus ir stumoklio ispjovos voztuvui dugnu.... Taigi kas netinges nuimt dangteli ir pamatuot veleno smaigalio ilgi??? Is akies ~ 1 cm ten...

horn

Dirželis keičiamas kas 100.000km, vandens pompa keičiama kartu, vožtuvų nelanksto :p O econo lemputė pas mane buvo užgesus ir kurį laiką neveikė, kol...nebarkštelėjau su kanopa per panelės viršų ir tada vėl pradėjo veikti :D Pilni rusų forumai 4afe ir 7afe variklių ardymų, visi sako, kad nelanksto vožtuvų.

horn

Citatapauliusdd parašė:
Tik benzininiuose varikliuose yra įdaubos vožtuvams.

o dyzeliniuose yra duobės ;)

mind

Citataandriuzz parašė:
Sveiki visi. Turiu toyota 2savaites, o tik vakar uzsidege econo lempute. Ar turi 7A-FE motore ji veikti? Faktas kad kazkas negerai su elektronika, nes anksciau ji nedege.
Viskas gerai veikti turi-"tapkė" gal sunki. Pabandyk važiuodamas išlaikyt ją visą laiką degančią, tada pajausi kaip taupomas kuras, tiesiog akyse matysi, kad taupai.:D
Tuo pačiu išmoksi važinėt, tvarkingai. :)
Darbas yra tiems, kas nemoka žvejoti. :D

kubilas

belarusiskas benzas nebrangus. galima ir pasitreniruoti pagal mind recepta:)

mind

Pastoviai "ant žalio" važinėju, tik iš vietos pajudėt nelabai gaunasi. :)
Darbas yra tiems, kas nemoka žvejoti. :D

horn

Citatamind parašė:
Pastoviai "ant žalio" važinėju, tik iš vietos pajudėt nelabai gaunasi. :)

Mažiausiai buvau išspaudęs 5,8 kai dar dujų neturėjau, su do\ujomis dabar apie 8 sukasi, bet važiuoju normaliai, nežiūriu į lemputę. Kai buvo gatvės nevalytos lemputė net neužgesdavo-duodavau biskį "gazo" :D

andriuzz

Aciu uz atsakymus. Dar nezinau kiek man ris su econo. Vazinejau be econo tai su 19litru nuvaziavau ~150miliu = 240km. Daugiausia vaziuota uzmiestyje misriu rezimu tai daznai ta econo degs pas mane. :)