Tepalas 5w30 ar 5w40

Pradėjo romas1, Rugsėjis 30, 2016, 20:54:44 PM

« ankstesnis - sekantis »

romas1

sveiki,

susigincijo perekupas su mano meistru: meistras teigia jog i 2007 gaminta D4-D 100 KW, be DPF varikli reikia pilti 5w30 tepala ir kad 5w40 vejais gali paleisti varikli. Perekupas teigia jog galima naudoti abu variantus.

Ponai, koki pilat jus?

bladas

Donis7

Perekupas ir tavo meistras geriau ginčytųsi dėl 5w30 ir 5w40 tepalo. :)

Vaidas81

Arba perekupas ir tavo meistras vienodo supratimo apie tepalus :)

romas1

Ir kaip cia be padjobkiu  :-] taip, 0 pamirsau: 5w30 vs 5w40. Supyle mototojoj 5w40 ir meistrelis sako jog huinia, reikia naudoti tik 5w30. Kokia jusu nuomone soferiai?

eceris

jokio skirtumo. nebent tiek, kad naudoto auto variklis kažkiek tyliau veiks su 5w40, bet žiemą su tokiu bus starteriui sunkiau prasukt

romas1

Citata iš: eceris Įrašytas Rugsėjis 30, 2016, 23:07:11 PM
jokio skirtumo. nebent tiek, kad naudoto auto variklis kažkiek tyliau veiks su 5w40, bet žiemą su tokiu bus starteriui sunkiau prasukt

Meistras rekomenduoja perpilimą. Pats asmeniškai paliktum 5w40 ar keistum į 5w30?

Venza

Patarciau pasikeist meistra i ne toki durna,o tepala palik,pasikeisi kai reiks keist  :D
Ir dar,Toyotai tinka tik toks tepalas,kur ant bakelio uzrasyta "TOYOTA" ,va kaip sitas:  https://www.pigiausiosdalys.lt/lt/akcijos/preke/10000214409/45/Tepalas-varikliui-Toyota-5W30-TOYOTA-5L/   :D
Gimes ilsetis,bet priverstas dirbti...

eceris

Citata iš: romas1 Įrašytas Spalis 01, 2016, 07:59:28 AM
Meistras rekomenduoja perpilimą. Pats asmeniškai paliktum 5w40 ar keistum į 5w30?
jokio skirtumo koks tepalas- ar vienas ar itas. mano meistriukas(keitė man diržus, filtrus, pompą, tai tuo pačiu ir tepalus) supylė man pirmą kartą keisdamas 5w40 su BMW emblema(panašiai kaip kolega Venza Toyota nurodė) ir nieko, atvažinėjau. iš karto po keitimo išlėkiau atostogaut su auto į kroatiją. grįžau, o grečiai nemaži buvo tikrai autobanuose :)
   o meistrą vertėtų pakeist, jei jam tepalas vėjais variklį gali paleisti...

RDeEsser

Citata iš: eceris Įrašytas Spalis 01, 2016, 13:44:58 PM
jokio skirtumo koks tepalas- ar vienas ar itas. mano meistriukas(keitė man diržus, filtrus, pompą, tai tuo pačiu ir tepalus) supylė man pirmą kartą keisdamas 5w40 su BMW emblema(panašiai kaip kolega Venza Toyota nurodė) ir nieko, atvažinėjau. iš karto po keitimo išlėkiau atostogaut su auto į kroatiją. grįžau, o grečiai nemaži buvo tikrai autobanuose :)
   o meistrą vertėtų pakeist, jei jam tepalas vėjais variklį gali paleisti...
Toyotai jau labanakt prktiškai,paskutinės dienos...
E

Gmc

5w30 pildavau ir jokios bedos nemaciau

Donis7

Citata iš: romas1 Įrašytas Rugsėjis 30, 2016, 22:54:08 PM
Ir kaip cia be padjobkiu  :-] taip, 0 pamirsau: 5w30 vs 5w40. Supyle mototojoj 5w40 ir meistrelis sako jog huinia, reikia naudoti tik 5w30. Kokia jusu nuomone soferiai?
Atstovybėje pila pagal gamintojo reikalavimus. O daugiau kas ką pila, tai "skonio" reikalas. Nei su vienu, nei su kitu tepalu tavo auto nieko blogo nenutiks. Padjobkė tame, kad kai rimtų klausimų ar problemų automobiliui nėra, tai žmonės ieško subinėj sliekų....atsiprašau už išsireiškimą.
Ne viena tema forume yra: "kurioj degalinėj geriausias kuras", "kokios padangos geriausios", "kokio kvapo eglutė skaniausiai kvepia", "kuri geresnė lovoje: blondinė ar briunetė" ir t.t.
Važinėk ramus ir nesuk galvos.

romas1

Dekui uz atsakymus, meistras iskeliavo uz borto :)

Bleha, maziau trolinkit. Zalias lapas as dar hebra, taip kad jaunikli reikia priimti kulturnai  :goodboy:

Donis7

Priimsim kulturnai :) .... Tau tavo automobilio bėdos yra naujiena, bet čia tikrai daug prirašyta, aprašyta, pridiskutuota apie tokias pat ar panašias naujokų ar pirmą kartą nusipirkusių Toyotą bėdas. Turėdamas laiko paskaitinėk temas, tai manau daug atsakymų rasi į klausimus, kurie tau dar tik kils ateityje. ;) Sėkmės lapui keliuose ir kantrybės.

eceris

Citata iš: RDeEsser Įrašytas Spalis 01, 2016, 16:54:57 PM
Toyotai jau labanakt prktiškai,paskutinės dienos...
va va, ir aš vis niekaip nesulaukiu tos paskutinės dienos-nors jau 4 metai praėjo, 4 tepalo keitimai po to kai buvo supiltas bmw tepaliukas :)