Spidometras nerodo greičio ir odometras nebesisuka

Pradėjo Mangridas, Vasaris 12, 2017, 21:20:44 PM

« ankstesnis - sekantis »

Mangridas

Sveiki, visaip ieškojau kažko panašaus, bet neradau.

Prieš kelias dienas nusipirkau Avensis II 2005m 2.2l 130kw D'CAT. su face liftu(nežinau ar tai turi įtakos salonui ar tik kėbulas biški keičias).

Tai va, automobilį nusipirkau per kelias dienas, pačią pirmą dieną kai apžiūrinėjau jį, viskas veikė. Antrą dieną atkreipiau dėmesį, kad spidometras neberodo greičio, tuo pačiu ir odometras nebesisuka ir kompiuteris neberodo kiek dizeliuko rija viskas kitkas veikia, apsukas rodo, lemputės šviečia, radijas groja.

Dar nieko netvarkiau, galvoju nuo ko pradėti, gal kam nors taip pat buvo ir iškart sulauksiu patarimo?

slashas

Citata iš: Mangridas Įrašytas Vasaris 12, 2017, 21:20:44 PM

Prieš kelias dienas nusipirkau Avensis II 2005m 2.2l 130kw D'CAT. su face liftu(nežinau ar tai turi įtakos salonui ar tik kėbulas biški keičias).

Tai va, automobilį nusipirkau per kelias dienas, pačią pirmą dieną kai apžiūrinėjau jį, viskas veikė. Antrą dieną atkreipiau dėmesį, kad spidometras neberodo greičio, tuo pačiu ir odometras nebesisuka ir kompiuteris neberodo kiek dizeliuko rija viskas kitkas veikia, apsukas rodo, lemputės šviečia, radijas groja.

Dar nieko netvarkiau, galvoju nuo ko pradėti, gal kam nors taip pat buvo ir iškart sulauksiu patarimo?
O įjungus degimą rodyklės suvaikšto?

robertas1993

Citata iš: Mangridas Įrašytas Vasaris 12, 2017, 21:20:44 PM

nezinau kaip avensiui, bet gali buti kad daviklis kuris isisuka i greiciu deze bus sugedes, reik keist kitu devetu arba nauju davikliu :) pas yari verso benza tas pats buvo, greicio nebuvo ir odometras nesisuko, o del kuro suvartojimo rodymo tai lyg ir nepastebejau :)

p.s. pakelk priekinius ratus ir pastatyk ant oziuku, isedes i masina ir uzvedes ijunk atbulini ir bandyk ''vaziuoti'', ziurek ar rodo greiti ar ne, mano atveju i prieki vaziuojant nerode o atgal vaziuojant rode :)
Auto:
Toyota Yaris
MB E270 W211

Mangridas

Citata iš: slashas Įrašytas Vasaris 12, 2017, 21:27:26 PM
O įjungus degimą rodyklės suvaikšto?

Ne, nei greičio nei apsukų nesuvaikšto, tai gal ir neturėtu, nes apsukas tai normaliai rodo.

Mangridas

Citata iš: robertas1993 Įrašytas Vasaris 12, 2017, 21:29:20 PM
nezinau kaip avensiui, bet gali buti kad daviklis kuris isisuka i greiciu deze bus sugedes, reik keist kitu devetu arba nauju davikliu :) pas yari verso benza tas pats buvo, greicio nebuvo ir odometras nesisuko, o del kuro suvartojimo rodymo tai lyg ir nepastebejau :)

p.s. pakelk priekinius ratus ir pastatyk ant oziuku, isedes i masina ir uzvedes ijunk atbulini ir bandyk ''vaziuoti'', ziurek ar rodo greiti ar ne, mano atveju i prieki vaziuojant nerode o atgal vaziuojant rode :)

Ant ožių nekėliau, bet pavažiavus kiek atgal greitis nesikeitė.

slashas

Keista, nes pas mane užsidega greičio ir apsukų rodyklės, suvaiksto pirmyn atgal įjungus degimą.

Bemsas

Citata iš: slashas Įrašytas Vasaris 13, 2017, 17:49:11 PM
Keista, nes pas mane užsidega greičio ir apsukų rodyklės, suvaiksto pirmyn atgal įjungus degimą.
Kokioj masinoj?

robertas1993

Citata iš: Mangridas Įrašytas Vasaris 13, 2017, 17:49:04 PM
Ant ožių nekėliau, bet pavažiavus kiek atgal greitis nesikeitė.

juk greitai nelakstai atbulom juk?  :D pastatyk ant oziu , junk atbulini begi ir vaziuok bent mazdaug is akies apie 20 30 km per h :)
Auto:
Toyota Yaris
MB E270 W211

Bemsas

Citata iš: slashas Įrašytas Vasaris 13, 2017, 18:39:13 PM
Avensis II

Aplamai nemaciau Toyotose tokiu dalyku. Kiek maciau Avensis II - nevienam nebuvo rodykliu testo. Ijungi degima - uzsidega rodykles ir rodo 0.

Bemsas

Seip yra itarimas, kad kreivai sukta rida. Del to ir neveikia.

slashas

Citata iš: Bemsas Įrašytas Vasaris 13, 2017, 19:43:31 PM
Aplamai nemaciau Toyotose tokiu dalyku. Kiek maciau Avensis II - nevienam nebuvo rodykliu testo. Ijungi degima - uzsidega rodykles ir rodo 0.
Aš jums nufilmuosiu vakare ;)

Mangridas

Citata iš: Bemsas Įrašytas Vasaris 13, 2017, 19:54:09 PM
Seip yra itarimas, kad kreivai sukta rida. Del to ir neveikia.

Tai aš beveik įsitikinęs esu, kad čia pagrindinė priežastis to, bet man ne kaltų ieškoti reikia, o sprendimo :)

Bemsas

Pirma reikia pasijungti diagnostika, paziureti ar aplamai masina mato greiti. Jei blokai mato greiti, tada reikia tvarkyti spidometra.

slashas

Citata iš: Bemsas Įrašytas Vasaris 13, 2017, 19:43:31 PM
Teisingai matei, man dar nuo Audi pagirios :D nedaro taip Toyota :D