Prius 3 aptarnavimas

Pradėjo Babah, Vasaris 02, 2017, 01:57:00 AM

« ankstesnis - sekantis »

Babah

Sveiki, reiketu patarimu Prius 3 pirmam aptarnavimui po pirkimo. 2009m, ka patariat keisti iskart nusipirkus toki auto jeigu istorija auto nezinoma? Kiek parinkau info, tai kaip visad tepalai, filtrai, zvakes. Noreciau paklausti dar plius:
   Ar keisti antifreeza? stabdziu skysti?
   Ar tepalus geriausia 0w-20 sintetinius? Patarkit kurie geriausi? arba kokias alternatyvas pilat?
   Kokius tepalo, oro filtrus dedat? ar patariat dar pasikeist ir kuro filtra (nors turbut nereikia, ne dyzelis gi)?
   Kokias zvakes dedat? Iridines? Kurios kompanijos?

Saltai masinai pradedant vaziuoti pirmas stabdymas buna visad toks, tarsi nebestabo auto ir distancija labai prailgeja, dazniausia uzvedus reikia isakrt praminti stabdi pora kartu ir tada iskart susinormalizuoja. Ar tai reiskia, jog reikia atidziai pasiziuret kalades ar galbut turi itakos tam stabdziu skystis? Bet kaip ir minejau tik pirmas stabdymas po nakties, po to lyg ir gerai viskas. Aciu

sinkleris

Kokia auto rida?

Prie tam tikros ridos priklauso ir tam tikras aptarnavimas.
Siūlyčiau nepulti viską iš karto keisti, pavažinėk kokį mėnesį, pažiūrėk ar viskas daug maž tvarkoj. Nes būna nusiperka auto kitą dieną visus skysčius, filtrus ir dar bile ką pasikeičia, o po savaitės paaiškėja ji turi rimtą defektą, kuris pareikalaus nemažos investicijos ir tenka pardavinėti arba dar kišti pinigus. Suspėsi dar investuoti jei nėra žinoma kaip buvo aptarnauta tai mėnesis pasivažinėjimo nieko bloga neatsitiks.

Henris

Na kiek teko man pirkti naudotus auto. Tai ta pacia diena pasikeisdavau bent jau tepala su tepalo filtru, visgi sis mazgas svarbiausias. Kitas dalykas, net nezinau kaip patikrint, bet reiktu patikrint tepalo lygi pav. dezeje, kadangi tai automatas, e-CVT. Del stabdymo, sakyciau, kad stabdziu diskai apsitraukia korozija ir kad jie nusivalytu reikia pirmo ilgo pastabdymo, kuris turi mazesni efektyvuma. Bet jei uztenka stovint vietoj paspausti stabdi ir tada vaziuojant jau stabdo normaliai, tada korozija ant disku atkrenta, bus rimtesnes bedos su stabdziais.
O siaip sinkleris teisingai patare, reik zinot kokia rida. 2009 metu priusas, itariu, kad bus perlipes 300 stuku. Bet cia tik prielaida, nes priusus ne vienoje valstybeje megsta naudoti taksistai :) Pvz pas mane irgi hibridas, nors rida i metus 12 k km. Tai kai teks savo pardavinet, aisku niekas netikes :) Ir reikes matyt atsukinet rida i didziaja puse :)
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

Babah

Prabegus ant skydelio 230, perkant variausi i toyota diagnostikai, tai nieko blogo nepasake, rida sake reali. Po kapotu buvo lipdukas, kad next service prie 230, tai galvoju pats laikas kaiptik. Pravazinejau jau 2 men su nupirkta, bedu nera, tik vat nezinau ka reikia keisti, todel ir noriu patarimu is jusu:) nesinori i solorina, ten 260eu uz tepalu ir filtro pakeitima, kai galiu viska susimest uz perpus pigiau

Henris

Keistos kainos solorinoj. Pirmas tech aptarnavimas kai man buvo, tai tepalu ir filtro keitimas, automobilio nuplovimas ir vidaus issiurbimas man atsiejo 140 euru :) Nemanau, kad tavo priusui dvigubai daugiau tepalu reik pripilt ir filtras kainuoja dvigubai brangiau :)

balticam

Citata iš: Babah Įrašytas Vasaris 02, 2017, 12:27:34 PM
Prabegus ant skydelio 230, perkant variausi i toyota diagnostikai, tai nieko blogo nepasake, rida sake reali. Po kapotu buvo lipdukas, kad next service prie 230, tai galvoju pats laikas kaiptik. Pravazinejau jau 2 men su nupirkta, bedu nera, tik vat nezinau ka reikia keisti, todel ir noriu patarimu is jusu:) nesinori i solorina, ten 260eu uz tepalu ir filtro pakeitima, kai galiu viska susimest uz perpus pigiau
Argi?
Mano zmonai plinas servisas prie 60k kainavo 309€ Tokviloj sia vasara.

Babah

Na as kai pasiskambinau, tai man tokia kaina nurode telefonu. Bet tokius darbus padarys betkuris normalus meistrelis, todel ir domiuosi. Tai gal kazkas i tema griztant galetu pavardint kokie tepalai, filtrai ir zvakes dedasi? Dekui

Henris

balticam tavo aptarnautas auto: pirma yra dyzelis, antra aptarnavimas prie 60 k km tai nieko bendro neturi su hibridu aptarnavimais ir ridomis. Beje reik dar ziuret ka klientas nori keisti, jei tik tepalus ir filtra pradziai tai tikrai kaina nebus didele. Jei nori visus filtrus, visus skyscius, zvakes ir t. t tai ir i 300 netilps :)

mielas

cia mano sanaudos tepalu keitimo,Keiciausi pats. Prius 2012m
2015.04.11  Tepalas Total Quartz 5W-30 sintetika ; ,tepalo filtras FILTRON OE 685/2  mokejau 27,96€ sake 30% nuolaida,Oro filtra pirkau FILTRON AP 170/3 mokejau 3,2 €
Keiciau tepala 2016.11.05 rida buvo 101052km
Total Quartz 5W-30 sintetika  29,97€; ,tepalo filtras FILTRON OE 685/2 1,98€  Oro filtras  FILTRON AP 170/3 3,46€ ;viso mokejau 36€ sake 30% nuolaida; salono filtra prapuciau kompresoriumi.
      nezinau kaip cia ikelt pdf faila su cento aptarnavimo lentele  pagal rida ka jie keicia  ir  kainom.Kazkur  buvau rades parsisiusti.

eimantas.van

Tepalai 0w20 pagal toyota manuola pilasi.Keistai bet dealeris dazniausiai irgi 5w30 pila...Nors sau specialiai 0w20 pirkau

arytis

Citata iš: mielas Įrašytas Vasaris 03, 2017, 00:09:55 AM
cia mano sanaudos tepalu keitimo,Keiciausi pats. Prius 2012m
2015.04.11  Tepalas Total Quartz 5W-30 sintetika ; ,tepalo filtras FILTRON OE 685/2  mokejau 27,96€ sake 30% nuolaida,Oro filtra pirkau FILTRON AP 170/3 mokejau 3,2 €
Keiciau tepala 2016.11.05 rida buvo 101052km
Total Quartz 5W-30 sintetika  29,97€; ,tepalo filtras FILTRON OE 685/2 1,98€  Oro filtras  FILTRON AP 170/3 3,46€ ;viso mokejau 36€ sake 30% nuolaida; salono filtra prapuciau kompresoriumi.
      nezinau kaip cia ikelt pdf faila su cento aptarnavimo lentele  pagal rida ka jie keicia  ir  kainom.Kazkur  buvau rades parsisiusti.
Viena karta tepalo filtras 27,96€, kita karta 1,98€

slashas

Filtron filtrų venk kaip velnias kryžiaus, ten pats filtravimo elementas visas išsisluoksniuoja, o jei atgalinis vožtuvas užsikerta, tą visą popierių suplėšo ir nieko tau nebefiktruoja, tie filtrai tik dėl vaizdo...
Plius tas total Quartz š, o ne tepalas, mano prūso kompensatoriai "groja" po jo...

balticam

Citata iš: slashas Įrašytas Vasaris 03, 2017, 07:57:29 AM
Filtron filtrų venk kaip velnias kryžiaus, ten pats filtravimo elementas visas išsisluoksniuoja, o jei atgalinis vožtuvas užsikerta, tą visą popierių suplėšo ir nieko tau nebefiktruoja, tie filtrai tik dėl vaizdo...
Plius tas total Quartz š, o ne tepalas, mano prūso kompensatoriai "groja" po jo...

Tai tavo prusas š...o ne tepalas. Supiltas tas Quartz sita vasara i žmonos Verso ir jokiu ten "grojimu" ar dar ko. 5-ti metal pila Quartz ir per jos pravaziuotus 71k nera jokiu nusiskundimu.. Jau sakiau ir dar pasikartosiu-i savo Verso pyliau ivairu tepala, ir to Total Quartz gal 10 kartu. Puikiai viskas dirba. Pravaziuota 400k+
Pasikeisk tepala I savo megstama ir pamatysi pats: kaip grojo kompensatoriai taip ir gros. Statau deze alaus kad niekas nepasikeis ir tepalas cia ne prie ko.

Bemsas

Del tepalo filtru. Kiek teko dometis, ziureti visokius bandymus - filtrai atlaiko kakzur iki 5.000km Toliau tepalus nefiltruoja, o praleidzia per voztuva.

bladas

Va čia tai naujiena... Tai per 15 000 reikia dar du kartus filtrą pasikeisti ?