VVTI VARIKLIO KEITIMAS

Pradėjo minde202, Rugpjūtis 22, 2016, 15:32:06 PM

« ankstesnis - sekantis »

minde202

Sveiki visi. Užkalė mano versiuko širdelė. Verso 2007 m. vvti 1.8 benzinas 95 kw. Ryt turėsiu angliško donoro širdį. Liks tik pasikeisti. Gal kam teko tai daryti. Gal yra kokių nors niuansų ardant ar statant naują variklį? Gal reikia ką nors pakeisti, kol geras priėjimas prie viso variklio. Ačiū visiems už pagalbą.

Raiwis32

Labas. Priežastinis kalimo gali pasakyti ?

minde202

Pamiršau paminėti, kad mano verso 200200 km. bėgusi ir turi 5-os kartos skistos fazės ICOM JTG dujas. Važiuojant užsidegė čekas įspėjantis apie elektroninį gedimą. Važiavau toliau, kadangi nieko blogo nejutau. Pamaniau, kad gal nuo drėgmės koks kontaktas sustreikavo. Dar pavažiavus pradėjo trukčioti, lyg vienas cilindras nedirbtu. Reiškia viena iš žvakės ričių neveikia. Čia teko girdėti jų liga. Grįžęs namo patikrinau rites, nuimdamas fiškes. Vienas cilindras nereagavo. Pakeičiau tą ritę nauja. Nepadėjo. Pakeičiau žvakes ir tai nepadėjo. Klaidos buvo ištrintos. Viskas ok, klaidų daugiau nemetė, o variklis vistiek dirbo netolygiai. Atsirado garsas lyg vožtuvas kaltu ar panašiai. Tas pats ir su dujom ir benzinu važiuojant. Iki motoristo auto nedavažiavo. Pasigirdo iš variklio  garsas, lyg ten kas šratų butu įmetęs. Nubuksiravus į servisą ir išsukus žvakę, to cilindro kuris man nereagavo į ritės atjungimą, pamatėme suknežintą žvakės galą. Per žvakės skilę buvo įkišta kamarytė. Vaizdas buvo liūdnas. Švaistiklis buvo išlindęs iš stūmoklio. Likusios žvakės sveikos. Kodėl švaistiklis prakiurdino stūmoklį dar nesiaiškinau. Keisiu variklį. Vėliau gal ir paardysiu  savo varikliuką. Gal dar bus ką parduoti.     

Raiwis32

minde202

Sulaukiau daug patarimų  :) tai yra nei vieno. Pavyko viskas ir be jų. Mano verso jau su nauja širdimi. Kol kas plaka gerai  (y) Gal kam reikia senos? Galiu parduot ant dalių.

MindaugasB

Niekas cia varikliu keitimas neuzsiima. Ne i ta foruma pataikei :D Smagu, kad viskas veikia. Gero kelio! :)
Citata iš: Venza
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis