Nebėra penktos pavaros

Pradėjo t0mas, Sausis 28, 2017, 08:37:15 AM

« ankstesnis - sekantis »

t0mas

Vakar važiuojant nutiko toks dalykas-grečiau jungiau iš 4 į 5 ir pavara dingo, nudūzgė dantračiai ir viskas. Dabar įjungus 5 pavarą, vos vos atleidžiu sankabą ir yra toks dūzgimo garsas, grynai kaip dantračiai trintus vienas į kitą.
Turiu du klausimus. Pirmas tai esu girdėjęs, kad toytoy dingsta 5 pavara ir ją sutvarko net dėžės neišėmę, tai gal žinot ar mano bėda atitinka tą problemą?
Kitas klausimas toks, kad dabar esu mažam miestely ir reikia parvažiuot virš 300km, ar galiu važiuot ant 4 pavaros? Nes visos kitos pavaros veikia be priekaištų.

Bemsas

Pilnai gali vazineti. Tiesiog dabar pas tave 4 begiu deze gaunasi :) 5 begis nusidevejo, nes buvo jungiamas prie kokiu 60km/h

valdasantonis

pagrindinė priežastis, tepalo trukumas.

slashas

Citata iš: valdasantonis Įrašytas Sausis 28, 2017, 20:25:10 PM
pagrindinė priežastis, tepalo trukumas.
Tikrai taip, nes jis mažiausiai tepimo gauna jei tepalo mažai.

Rolkis72

Reikia pastoviai ziureti greiciu dezeje tepalo lygi,nes situose Avensiuose jis megsta dingineti,jei netikrinsi tepalo lygio,tai su 5 pavara lauk bedos,as kas antra variklio tepalu keitima prasau patikrinti greiciu dezes tepala,deze svari,neapibegusi,bet dapila apie 150 ml.

deficky

tai jeigu kas 20k km nu ok kas 30k km tau reik dapilit tiek tepalo tai tikrai nemanau kad cia yra normalu... gal salnikas riebokslio praleidzia pas tave?

Rolkis72

Gal kazkur ir praleidzia,bet pati greiciu deze is apacios yra svari,nesimato jokio tepalu prasiskverbimu,bet kai servise keicia tepalus pastoviai meistriukai klausia ar patikrinti kartu ir greiciu dezes tepalus,nes tipo sias greiciu dezes reikia reguliariai tikrinti,pas kaimynuka irgi pradingineja ,nors jo greiciu deze jau po remonto,be to sake,kad jo dede saziningai greiciu deze perrinko.

t0mas

Sąmokslo teorijas rezgat biškį man atrodo :D šiaip pirmą kartą girdžiu, kad avensių dėžės (T22) leistų tepaliuką :D nu bet gal, įdomi gi ta gamta.
O man, jei kam įdomu, variantas buvo toks. Kažkas keitė jau 5 pavarą ir neprisuko jos iki galo (ten debiliškai ant varžto yra ji ir viskas). Varžtas buvo nusisukęs, pavara tabalavo kaip nori. Tai prasuko penktą pavarą, šlicą visą nuėdė. Iš šroto gavau dėžę už 200 jievrų (blem nesitikėjau, maniau koks 90 eurų max bus) ir dar remontas 130 eurų (durnavota ta avensio važiuoklė, daaug ką reikėjo paleist jai). 330 paklojau, ramus toliau važiuoju, tik naktim nepamiegu, kad 330 ant tokio grabo padėjau.

O dabar rimtesne gaida - gal žinot tokį variantą. Sujudino man dabar viską, ir variklio virpesiai sueina į kėbulą. Realiai geriausiai pasijaučia kai nusileidi staigiai į kokią duobę ir kyli iš karto, nu grynai variklis kai yra spaudžiamas žemyn. Tada toks dūzgimo garsas būna ir jis pareina iš dešinės pusės. Man bilda dešinė per duobes važinėjant, bet visi servisai tik skiemenuoja "pavažinėk ilgiau, nematom kur bėda". Technikinę irgi praėjau be bėdų su tais bildesiais. Po remonto tai jau nervina.
Turiu įtarimą, kad gal variklio pagalvės, bet prieš mėnesį tikrino - tvarkingos  (!?)

slashas

Citata iš: t0mas Įrašytas Sausis 31, 2017, 19:16:19 PM
Sąmokslo teorijas rezgat biškį man atrodo :D šiaip pirmą kartą girdžiu, kad avensių dėžės (T22) leistų tepaliuką :D nu bet gal, įdomi gi ta gamta.
O man, jei kam įdomu, variantas buvo toks. Kažkas keitė jau 5 pavarą ir neprisuko jos iki galo (ten debiliškai ant varžto yra ji ir viskas). Varžtas buvo nusisukęs, pavara tabalavo kaip nori. Tai prasuko penktą pavarą, šlicą visą nuėdė. Iš šroto gavau dėžę už 200 jievrų (blem nesitikėjau, maniau koks 90 eurų max bus) ir dar remontas 130 eurų (durnavota ta avensio važiuoklė, daaug ką reikėjo paleist jai). 330 paklojau, ramus toliau važiuoju, tik naktim nepamiegu, kad 330 ant tokio grabo padėjau.

O dabar rimtesne gaida - gal žinot tokį variantą. Sujudino man dabar viską, ir variklio virpesiai sueina į kėbulą. Realiai geriausiai pasijaučia kai nusileidi staigiai į kokią duobę ir kyli iš karto, nu grynai variklis kai yra spaudžiamas žemyn. Tada toks dūzgimo garsas būna ir jis pareina iš dešinės pusės. Man bilda dešinė per duobes važinėjant, bet visi servisai tik skiemenuoja "pavažinėk ilgiau, nematom kur bėda". Technikinę irgi praėjau be bėdų su tais bildesiais. Po remonto tai jau nervina.
Turiu įtarimą, kad gal variklio pagalvės, bet prieš mėnesį tikrino - tvarkingos  (!?)
O variklio į šoną nevertė išimant dėžę, būna persistengia ir suplėšo variklio pagalvę, balkis gal irgi ant sailentblokų stovi? Pajudino ir viskas, trūko kažkur.