Liambda zondas

Pradėjo Bixass, Kovas 06, 2017, 11:48:26 AM

« ankstesnis - sekantis »

Bixass

Noriu paklausi ar galima pačiam pakeisti liambda zondą? Ar klaida išnyks kai pakeisiu ar turi servise klaidą užgesinti?

slashas

Citata iš: Bixass Įrašytas Kovas 06, 2017, 11:48:26 AM
Noriu paklausi ar galima pačiam pakeisti liambda zondą? Ar klaida išnyks kai pakeisiu ar turi servise klaidą užgesinti?
Gali ir pats jei rankos iš teisingos vietos auga :) plius reiks spec rakto. Klaida dings iš skydelio automatiškai kai kompas pamatys normalius rodmenis daviklio, bet istorijoje bus matyti ;)

kudikis

Citata iš: slashas Įrašytas Kovas 06, 2017, 13:48:01 PM
Gali ir pats jei rankos iš teisingos vietos auga :) plius reiks spec rakto. Klaida dings iš skydelio automatiškai kai kompas pamatys normalius rodmenis daviklio, bet istorijoje bus matyti ;)
O ka butinai spec raktas reikalingas :)?

Artūras Alytus

O reikalinga adaptacija po zondo pakeitimo ? Pvz pavažiuoti kažkiek minučių tam tikrais bėgiais. Ar tiesiog įdedi naują zondą ir viskas ? Ar universalus zondas (Denso)  tam tikram automobiliui ir zondas su fyške , jie skiriasi kokybe  ? Ar tik kad nėra fyškės ir kaina kitokia ?

slashas

Citata iš: Artūras Alytus Įrašytas Rugsėjis 03, 2018, 10:57:42 AM
O reikalinga adaptacija po zondo pakeitimo ? Pvz pavažiuoti kažkiek minučių tam tikrais bėgiais. Ar tiesiog įdedi naują zondą ir viskas ? Ar universalus zondas (Denso)  tam tikram automobiliui ir zondas su fyške , jie skiriasi kokybe  ? Ar tik kad nėra fyškės ir kaina kitokia ?
Geriau dėti tai kas priklauso, nes ir jų didžiai pačio elemento skyriasi. Adaptacijos nereikia, fuel trimai adaptuojasi važiuojant ;)

Artūras Alytus

Noriu keisti lambda už katalizatoriaus (Toyota Corolla Verso 2008 1,6 benzinas ). Nebuvau palindęs po automobiliu, bet matosi, kad jo laidai nueina kažkur į dugną gal net į saloną . Ar kas esate keitę ? Kur man rasto jo fyškę ? Man būtų paprasčiau universalaus Denso DOX-0109 ( su fyškute ir guminiu žiedu DOX-0240 ) laidus tik sujungti palindus po automobiliu ir viskas .   Laidų spalvos inuversalaus ir su fyške/ žiedu tos pačios. Mėlynas, baltas ir du juodi.

Venza

Zondo fyske salone,salia vidurines tumbos.Nuimk plastmase sone gazo pedalo ir pamatysi.
Gimes ilsetis,bet priverstas dirbti...

slashas

Citata iš: Artūras Alytus Įrašytas Rugsėjis 03, 2018, 11:50:24 AM
Noriu keisti lambda už katalizatoriaus (Toyota Corolla Verso 2008 1,6 benzinas ). Nebuvau palindęs po automobiliu, bet matosi, kad jo laidai nueina kažkur į dugną gal net į saloną . Ar kas esate keitę ? Kur man rasto jo fyškę ? Man būtų paprasčiau universalaus Denso DOX-0109 ( su fyškute ir guminiu žiedu DOX-0240 ) laidus tik sujungti palindus po automobiliu ir viskas .   Laidų spalvos inuversalaus ir su fyške/ žiedu tos pačios. Mėlynas, baltas ir du juodi.
Kodėl keiti? Šitie zondai už katalizatoriaus gan ilgai laiko, kokią klaidą meta?

Artūras Alytus

Citata iš: slashas Įrašytas Rugsėjis 03, 2018, 14:04:53 PM
Kodėl keiti? Šitie zondai už katalizatoriaus gan ilgai laiko, kokią klaidą meta?
Padidėjo kažkiek kuro sąnaudos.  Kiek žinau 100000-150000 riba jiems. Buvo klaida. Užsidegė kombinaciją lempučių autostradoje. matyt kažkur sušilo gerai ar koks daviklis sukvailiojo. Padarė diagnostiką. Bet pats kaltas, kad klaiudos neužsirašiau o tik pasakė, kad katalizas problema. Nors prieš ir po klaidos man nei trauka sumažėjo, nei tepalą valgo. Tik vat kuras. Pirma pasikeisiu prieš katalizatorių pirminį zondą.  Ar gali mesti kokia klaidą jeigu katalizatoriuje yra kokia skylutė ?

slashas

Citata iš: Artūras Alytus Įrašytas Rugsėjis 04, 2018, 11:32:53 AM
Padidėjo kažkiek kuro sąnaudos.  Kiek žinau 100000-150000 riba jiems. Buvo klaida. Bet pats kaltas, kad jos neužsirašiau o tik pasakė, kad katalizas problema. Nors prieš ir po klaidos man nei trauka sumažėjo, nei tepalą valgo. Tik vat kuras. Pirma pasikeisiu prieš katalizatorių pirminį zondą.
Tai, kad zondas už katalizatoriaus neformuoja kuro mišinio...! Jis skirtas katalizatoriaus būklei stebėti... Gal tu nekeitaliok dalių iš eilės be reikalo, nes kuro suvartojimo padidėjimą galį įtakotį n dalykų, plius nesunkiai juk testuojami lambda zondai. Reiktų tik užsukti į normalų servisą kur normaliai diagnostiką atlieka, o ne tavo pinigais spėlioja kas sugedę keisdami viską iš eilės.
Aš Pvz jei žvakės niekad nebuvo keistos, nuo jų pradėčiau, pigu ;) plius reiktų klaidos kodo, kad bent žinoti kuria linkme eiti ;)

Artūras Alytus

Žvakės naujos. Vienur rašo kad įtakoja , kitur kad ne. Tai žinok dabar. Ištrauka: Signalų iš antro daviklio pagrindu vyksta papildomas mišinio kiekio koregavimas, o deguonies kiekis po dujų perėjimo per katalizatorių, be abejo, keičiasi, ir štai tada jo nebuvimas gali neigiamai atsiliepti kuro-oro mišinio susidarymo procesui.

slashas

Pagrindinis yra pirmasis zondas prieš katalizatorių, toyotos ant tiek kvailos, kad pas jas tikrai antras zondas kuro formavime nefigūruoja.
Na jei nori pinigus išleisti ir efekto nepajusti, bandyk ;)